19 februarie 2018

Cartofi prajiti cu ceapa

Cartofi prajiti cu ceapa retete culinare,

O reteta de mancare gustoasa, rapida si simplu de preparat este urmatoarea reteta de cartofi prajiti. Reteta se prepara in doua moduri insa ambele sunt la fel de bune si de nerefuzat, cu cartofii prajiti direct in tigaie sau cu cartofi fierti inainte si apoi adaugati in tigaie peste ceapa prajita. Ar trebui incercate ambele variante si apoi sa alegem reteta preferata. Pentru preparare putem folosi atat un ceaun cat si o tigaie, iar pentru doua portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 

-1 kg cartofi 
-2 cepe mari 
-3 catei de usturoi 
-100 ml ulei pentru prajit 
-½ lingurita sare grunjoasa 
-¼ lingurita piper macinat 
-¼ lingurita boia de ardei dulce 

Mod de preparare
Cartofii se curata si se taie dupa preferinta pai sau mai maricei. Ceapa se curata si se taie julien, usturoiul se curata si se taie felii. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajeste timp de 2 minute ceapa si usturoiul, se adauga sarea si se amesteca bine apoi se pun si cartofii. 
Preparare ceapa prajita reteta,

Preparare cartofi prajiti cu ceapa retete culinare,

Se condimenteaza dupa gust cu piper negru macinat si boia de ardei, se amesteca periodic si se tin la foc tare pana cand sunt gata, mai rumeniti sau mai putin rumeniti dupa gustul fiecaruia. Cartofii daca sunt prajiti la foc mai tare vor capata o crusta placut crocanta iar mijlocul le va ramane moale. 
Cartofi prajiti cu ceapa la tigaie retete culinare,

Se servesc imediat cat sunt calzi cu paine proaspata si diverse salate sau muraturi. Este o mancare romaneasca consistenta de care te vei indragosti imediat. Alte retete de post si aici. O reteta de cartofi manastiresti aici
Pofta Buna! 
Cartofi prajiti cu ceapa si usturoi retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu