1 februarie 2016

Retete cu zer in nutritie si cosmetica

Retete Cu Zer Pentru Un Corp Frumos Si Sanatos Terapia Cu Zer Sau Elixirul Tineretii


     
Zer de casa din lapte proaspat reteta si mod de preparare si utilizare retete bautura miraculoasa pentru uz intern si extern,

Cine nu stie ce este zerul sau cum arata el! Cred ca fiecare a mancat un pahar cu iaurt si a vazut lichidul ala alb pe care il lasa iaurtul. Zerul este o zeama de culoare galben-verzuie si tulbure, ramasa dupa coagularea laptelui, zerul se separa din lapte dupa prepararea diferitelor tipuri de branzeturi si se foloseste la fabricarea urdei, casului, cascavalului si a altor produse lactate.
Atunci cand in lapte se adauga o cantitate de cheag sau o substanta acida cum ar fi zeama de lamaie sau otet, laptele se taie sau se branzeste si se formeaza branza proaspata (foarte sanatoasa consumata atunci cand tinem regim sau diverse cure si diete) si o cantitate de zer cu un gust dulce la inceput apoi treptat devine acrisor.
Zer mai este si lichidul care se scurge din iaurt sau din laptele de vaca prins, sau lichidul alb care ramane dupa prepararea untului (zara, zeruri, stragheata). Daca vrei sa-ti faci acasa un zer natural citeste aici, sau daca vrei sa prepari ceva bun si dulce cu zer citeste aici.
Retete branza si zer de casa din lapte proaspat reteta si mod de preparare si utilizare,

Zer de casa din lapte proaspat reteta si mod de preparare si utilizare retete bautura miraculoasa pentru uz intern si extern,

Zerul crud (nefiert) este foarte bogat in vitamine, proteine si minerale, contine toti aminoacizii esentiali, este un produs natural foarte sanatos si hranitor. Din aceasta cauza taranii au retete proprii din batrani, adevarate leacuri babesti extrem de valoroase pentru ei, il folosesc atat pentru uz personal avand multiple efecte tamaduitoare, in bucatarie cat si pentru hranirea animalelor din gospodarie, in special a porcilor pusi la ingrasat.
Proteina din zer este folosita de sportivi. Zerul mai este numit si “elixirul tineretii”, iar pe langa folosirea in medicina si nutritie (arde grasimile, ajuta la construirea masei muscular, are efect depurativ, stopeaza dezvoltarea tumorilor canceroase, reduce colesterolul, intareste imunitatea, mareste rezistenta organismului la efort si stres, combate anemia, adjuvant in infectia cu HIV, combate insomnia, previne osteoporoza, scade tensiunea arteriala, ajuta ficatul si rinichii, este colagog, previne imbatranirea prematura, etc.) mai este intrebuintat cu succes si in cosmetica unde face adevarate minuni.
Pentru uz intern zerul se consuma proaspat (se beau 1-3 pahare pe zi), sau in diverse preparate culinare, din zer se pot prepara o multime de retete de mancare, de la supe pana la creme si deserturi. Zerul se pastreaza la rece, are un gust foarte bun, poate chiar mai placut decat laptele. Atunci cand preparati branza de casa (peneer), in laptele proaspat fiert se adauga inainte cateva linguri de iaurt (5 linguri la 2l de lapte) si apoi zeama de lamaie, branza o sa fie mult mai cremoasa, iar zerul mult mai bun.

Acasa putem folosi zerul pentru uz extern in adevarate preparate cosmetice


Curatare si intinerire a tenului. Spalam bine pielea fetei cu apa calduta, apoi cu un tampon de vata inmuiat in zer tamponam si masam usor tenul, lasam 30 de minute fata sa se usuce singura apoi o clatim cu apa calduta si aplicam o crema hidratanta sau pur si simplu putin ulei de masline extravirgin. Inca de la prima intrebuintare o sa se simta efectul.
Intinerirea tenului. De 3 ori pe saptamana ne spalam pe fata cu zer proaspat si il lasam 30 de minute sa se usuce singur pe fata, apoi clatim si hidratam pielea cu o crema hidratanta. Incercati si o sa vedeti efectul!
Eczeme. Punem o compresa cu zer pe zona afectata si o lasam o ora sa actioneze, apoi indepartam compresa si lasam locul sa se usuce. Repetam procedeul timp de 10 zile.
Degeraturi. Invelim zonele afectate in tifon inmuiat forte bine in zer si lasam sa actioneze timp de o ora, apoi clatim cu apa calduta. Repetam procedeul pana la vindecare.
Masca din zer. Amestecam bine intr-un castronel de sticla: ¼ ceasca de argila, 2 lingurite de zer, 1 galbenus de ou, 1 lingurita de miere, 2 picaturi de ulei de masline, 2 picaturi de zeama de lamaie. Aplicam masca pe fata cu ajutorul varfurilor degetelor si lasam timp de 20 de minute sa actioneze, apoi clatim bine cu apa calduta si aplicam o crema hidratanta masand pielea fetei.
Produs de curatare natural (peeling). Amestecam intr-un castronel de sticla 1-2 linguri de fulgi de ovaz si 3 linguri de zer. Lasam 5 minute apoi frecam usor pielea fetei cu produsul natural preparat, lasam 2 minute apoi clatim fata cu apa calduta si hidratam cu o crema.
Masca pentru ten sensibil. Amestecam intr-un castronel de sticla 4 lingurite de zer cu 1 lingurita de zeama de lamaie, aplicam usor cu varfurile degetelor masca pe fata bine spalata inainte, lasam 5 minute sa actioneze apoi clatim cu apa calduta si hidratam cu o crema. Produsul natural este foarte util pentru tenurile sensibile care se inrosesc des si repede. Este o masca buna si pentru albirea tenului.
Masca pentru maini crapate si aspre. Intr-un castronel de sticla amestecam o lingura de zeama de lamaie cu 4 linguri de zer proaspat, aplicam pe mainile bine spalate inainte si lasam 15 minute sa actioneze, apoi clatim cu apa calduta si hidratam cu o crema de maini.
Masca pentru par. Pentru intarirea firului de par dar si pentru un corp mai catifelat si o piele mai elastica, amestecam in cada cu apa calda 2-3 litri de zer si stam timp de 10-15 minute masand usor pielea capului dar si a corpului. Apoi clatim bine cu apa calduta.

Reteta masca de fata din ovaz si zer retete peeling si masti naturale pentru ingrijirea tenului,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu