15 februarie 2018

Supa crema de broccoli si varza kale

Supa crema de broccoli si varza kale retete culinare,

Retete de supe creme gustoase si simple de preparat care-ti redau sanatatea. Se stie ca consumul regulat de legume este benefic si sanatos, in special consumul de broccoli si varza kale care protejeaza organismul si lupta impotriva cancerului, intareste sistemul imunitar si incetineste procesul de imbatranire. 
Iar pentru un plus de sanatate si gust, alaturi de aceste doua legume minune in prepararea supei eu am adaugat si cartofi copti, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru 4-5 portii de supa crema. 
Retete mancare broccoli cu kale,

-1 ceapa normala 
-200g varza kale 
-200g broccoli 
-4 cartofi potriviti 
-1 l apa sau supa de legume 
-2 linguri ulei de masline extravirgin 
-1 lingurita sare de mare 
-½ lingurita piper negru macinat 
-2 felii de paine prajita pentru servit 
Varza KaleBrux retete culinare,

Varza Kale retete culinare,

Broccoli retete culinare,

Mod de preparare
Supa crema se face foarte usor ca orice supa crema de legume, iar un mod de a o prepara naturist este urmatorul. Cum procedam, in primul rand trebuiesc copti cartofii, se spala bine 4 cartofi potriviti ca marime si se coc in coaja, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 40 minute la 250 grade. Cand cartofii sunt gata se lasa la racit si apoi se curata de coaja. 
Cartofi copti in coaja retete culinare,

Se pune apa la fiert cu ½ lingurita de sare intr-un vas iar cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga o ceapa curatata si taiata in patru. Se fierbe ceapa timp de 3 minute apoi se adauga broccoli desfacut in buchetele si se continua fierberea inca 10 minute. Eu am folosit o bucata intreaga de 450g broccoli care desfacut de pe tulpina in buchetele au ramas exact 200g. La final se pune varza kale iar dupa inca 4 minute se opreste focul si se adauga cartofii taiati bucati. Cantitatile sunt masurate si nu mai trebuie adaugat nimic. 
Preparare supa retete culinare,

Preparare supa de broccoli retete culinare,

Preparare supa de kale retete culinare,

Cu ajutorul unui mixer vertical se mixeaza toate legumele, se adauga 1-2 linguri de ulei de masline si se mixeaza pana cand supa crema devine cremoasa, i se mai potriveste gustul de sare si piper daca mai este nevoie si se pune in boluri. 
Supa crema se serveste imediat cat este calda cu crutoane dar este la fel de buna si dupa ce s-a racit. Este o reteta de mancare apreciata de orice persoana inteligenta! Pofta Buna! 
Preparare supa crema retete culinare,

Supa crema verde retete culinare,

Dar daca nu esti la cure sau diete si nu vrei sa mananci ceva 100% sanatos dar vrei ceva mult mai gustos atunci mai poti adauga la servit pe langa crutoane si smantana, iar la prepararea supei ceapa si cartofii le poti inabusi inainte in ulei sau unt, le fierbi in supa si apoi adaugi pe rand broccoli si kale, dar nu este pacat sa strici ceva atat de bun? Alte retete de supe si ciorbe si aici
Supa crema de legume retete culinare,

Supe creme retete culinare,

Supa crema retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu