7 februarie 2016

Fasole cu ciolan Retete mancare de fasole cu ciolan afumat



Fasole Scazuta Cu Ciolan Afumat - Supa De Fasole Cu Afumatura


fasole, fasole cu ciolan afumat, fasole gatita, retete, fasole scazuta, fasole cu afumatura, fasole cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare de fasole scazuta cu ciolan de porc afumat, mancaruri de fasole, fasolica, retete traditionale romanesti,

     Una dintre multele retete din bucataria traditionala romaneasca este reteta de mancare de fasole, o reteta de mancare simpla si foarte usor de preparat, un preparat hranitor, sanatos si tare gustos. Cum facem o mancare de fasole gustoasa, eu niciodata nu gatesc mancarea de fasole separat, nu fac doar un singur fel de mancare, supa sau scazuta, le gatesc impreuna deoarece mancarea iese mult mai gustoasa gatita asa. Din fasole boabe uscata poti prepara multe retete de mancare, de la o fasole simpla de post fara carne, pana la mancaruri cu carne, carnati si afumaturi, supe, borsuri  si ciorbe, iahnie de fasole, fasole facaluita sau batuta, etc. Eu astazi o sa prepar o mancare de fasole gustoasa formata din doua feluri, pentru felul intai o supa de fasole cu ciolan afumat, iar pentru felul doi o mancare de fasole scazuta cu ciolan afumat. Mancarea am s-o prepar cu multe legume proaspete care o sa-i dea un plus de gust si aroma mancarii pe langa mireasma imbietoare de afumatura de porc.  
retete mancare de fasole cu ciolan, retete mancaruri de fasole, retete cu porc, retete cu fasole, retete culinare, ciolan de porc afumat, fasole uscata boabe, legume, zarzavat, retete cu legume, mancaruri cu fasole si ciolan de porc afumat, retete de mancare, ingrediente fasole gatita,

     Cum o zi inainte sa prepar reteta de fasole, am oparit timp de 5 minute 1kg de fasole uscata (boabe), apoi am clatit-o bine cu apa rece si am lasat-o in apa proaspata pana a doua zi, timp in care boabele de fasole s-au umflat frumos. A doua zi am clatit din nou fasolea si am oparit-o din nou cateva minute, apoi am clatit-o si am scurs-o de apa. Intr-o cratita incapatoare am pus sa fiarba un ciolan de porc afumat in apa cat sa-l acopere, cand a inceput sa fiarba am adunat spuma formata, am adaugat fasolea boabe si am completat cu apa. Am mai adaugat in oala care fierbe: 2 cepe taiate marunt, 3 morcovi potriviti, 2 ardei (rosu si verde) si ¼ telina radacina taiate bucatele. Dupa aproximativ 60 de minute, cand carnea de pe ciolan se desprindea singura de pe os, am scos bucata de carne afumata, am mai completat cu apa calda si am continuat fierberea pana cand fasolea a fost fiarta. Cand s-a racit am ales carnea de pe oase si am taiat-o in bucati. Fasolea a fiert in 2 ore intr-o oala acoperita cu capac, in 4 litri de apa.  
preparare mancare de fasole uscata cu ciolan de porc afumat, cum se face mancarea de fasole supa si scazuta, retete de mancare, retete culinare,

     Cat timp fasolea a fost pe foc, am facut o prajala de ceapa cu pasta de tomate, care da un gust foarte bun mancarurilor de fasole. De fapt a fost ceapa calita si inabusita si sa nu va zgarciti la ceapa ca aici este tot gustul. Am curatat 6 cepe mari, le-am spalat si le-am taiat marunt. Am incins 4 linguri de ulei si am calit ceapa inabusit pana cand a devenit sticloasa. In ceapa am mai adaugat o lingurita de sare si una de zahar. Cand ceapa a fost gata am pus 2 linguri de bulion si am amestecat bine compozitia, apoi am adaugat o lingurita de boia de ardei dulce si ½ ceasca de apa ca sa lege toate ingredientele intr-un sos gustos cu aspect de tocanita de ceapa.  
ceapa calita in ulei cu adaos de bulion pentru mancare, cum facem prajeala de ceapa, ceapa calita cu bulion, retete culinare, retete de mancare,

     Cand fasolea a fiert am scos din boabe aproximativ 60-70% pentru mancarea scazuta. Am pus boabele in alt vas in care am adaugat 2-3 polonice de zeama de fasole, jumatate din prajeala de ceapa si jumatate din carnea de pe ciolan. Am amestecat bine mancarea si am mai adaugat: 1-2 foi de dafin, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de cimbru macinat, am mai adaugat bulion si apa pana la consistenta si culoarea dorita. Am mai fiert mancarea timp de 10 minute, am potrivit gustul de sare si am oprit focul. La fel am procedat si la supa, in oala in care a fiert fasolea am adaugat restul de prajeala de ceapa, restul de carne dar si bucata de os afumat cu maduva, ½ lingurita de cimbru macinat, 1 lingurita de sare dupa gust si bullion pana la culoarea dorita. Am mai fiert supa inca 15 minute dupa care am potrivit gustul de sare si am oprit focul.  
preparare mancare de fasole uscata cu ciolan de porc afumat, cum se face mancarea de fasole supa si scazuta, retete de mancare, retete culinare, preparare supa de fasole, retete supa de fasole cu ciolan afumat preparare,

     Mancarea se serveste calda cu muraturi si un ardei iute alaturi fiind deosebit de gustoasa. Se mai poate orna cu verdeata proaspata tocata marunt.
Pofta Buna! 
fasole, supe, supa, fasole cu ciolan afumat, fasole gatita, borsuri, retete, fasole scazuta, fasole cu afumatura, fasole cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare de fasole scazuta cu ciolan de porc afumat, fasolica, zeama de fasole,

fasole, fasole cu ciolan afumat, fasole gatita, retete, fasole scazuta, fasole cu afumatura, fasole cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare de fasole scazuta cu ciolan de porc afumat, fasolica, mancaruri de fasole,

muraturi de casa, gogonele, gogonele acrite, gogonele murate, fasole cu muraturi, retete culinare, garnituri,

fasole, supe, supa, fasole cu ciolan afumat, fasole gatita, supa de fasole, retete, fasole scazuta, fasole cu afumatura, fasole cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare de fasole scazuta cu ciolan de porc afumat, fasolica, mancaruri de fasole,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu