2 aprilie 2017

Stevie cu ciuperci si mamaliga

Retete Mancare De Stevie De Post Cu Ciuperci Si Mamaliguta


retete mancare de post reteta tocanita de stevie cu ciuperci si mamaliguta,

O mancare de primavara foarte gustoasa este reteta de tocanita de stevie cu ciuperci intregi si mamaliguta. Este o mancare de post foarte simplu si usor de preparat si este gata in maxim 35 minute. Cum facem pas cu pas o mancare scazuta cu stevie si ciuperci servita cu mamaliguta, un deliciu culinar din bucataria romaneasca.

Cum procedam, punem 3 cani de apa la fiert cu ½ lingurita sare pentru mamaliga, cand apa fierbe adaugam 1 cana de malai grisat in ploaie amestecand continuu sa nu faca cocoloase, acoperim craticioara cu capac si o lasam sa fiarba la foc mic. Mamaliga o sa fie gata in 20 minute si trebuie amestecata periodic, cand este gata o rasturnam pe o farfurie. 

In paralel facem si tocana, calim 3 cepe tocate marunt in 5 linguri de ulei, adaugam putina sare iar cand ceapa sfaraie bine si incepe sa-si schimbe culoarea punem ciupercile intregi foarte bine spalate inainte. Alegem ciuperci champignon micute si proaspete (culoare alba) pe care le spalam sub jet de apa si le taiem doar putin din picioruse lasandu-le cu coaja. Amestecam periodic si calim ceapa impreuna cu ciupercile timp de 5 minute la foc tare, apoi adaugam stevia curatata de codite si spalata inainte, punem 2 linguri pasta de tomate, 2 lingurite faina si 500ml apa. 
Condimentam dupa gust cu sare, boia, piper, cimbru, marar si patrunjel verde sau uscat, apoi continuam fierberea inca 10 minute sau pana cand sosul se leaga. Servim mancarea calda cu mamaliguta. 

Stevie cu ciuperci si mamaliga, o mancare romaneasca delicioasa de post, foarte buna si gustoasa, sanatoasa si hranitoare care se mananca mai ales primavara in timpul Postului Mare si de care te bucuri mancand. 
Pofta Buna! 
retete cu ceapa si ciuperci reteta preparare mancare de stevie cu ciuperci de post,

retete cu stevie reteta preparare tocanita de stevie cu ciuperci de post,

reteta preparare mancare de post cu stevie si ciuperci,

retete mancare de stevie cu ciuperci de post,

retete mancare de stevie cu ciuperci de post,

retete tocanita de stevie cu ciuperci si mamaliga reteta mancare de post,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu