22 februarie 2016

Creme brulee Retete crema de zahar ars frantuzeasca

Creme Brulee Reteta Originala Retete Crema De Zahar Ars Frantuzeasca De Casa


Creme Brulee reteta crema de zahar ars frantuzeasca retete desert dulce prajitura de casa,
Ce este creme brulee (crème brûlée), este o crema de zahar ars mai pufoasa si mai cremoasa decat crema de zahar ars pe care o stim noi din copilarie, este un desert frantuzesc si englezesc la mare voga printre dulcegarii, mai stilat si mai elegant care te mangaie si te alinta cu gustul lui delicat si rafinat, te inveseleste si iti reda buna dispozitie ori de cate ori il mananci.

Din ce este facut creme brulee, este un desert perfect preparat doar din galbenusuri de ou fara albusuri, cu un lapte mai gras (smantana pentru frisca), aromat cu vanilie si ornat cu o crusta de zahar ars crocanta. Desertul este foarte simplu de realizat, se coace intr-un vas cu apa (bain marie) la cuptor si se serveste rece in niste vase micute termorezistente (ramekin), crema de vanilie in mijloc trebuie sa fie moale tremuranda ca o gelatina, iar crusta de zahar ars de deasupra se face cu un arzator.

Cum se face creme brulee reteta crema de zahar ars frantuzeasca, pentru prepararea a 4 portii avem nevoie de:
-4 galbenusuri de ou mari galbene de tara
-400ml smantana dulce pentru frisca (frisca lichida)
-2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
-50g zahar tos
-4 linguri zahar pentru ars
-un praf de sare

Mod de preparare creme brulee

Daca nu avem vase ramekin atunci putem folosi forme de briose, savarine sau orice forme dorim, sau putem folosi un singur vas mai mare. Cum procedam, galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar le mixam foarte bine pana devin cremoase si zaharul este dizolvat complet, pana cand obtinem o crema de galbenusuri delicioasa.
Crema de galbenusuri reteta,

Smantana pentru frisca o turnam intr-un vas si o incalzim foarte putin pe foc, adaugam restul de zahar, zaharul vanilat si amestecam pana cand zaharul este complet topit. Turnam peste crema de galbenusuri putin cate putin din smantana incalzita si amestecam continuu pana cand incorporam toata smantana si obtinem compozitia pentru creme brulee foarte cremoasa si frumos colorata de la galbenusuri.
Creme brulee compozitie reteta crema de zahar ars frantuzeasca de casa,

Turnam compozitia in forme, iar formele le asezam intr-o tava de cuptor unde am asezat un servet subtire si apoi am completat cu apa fierbinte 60% din inaltimea vaselor puse. Coacem la cuptor 30-40 de minute la foc mediu 150 de grade celsius, apoi scoatem formele din apa si le lasam sa se raceasca dupa care le tinem la frigider minim o ora.
Creme brulee preparare reteta crema de zahar ars frantuzeasca de casa,

Dupa ce s-au racit bine le punem cate o lingura de zahar deasupra si cu ajutorul unei flacari topim zaharul si le putem servi. Se servesc reci de la frigider, se pot orna cu ce ne place, putem pune frisca sau in loc de zahar putem pune ciocolata sau caramel. Perfect cremee brulee recipe, daca vrei sa faci si o crema de zahar ars reusita, reteta romaneasca citeste aici.
Pofta Buna! 
Crema de zahar ars reteta creme brulee frantuzesc retete desert dulce prajitura de casa,

Creme brulee reteta crema de zahar ars frantuzeasca retete desert dulce prajitura de casa,

Crema de zahar ars reteta frantuzeasca creme brulee retete desert dulce prajitura de casa,

Creme brulee cu glazura de ciocolata reteta crema de zahar ars frantuzeasca retete desert dulce prajitura de casa,

Creme brulee cu glazura caramel reteta crema de zahar ars frantuzeasca retete desert dulce prajitura de casa,

Creme brulee desert reteta crema de zahar ars frantuzeasca retete dulci prajitura de casa,

Creme brulee preparatedevis reteta crema de zahar ars frantuzeasca retete desert dulce prajitura de casa,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu