3 septembrie 2016

Shakshouka

Retete De Mancare - Reteta Shakshouka Cu Ciuperci


shakshuka, saksuka, shakshoka, saksuka cu ciuperci, retete de mancare, retete culinare, retete israeliana, mancare israeliana,

     Saksuka este o mancare simpla si gustoasa cu un gust aparte preparata la tigaie, este o specialitate culinara a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti. Pana la urma ce este saksuca, este o mancare compusa din oua gatite initr-un sos picant facut din rosii, ardei si condimentat cu ciusca iute.
Dar eu la reteta originala de shakshouka o sa adaug si ciuperci. Ca ingrediente o sa folosesc: 6 rosii mari si bine coapte, 2 cepe, 5 ardei grasi galbeni si rosii, 6 ciuperci champignon marisoare, 5 linguri ulei de masline, 6 oua, 2 ardei iuti, 2 catei de usturoi, 150ml vin alb, 1 lingurita pasta de tomate, 1 lingurita otet, ½ lingurita zahar, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita boia de ardei dulce, 25g branza si 25g cascaval pentru ornat. Reteta este pentru 3 persoane si se prepara in 30 minute. 
legume romanesti proaspete, retete cu legume, preparate din legume, ardei, ciuperci, ceapa, rosii, usturoi, retete culinare,

Cum se face shaksouka cu ciuperci. Toate legumele se spala si se curata, apoi ceapa se taie marunt, rosiile cubulete, ardeii fideluta, ciusca si usturoiul feliute, ciupercile cu tot cu piciorus se taie felii, branza si cascavalul se dau pe razatoarea mica. 
preparare saksuka, retete cu rosii ceapa ciuperci ardei si oua, retete culinare,

Cum se prepara shaksouka cu ciuperci. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa cu o lingurita de sare pana devine sticloasa, apoi adaugam ardeii, usturoiul si ciusca iute, iar dupa 2-3 minute punem si rosiile, bulionul, cantitatea de vin si lingurita de otet. Condimentam cu piper, boia, putin zahar si fierbem totul inabusit amestecand din cand in cand pana ce toate legumele sunt 80% patrunse, apoi adaugam ciupercile si continuam fierberea fara capac pana cand zeama lor o sa scada pe jumatate. 
preparare shakshouka, retete saksuca, cum se face saksuka, retete culinare, retete de mancare,

Spargem ouale unul cate unu si le punem cu grija in compozitia care fierbe facand cu lingura mici cuiburi printre legume in care sa incapa cate un ou. Acoperim tigaia cu capac si mai fierbem la foc mic timp de 4-5 minute fara sa amestecam, pana cand ouale sunt gata, albusul trebuie sa fie facut dar galbenusul trebuie sa ramana moale. 
oua in sos de rosii picant, shakshuka, shakshoka, shakshouka, saksuka, retete de mancare din bucataria israeliana, retete culinare,

Servim mancarea calda, asezam pe cate o farfurie cate 2 oua ochiuri cu tot cu legume si sos, iar deasupra presaram un mix de branza si cascaval ras. 
Shakshoka cu ciuperci, o mancare de weekend, foarte buna si gustoasa, consistenta si sanatoasa cu care-ti poti surprinde oricand “jumatatea” ta, o mancare cu un sos picant pe care nu o poti refuza
Pofta Buna! 
bucataria israeliana, shakshuka, shakshoka, shakshouka, saksuka, retete culinare, retete culinare, oua in sos de rosii si ardei,

shakshouka, saksuka, oua in sos de rosii, mancare israeliana, retete culinare, retete de mancare, retete,

shakshouka reteta, saksuka reteta, retete, retete culinare, retete de mancare, oua ochiuri in sos picant din rosii si ardei,

shakshoka, shakshouka, saksuka reteta, retete cu ciuperci, retete cu legume, retete israeliana, retete de mancare, retete culinare,

shakshuka preparatedevis, Shakshouka, Saksuka, mancaruri cu legume si ciuperci, retete de mancare, oua ochiuri gatite in sos de rosii si ardei,

mancare israeliana, oua in sos de rosii, shakshouka, saksuka, retete culinare, retete de mancare, mancaruri,

2 comentarii: