7 august 2014

Frigarui de fructe

Frigarui - Dulciuri - Deserturi - Fructe La Gratar Si Gril


frigarui, frigarui de fructe, frigarui din fructe, frigarui cu fructe, retete frigarui, reteta frigarui, retete cu fructe, fructe la gratar, fructe la gril, dulciuri, deserturi, gustari, aperitive, garnituri, frigarui dulci, fructe coapte, retete culinare,
Ingrediente:

  • mere
  • pere
  • caise
  • prune
  • piersici

Mod de preparare:

     Pe langa gratarul clasic intalnit aproape pe toate drumurile astazi, in special cu ocazia zilei de 1 Mai (Muncitoresc), alcatuit din mici, peste, carne si legume la gratar, care stim cu totii cat de delicios este si cat de bine miroase, putem prepara foarte simplu si usor un desert perfect pe timpul verii alcatuit din fructe la gratar, care poate fi servit si ca o garnitura, gustare sau aperitiv delicios
     Putem alege orice fruct dorim, ce fructe ne plac mai mult, preferatele noastre! Insa de preferat ar fi ca fructele sa nu fie exagerat de coapte, deoarece se vor inmuia prea tare si vor curge pe gratar. Se aleg fructe proaspete, coapte bine dar tari, de preferat ar fi fructele noastre romanesti care sunt mult mai sanatoase. Fructele se spala bine, se separa de samburi si se taie in bucati. Cu cat sunt bucatile mai mari cu atat fructele se vor face mai bine si vor avea un gust mai bun pe jar. Se infig bucatile de fructe in bete de frigarui in ordinea dorita alternand culorile, se pot unge cu putin ulei de masline pentru ca fructele sa ramana proaspete si frumoase si sa nu se lipeasca pe gratar. 
     Se curata foarte bine gratarul sau grill-ul si se incinge, daca grilu-l nu este incins bine atunci cand punem fructele ele se vor lipi si nu cred ca dorim asta. Dupa ce am asezat frigaruile cu fructe pe grill focul trebuie micsorat (moderat), daca focul este prea tare atunci fructele vor capata un gust amarui de zahar ars. In comparatie cu fructele la gratar care sunt gata in 5-6 minute, frigaruile de fructe la gratar sau gril vor fi gata in 20 de minute. Se tin 10 minute pe o parte si la fel si pe partea cealalta. 
     Daca dorim sa preparam un desert cu fructe mai special, atunci ungem fructele inainte cu miere de albine, sirop de fructe, lichior de fructe, zeama de lamaie, vin, unt… apoi presaram putina scortisoara si zahar tos peste ele.
     Frigarui din fructe, o reteta dulce si de neuitat pentru o intalnire romantica, un desert perfect la o cina romantica alaturi de familie, iubita sau iubit. Frigarui de fructe, un desert delicios alcatuit din bucati bine sortate de fructe proaspete si aromate, puse pe bete de frigarui si ornate dupa imaginatie si gust cu scortisoara, zahar, ciocolata topita, ideale la petreceri, zile onomastice, aniversari si nu numai. 
POFTA BUNA! 
fructe, fructe proaspete, fructe sanatoase, fructe romanesti, retete cu fructe, fructe pentru gratar, fructe pentru prajituri, fructe pentru desert, fructe pentru frigarui, mere, prune, piersici, pere, retete si preparate culinare cu fructe, fructe dulci,

fructe, fructe proaspete, fructe sanatoase, fructe romanesti, retete cu fructe, fructe pentru gratar, fructe pentru prajituri, fructe pentru desert, fructe pentru frigarui, mere, prune, piersici, pere, retete si preparate culinare cu fructe, fructe dulci,

fructe, fructe proaspete, fructe sanatoase, fructe romanesti, retete cu fructe, fructe pentru gratar, fructe pentru prajituri, fructe pentru desert, fructe pentru frigarui, mere, prune, piersici, pere, retete si preparate culinare cu fructe, fructe dulci,

frigarui, frigarui de fructe, frigarui din fructe, frigarui cu fructe, retete frigarui, reteta frigarui, retete cu fructe, fructe la gratar, fructe la gril, dulciuri, deserturi, gustari, aperitive, garnituri, frigarui dulci, fructe coapte, retete culinare,

frigarui, preparare frigarui de fructe la gratar, preparare frigarui de fructe la gril, reteta frigarui, retete frigarui, frigarui de fructe, frigarui din fructe, frigarui cu fructe, retete cu fructe, fructe la gratar, fructe la gril, retete culinare,

frigarui, preparare frigarui de fructe la gratar, preparare frigarui de fructe la gril, reteta frigarui, retete frigarui, frigarui de fructe, frigarui din fructe, frigarui cu fructe, retete cu fructe, fructe la gratar, fructe la gril, retete culinare,

frigarui, frigarui de fructe, frigarui din fructe, frigarui cu fructe, retete frigarui, reteta frigarui, retete cu fructe, fructe la gratar, fructe la gril, dulciuri, deserturi, gustari, aperitive, garnituri, frigarui dulci, fructe coapte, retete culinare,

frigarui, frigarui de fructe, frigarui din fructe, frigarui cu fructe, retete frigarui, reteta frigarui, retete cu fructe, fructe la gratar, fructe la gril, dulciuri, deserturi, gustari, aperitive, garnituri, frigarui dulci, fructe coapte, retete culinare,

6 august 2014

Saksuka cu peste la gratar

Peste Macrou La Gratar Cu O Garnitura De Saksuka Israeliana


saksuka, retete de mancare, preparate din peste, retete de peste, reteta saksuka israeliana, retete si preparate culinare peste macrou la gratar cu o garnitura de saksuka israeliana, retete culinare, preparate culinare, peste fript, saksuka garnitura, peste la gril, peste la gratar,
Ingrediente:

  • 2-4 pesti macrou
  • 4 ardei kapia mari
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 2 cepe potrivite
  • 6 rosii mari coapte bine
  • 4 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura de bulion
  • 8 linguri de vin alb sau rosu
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • ½ lingurita de cimbru
  • 2 lingurite de sos tabasco

Mod de preparare:

     Saksuka cu peste la gratar, o combinatie de peste la gratar si saksuka israeliana fara oua. Vom servi saksuka israeliana ca garnitura la un gratar de peste, un peste cu carnea alba cum ar fi pestele macrou este excelent, nu are oase si este si foarte gustos. La prepararea acestui fel de mancare shakshouka pe langa ingredientele de culoare rosie care predomina in mod normal acestui preparat (rosii, ardei kapia, pasta de tomate, sos tabasco), vom face o mica exceptie deoarece folosim peste in loc de ou si vom adauga si ardei gras galben care va da un plus de gust si aroma preparatului. Daca nu avem sos tabasco nu este nici o problema, vom improviza putin folosind doua sau trei ciusti rosii iuti curatate de samburi si taiate bucatele mici, o lingurita rasa de otet si ½ lingurita de zahar pentru a suplini pe cat posibil gustul special al sosului tabasco. 

     Saksuka israeliana originala se prepara ca aici, iar sosul tabasco se prepara ca aici. Pestele macrou se curata bine si se spala, se taie la dimensiunea dorita, se sareaza si se pastreaza la rece cat timp preparam saksuka. Legumele proaspete se curata si se spala bine sub jet de apa. Ardeii se taie fideluta, rosiile se taie cubulete, ceapa si usturoiul se taie mic. Se incinge ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa cateva minute, se adauga ardeii si se continua fierberea inabusit la foc mic pana cand ardeii sunt aproape gata. Se adauga rosiile, bulionul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia, usturoi, vin si sos tabasco. Se continua fierberea pana cand sosul se leaga. Saksuka este gata in aproximativ 20-30 de minute. 

     Pestele la gratar se prepara asa. Pestele macrou condimentat dinainte se frige pe gratar sau grill pe ambele parti pana cand este gata. Cand pestele la gratar este gata se serveste alaturi de o garnitura formata dintr-un preparat israelian cu rosii placut picant cum este saksuka. Saksuka cu peste la gratar se serveste fierbinte fiind un preparat cu peste si legume delicios
Pofta Buna! 


peste, macrou, peste macrou, peste cu carnea alba, peste fara oase, peste pentru gatit, retete cu peste, reteta cu peste, retete si preparate culinare din peste, preparate din peste, retete de peste, peste pentru mancare,

legume, legume de tara, legume proaspete, legume de tara proaspete pentru mancare, legume pentru gatit, retete si preparate culinare cu legume, legume pentru saksuka,

ingrediente saksuka cu peste la gratar, ingrediente saksuka, cum se prepara saksuka, cum facem saksuka, cum preparam saksuka israeliana, retete cu legume,

ingrediente saksuka cu peste la gratar, ingrediente saksuka, cum se prepara saksuka, cum facem saksuka, cum preparam saksuka israeliana, retete mancare, retete de peste, preparate din peste,

preparare saksuka israeliana, preparare saksuka, cum se prepara saksuka, cum facem saksuka, cum preparam saksuka israeliana,

preparare saksuka israeliana, cum se prepara saksuka, cum facem saksuka, cum preparam saksuka israeliana,

saksuka, sak_suka, shakshouka, preparat israelian cu rosii, retete israeliene, retete straine, retete de mancare, preparate culinare, retete culinare, retete din israel, reteta saksuka, retete si preparate culinare saksuka, saksuka israel,

retete culinare, retete de mancare, preparate din peste, retete de peste, peste la gratar, macrou la gratar, peste macrou la gratar, preparate culinare, retete si preparate culinare din peste, peste la gril, peste fript,

retete culinare, retete de mancare, preparate din peste, retete de peste, peste la gratar, macrou la gratar, peste macrou la gratar, preparate culinare, retete si preparate culinare din peste, peste la gril, peste fript,

saksuka, retete de mancare, preparate din peste, retete de peste, reteta saksuka israeliana, retete si preparate culinare peste macrou la gratar cu o garnitura de saksuka israeliana, retete culinare, preparate culinare, peste fript, saksuka garnitura, peste la gril, peste la gratar,

saksuka, retete de mancare, preparate din peste, retete de peste, reteta saksuka israeliana, retete si preparate culinare peste macrou la gratar cu o garnitura de saksuka israeliana, retete culinare, preparate culinare, peste fript, saksuka garnitura, peste la gril, peste la gratar,

saksuka, retete de mancare, preparate din peste, retete de peste, reteta saksuka israeliana, retete si preparate culinare peste macrou la gratar cu o garnitura de saksuka israeliana, retete culinare, preparate culinare, peste fript, saksuka garnitura, peste la gril, peste la gratar,