Google+

6 februarie 2013

Racitura de porc(piftie)


racitura, piftie, racitura de porc, piftie de porc, retete de craciun, retete aperitive de craciun, retete culinare, preparate culinare, retete cu carne de porc, preparate cu carne de porc, reteta racitura, retete racitura, retete piftie, reteta piftie, retete de mancare, meniu de craciun,

Ingrediente (8 portii):

  • 1 rasol de porc
  • 2-3 picioare de porc (sau urechi de porc, cap de porc)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1-2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 1-2 lingurita de sare (dupa gust)
  • 1 capatana de usturoi (dupa gust)
  • 5-6 litri de apa
  • timp de fierbere 2-3 ore

Mod de preparare:

     Rasolul si picioarele de porc se parlesc daca este nevoie, se spala si se curata foarte bine. Ceapa si morcovii se curata si se spala. Usturoiul se curata, se piseaza si se freaca cu sare pana se obtine o pasta de usturoi. Se pune la fiert carnea de porc si se spumeaza, se adauga ceapa, morcovii, un catel usturoi, dafin, sare si piper. Se fierbe la foc mic si cu capac, pentru un rezultat bun pe timpul fierberii apa trebuie sa scada aproape de jumatate. 
      Se scoate carnea de porc, se lasa putin sa se raceasca, se separa de oase si se aseaza in tavi sau castronase, pentru aspect se poate pune si morcov fiert taiat felii. In zeama rezultata se adauga crema de usturoi si sare dupa gust. Se vantura si se strecoara compozitia. Se toarna zeama strecurata peste bucatile de carne din castronase (carnea trebuie sa fie complet acoperita de zeama). Cand racitura de porc se raceste se tine in frigider pentru inchegare. Piftia de porc se poate servii cu hrean sau boia deasupra. 
POFTA BUNA!

Un comentariu:

  1. Am vazut reteta ta chiar cand ma gandeam sa fac si eu si nu prea stiam!Merci!!

    RăspundețiȘtergere