1 iunie 2015

Tort mousse

Tort Mousse De Ciocolata Cu Blaturi De Cacao - Retete Torturi


tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,
Ingrediente blat: 

  • ½ cana de faina 
  • 2 linguri de cacao 
  • 3 oua 
  • 1 lingurita de ulei 
  • ½ lingurita praf de copt 
  • 1 pliculet de zahar vanilat 

Ingrediente mousse de ciocolata: 

  • 3 oua 
  • 300 ml de smantana lichida pentru frisca 
  • 2 ciocolati cu lapte 
  • 2 linguri de zahar (cu varf) 
  • 1 lingura esenta de vanilie 
  • 1 lingura esenta de rom 
  • 50 ml de cafea 
ingrediente mousse de ciocolata, retete culinare, cum se prepara mousse de ciocolata, cum se face mousse de ciocolata, retete mousse, reteta mousse,

Ingrediente glazura caramel: 

  • 8 caramele cu cafea sau cappuccino 
  • 50 ml de smantana lichida pentru frisca 
  • 1 lingurita de unt 
  • 4 cubulete de ciocolata 

Mod de preparare: 

     Se prepara un blat de tort (pandispan) cu 1-2 zile inainte de prepararea tortului. Blatul de tort din pandispan negru se prepara astfel: ouale se separa albusuri de galbenusuri si se bat separat cu zahar pana cand albusurile devin spuma ca la bezea, iar galbenusurile se bat cu zaharul si esenta de rom si vanilie pana cand isi dubleaza volumul si devin consistente. Faina se amesteca impreuna cu cacao si praful de copt. Peste albusuri se toarna galbenusurile, se amesteca si apoi se incorporeaza treptat toata faina amestecand usor. 
preparare compozitie pamdispan negru, preparare pandispan de cacao, preparare blat de tort negru, retete culinare, cum se face blat de tort, cum se face pandispan,

     Se ia o forma de tort cu diametrul cel mai mic, se unge cu putin unt si se tapeteaza cu faina, dupa care se aseaza compozitia pentru blat si se niveleaza frumos. Se introduce forma in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la foc potrivit aproximativ 15 minute. Cand pandispanul este gata se incearca cu o scobitoare, iar daca nu se mai lipeste compozitie de ea se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca acoperit cu un prosop. 
blat de tort, pandispan, preparare blat de tort din pandispan, preparare blat de tort, preparare pandispan, retete culinare, cum se face blatul de tort, cum se face pandispan, blat de tort negru, pandispan negru,

     Pregatim o cafea (100 ml) din apa, cafea si putin zahar si o lasam sa se raceasca, dupa care o strecuram de zat. Pregatim mousse de ciocolata: separam albusurile de galbenusuri si le batem pe fiecare separat cu zahar pana cand albusurile devin bezea iar galbenusurile cremoase. Smantana lichida o punem intr-un castron si o batem cu mixerul pana cand devine frisca
frisca de casa, frisca, bezea din albusuri, bezea, galbenusuri, crema de galbenusuri, retete culinare, retete cu frisca galbenusuri si albusuri de ou, preparate din frisca galbenusuri si albusuri de ou,

     Rupem ciocolatile intr-o cratita si le punem la bain-marine sa se topeasca. Amestecam cu 50 ml de cafea pana cand compozitia devine maleabila, 
crema de ciocolata, preparare crema de ciocolata, ciocolata topita, retete culinare, crema de ciocolata pentru torturi si prajituri,

dupa care o turnam peste galbenusuri si amestecam bine compozitia. Apoi amestecam cu albusurile, iar la sfarsit cu frisca. Compozitia astfel obtinuta, mousse au chocolat o lasam putin in frigider pana cand vom insiropa blatul cu putina cafea
mousse, mousse de ciocolata, preparare mousse de ciocolata, mousse au chocolat, retete culinare, retete mousse, reteta mousse, cum se face mousse de ciocolata, crema mousse de ciocolata pentru tort,

     Blatul din pandispan se taie cu un cutit subtire in doua bucati la grosimea dorita. 
blat de tort, pandispan, pandispan de cacao, pandispan negru, blat de tort negru, blat de tort de cacao, retete culinare, dulciuri, deserturi, retete blat de tort, reteta pandispan,

     Luam forma de tort cu pereti detasabili si asezam prima foaie de blat, dupa care il insiropam cu putina cafea. Luam mousse-ul de ciocolata si asezam jumatate din el in forma, niveland frumos deasupra. Punem deasupra al doilea blat usor insiropat cu cafea peste care aseazam restul de mousse de ciocolata. Nivelam frumos deasupra si il bagam la frigider. 
montare tort mousse, asamblare tort mousse, retete culinare, cum se face tortul mousse de ciocolata cu doua blaturi de cacao,

     Lasam tortul in frigider cateva ore pana cand se va intari bine, apoi il scoatem din frigider pentru a-i adauga glazura. Pregatim glazura de caramel din smantana lichida incalzita in care vom topi cateva caramele cu cafea sau cappuccino si cuburi de ciocolata
preparare glazura caramel pentru ornat torturi si prajituri de casa, retete culinare,

     Amestecam pana cand caramelele si ciocolata s-au topit si s-au incorporat complet, apoi adaugam putin unt si amestecam dupa care lasam sa se raceasca putin pana cand se mai intareste si apoi o turnam deasupra tortului, dupa care ornam tortul dupa gust si imaginatie cu putina frisca, ciocolata rasa sau betisoare din ciocolata. Cu ajutorul unui cutit ascutit muiat in apa fierbinte si apoi sters desprindem usor tortul de pe peretii formei de tort, apoi desfacem cu grija peretii detasabili si asezam tortul pe un platou. 
ornare tort mousse, preparare tort mousse, ornare torturi, preparare torturi, retete culinare, cum facem tort mousse de ciocolata, dulciuri, prajituri, deserturi, torturi,

     Tort mousse de ciocolata cu doua blaturi insiropate cu cafea este un tort spumos si fin din crema mousse de ciocolata si blat negru de cacao cu aroma placuta de cafea. Tort mousse, se poate servi oricand, fiind foarte potrivit pentru un tort aniversar, de Revelion, de Ziua Indragostitilor, Ziua Copilului sau pentru ocazii mai speciale. 
POFTA BUNA! 
tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

Un comentariu: