Baclava turceasca

Reteta Baclava Turceasca Cu Nuca - Retete De Baclavale


baclava, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava cu nuca, baclava de casa, retete culinare, dulciuri turcesti, baclavale turcesti, baclava cu foi de casa, retete straine, dulciuri straine, dulciuri cu sirop, retete baclava, reteta baclava, retete baclavale, reteta baclavale,
Ingrediente: 

  • 2 oua intregi 
  • 2 galbenusuri 
  • 2 linguri de iaurt 
  • 2 linguri de smantana 
  • 6 linguri de ulei 
  • un praf de sare 
  • 600 g de faina 
  • 300 g de nuci macinate pentru umplutura 
  • 150 g de zahar pentru umplutura 
  • 10 linguri de ulei pentru uns 
  • 100 g de unt pentru uns 
  • 750 g de zahar pentru sirop 
  • 3 pahare mari de apa pentru sirop 

Mod de preparare: 

     Ouale se bat bine cu telul, adaugam sarea, uleiul, iaurtul si smantana. Se incorporeaza apoi faina pana se obtine o coca flexibila usor de intins cu vergeaua. Din coca obtinuta facem un sul din care taiem 12 bucati cat mai egale intre ele si le modelam pe fiecare obtinand 12 mingiute de coca. Pe acestea le lasam pe masa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Pana se odihnesc acestea ne ocupam de nuci si siropul cu care vom insiropa baclavaleleSiropul se prepara din zahar si apa, acestea se fierb pana cand siropul se leaga. Nucile se aleg, se faramiteaza si se amesteca cu zahar. Uleiul si untul le punem pe foc si le incingem dar nu prea tare. 
     Din fiecare mingiuta de coca intindem cu vergeaua cate o foaie cat se poate de subtire. Se presara deasupra nuca amestecata cu zahar. Se ruleaza foaia pe vergea, se increteste usor, se scoate vergeaua si se taie sulul in 3 bucati. Fiecare bucata se asaza intr-o tava de cuptor usor unsa cu ulei. In faina care se presara pe blatul de lucru la intinsul foilor de placinta pentru baclavale se adauga o mana de amidon care ajuta ca acestea sa nu se lipeasca unele de altele. Dupa ce s-a completat tava se ia cate o lingura din compozitia de unt si ulei incins si se toarna peste fiecare bucata de baclava in parte, apoi se baga tava in cuptor iar cand baclavalele sunt gata se toarna siropul fierbinte peste ele si se lasa pana cand se insiropeaza. 
     Baclava turceasca cu nuca preparata din foi de placinta facute in casa, un desert din bucataria turceasca foarte dulce, aromat si insiropat cu o delicioasa umplurura de nuca. 
POFTA BUNA! 
baclava, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava cu nuca, baclava de casa, retete culinare, dulciuri turcesti, baclavale turcesti, baclava cu foi de casa, retete straine, dulciuri straine, dulciuri cu sirop, retete baclava, reteta baclava, retete baclavale, reteta baclavale,

baclava, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava cu nuca, baclava de casa, retete culinare, dulciuri turcesti, baclavale turcesti, baclava cu foi de casa, retete straine, dulciuri straine, dulciuri cu sirop, retete baclava, reteta baclava, retete baclavale, reteta baclavale,

baclava, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava cu nuca, baclava de casa, retete culinare, dulciuri turcesti, baclavale turcesti, baclava cu foi de casa, retete straine, dulciuri straine, dulciuri cu sirop, retete baclava, reteta baclava, retete baclavale, reteta baclavale,

baclava, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava cu nuca, baclava de casa, retete culinare, dulciuri turcesti, baclavale turcesti, baclava cu foi de casa, retete straine, dulciuri straine, dulciuri cu sirop, retete baclava, reteta baclava, retete baclavale, reteta baclavale,

baclava, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava cu nuca, baclava de casa, retete culinare, dulciuri turcesti, baclavale turcesti, baclava cu foi de casa, retete straine, dulciuri straine, dulciuri cu sirop, retete baclava, reteta baclava, retete baclavale, reteta baclavale,

Un comentariu: