15 mai 2015

Sarailie cu nuca

Retete Sarailii Cu Nuca - Reteta Sarailie Si Baclava Turceasca Cu Nuca


dulciuri, prajituri, deserturi, sarailie, sarailii, baclavale, baclava, retete culinare, retete turcesti, dulciuri turcesti si tataresti, baclava cu nuca, sarailii cu nuca, baclava din turcia, retete baclava, retete sarailie, reteta sarailie, reteta baclava,
Ingrediente: 

  • 1 pachet foi de placinta (350- 400 g) 
  • 50 g de unt 
  • 1 cana de zahar 
  • 1 pliculet zahar vanilat 
  • 2 cani de apa 
  • 1 lamaie 
  • 300 g miez de nuca 
  • 1 ou 

Mod de preparare: 

     Foile de placinta se scot cu 2 ore inainte din frigider si se lasa la temperatura camerei. Miezul de nuca se pune intr-o tava si se prajeste putin in cuptor, iar dupa ce s-a racit se marunteste. Intai preparam siropul pentru insiropat baclavalele sau sarailiile. Siropul il preparam din 2 cani de apa si 1 cana de zahar pe care le fierbem impreuna 5-10 minute, pana cand se obtine un sirop legat. Apoi se adauga arome dupa gust: coaja de lamaie rasa, zahar vanilat si zeama de lamaie, dupa care se lasa sa se raceasca. 
reteta sirop pentru sarailii si baclavale, sirop pentru insiropat prajituri si torturi, retete culinare, sirop de lamaie si vanilie,

     Untul se topeste pe foc si apoi se lasa sa se raceasca. Pentru prepararea sarailiilor se ia cate o foaie de placinta si si se intinde pe blatul de lucru, dupa care se unge cu unt cu o pensula pe toata suprafata ei. Se presara miez de nuca pe toata suprafata, se ruleaza cu ajutorul unui betisor pana la capt si se obtine un sul. Se poate folosi o foaie sau doua foi de placinta pentru prepararea unui sul. Se strange putin sulul, se indeparteaza betisorul si apoi se taie sulul in bucati de dimensiunea dorita. 
sarailie, sarailii, baclava, baclavale, preparare sarailie cu nuca si baclavale cu nuca, retete si preparate culinare turcesti si tataresti, cum se fac baclavale si sarailii,

     Se unge o tava de cuptor cu putin ulei si se aseaza sarailiile una langa alta pana cand se umple tava. Se ung deasupra cu pensula cu putin unt, apoi se coc in cuptor la foc mediu timp de 15 minute. Cand sunt aproape gata se ung cu ou batut si se mai introduc in cuptor 2-3 minute. Cand sunt gata se lasa putin sa se raceasca si apoi se insiropeaza cu siropul preparat si se orneaza cu miez de nuca, fistic sau nuca de cocos. 
     Sarailie cu nuca, un desert traditional turcesc, des intalnit si la noi in tara in Dobrogea. Sarailii cu nuca, dulci si insiropate cu multa nuca binevenite oricand ne dorim un desert foarte dulce cu o aroma specific orientala. 
POFTA BUNA! 
sarailie, sarailii, baclava, baclavale, preparare sarailie cu nuca si baclavale cu nuca, retete si preparate culinare turcesti si tataresti, cum se fac baclavale si sarailii,

dulciuri, prajituri, deserturi, sarailie, sarailii, baclavale, baclava, retete culinare, retete turcesti, dulciuri turcesti si tataresti, baclava cu nuca, sarailii cu nuca, baclava din turcia, retete baclava, retete sarailie, reteta sarailie, reteta baclava,

dulciuri, prajituri, deserturi, sarailie, sarailii, baclavale, baclava, retete culinare, retete turcesti, dulciuri turcesti si tataresti, baclava cu nuca, sarailii cu nuca, baclava din turcia, retete baclava, retete sarailie, reteta sarailie, reteta baclava,

dulciuri, prajituri, deserturi, sarailie, sarailii, baclavale, baclava, retete culinare, retete turcesti, dulciuri turcesti si tataresti, baclava cu nuca, sarailii cu nuca, baclava din turcia, retete baclava, retete sarailie, reteta sarailie, reteta baclava,

Un comentariu: