15 mai 2013

Prajitura de pricomigdale si cafea

Cum Se Prepara Prajitura De Pricomigdale Si Cafea - Retete Si Preparate Culinare - Retete Dulciuri - Retete Prajituri



Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita esenta migdale
  • 300g nuci macinate(migdale)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ½ lingurita sare

Ingrediente crema:

  • 2 cesti cafea neindulcita si foarte rece
  • 1 cutie mascarpone
  • 30g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cutie de 500g smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare:

     Albusurile se bat bine intr-un castron cu putina sare pana cand devin spuma, apoi adaugam zaharul si se bat in continuare ca la bezele. Adaugam in compozitie esenta de migdale si vanilia, faina si nucile pisate. Amestecam usor de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. Pregatim doua tavi tapetate cu hartie de copt si intindem compozitia cam de 1cm grosime cu ajutorul unui posh de patiserie sau cu o lingura. Coacem tavile in cuptorul incins timp de aproximativ 20 minute.
     Facem cafeaua, o racim si o punem in frigider sa se racesca, dupa care vom insiropa blaturile cu  ea.
     Punem crema de mascarpone intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si vanilia si batem cu ajutorul unui mixer, pana cand compozitia devine consistenta ca o smantana mai groasa. Separat batem smantana dulce pentru frisca pana cand obtinem o frisca pufoasa. Amestecam crema de mascarpone cu frisca pana se omogenizeaza(nu prea mult pentru a nu se lasa).
Pentru asamblare, pregatim o tava dreptunghiulara cu marginile mai inalte. Asezam in tava primul blat si-l insiropam cu jumatate din cafea, apoi il acoperim cu jumatate din crema, nivelam frumos si-l presaram cu un strat de cacao. Asezam cel de-al doilea blat, il insiropam cu cafeaua ramasa, il acoperim cu restul de crema, nivelam frumos si ornam deasupra cu cacao din belsug. Inainte de a-l servi, il tinem la rece in frigider cel putin doua ore.
POFTA BUNA!

2 comentarii: