14 aprilie 2017

Orez cu ciuperci

Retete Mancare Reteta Orez Cu Ciuperci De Post


retete mancare reteta pilaf de post cu ciuperci,

Cum facem simpu si usor un pilaf de post. Un preparat simpu este urmatoarea reteta de mancare de post cu orez si ciuperci care este gata in maxim 40 minute. Pentru 4 portii avem nevoie de 200g orez, 200g ciuperci de preferinta mici ca sa le punem intregi, 3 linguri ulei, 1 ceapa normala, 1 morcov mic, 700ml apa, ½ lingurita sare, 1 lingurita piper boabe, ½ lingurita cimbru macinat, ½ lingurita marar uscat, ½ lingurita patrunjel uscat. 

Cum se face pilaful de post cu ciuperci. Ciupercile daca sunt proaspete doar le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam intregi, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o taiem marunt. Incingem putin ulei intr-o craticioara si calim 5 minute ceapa cu morcovul si ½ lingurita sare. 
retete cu ceapa si morcov reteta mancare de post,

Adaugam ciupercile si le calim si pe ele timp de 5 minute, apoi punem orezul si il amestecam pana cand inghite toata zeama lasata de ciuperci.  
retete cu ciuperci reteta mancare de post,

retete cu orez si ciuperci reteta mnacare de post,

Completam cu apa si adaugam si condimente dupa gust, lasam mancarea sa fiarba la foc mediu amestecand periodic 15-20 minute sau pana cand orezul este fiert. 
retete mancare de post reteta preparare pilaf cu ciuperci,

reteta mancare de post reteta orez cu ciuperci,

Cand este gata se lasa acoperit 10 minute sa se umfle bine apoi se serveste cald sau rece. 
Pilaf de post cu ciuperci, o reteta minunata pentru zilele de post, foarte buna, gustoasa si hranitoare cu orez si ciupercute moi si fragede care se poate manca cu niste castraveti murati sau castraveti in otet, dar la fel de bine merge si alaturi de o salata verde. 
Pofta Buna! 
reteta pilaf de post cu ciuperci reteta mancare cu legume,

retete mancare de post reteta orez cu ciuperci,

reteta pilaf cu ciuperci retete mancare de post,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu