6 februarie 2013

Racitura de porc(piftie)

Reteta Piftie De Porc Retete Racitura De Porc Pentru Craciun


Racitura de porcreteta,

Ingrediente racitura de porc
  • 1 rasol de porc
  • 2-3 picioare de porc sau urechi si cap de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1-2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 1-2 lingurita sare (dupa gust)
  • 1 capatana de usturoi (dupa gust)
  • 5-6 litri apa
  • timp de fierbere 2-3 ore

Mod de preparare piftie de porc
Ingredientele de mai sus sunt pentru opt portii de racitura de casa. Cum se procedeaza, bucatile de carne de porc se parlesc, se spala si se curata foarte bine. Ceapa si morcovii se curata si se spala. Usturoiul se curata, se piseaza si se freaca cu sare pana se obtine o pasta de usturoi. Se pune la fiert carnea de porc si se spumeaza, se adauga ceapa, morcovii, un catel usturoi, dafin, sare si piper. Se fierbe la foc mic cu capac, pentru un rezultat bun pe timpul fierberii apa trebuie sa scada aproape de jumatate. 
Cand carnea este fiarta se scoate din zeama, se lasa putin sa se raceasca, se separa de oase si se asaza in tavi sau castronase, pentru aspect se poate pune si morcov fiert taiat felii. In zeama rezultata se adauga crema de usturoi si sare dupa gust. Se vantura cateva minute cu ajutorul unui polonic si se strecoara compozitia. Se toarna zeama strecurata peste bucatile de carne din castronase pana o acopera. Cand racitura de porc s-a racit se tine in frigider pentru inchegare. Racitura sau piftia de porc se serveste ca aperitiv in special la masa de Craciun, Anul Nou si Sfantul Ioan ornata cu hrean in otet sau boia presarata deasupra. Pofta Buna! 
Carne pentru racutura reteta,

Picioare si rasol de porc reteta,

Racitura preparare reteta,

Carne de porc fiarta pentru racitura reteta,

Piftie de porc reteta,

Racitura de Craciun reteta,

Racitura reteta,

Racitura reteta,

Piftie reteta,

Un comentariu:

  1. Am vazut reteta ta chiar cand ma gandeam sa fac si eu si nu prea stiam!Merci!!

    RăspundețiȘtergere