Muschi de porc in aluat

Muschi De Porc In Aluat Foietaj - Friptura De Porc La Cuptor


retete si preparate culinare muschi de porc in aluat foietaj, friptura de porc la cuptor, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de revelion, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete mancare,
Ingrediente: 

  • 1 kg muschi de porc sau cotlet de porc fara os 
  • 800 g de aluat foietaj 
  • 300 g de ciuperci 
  • 1 ceapa mare sau 2 potrivite 
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui 
  • ½ lingurita de sare 
  • ½ lingurita de piper macinat 
  • 1 legatura de patrunjel verde 
  • 1 ou pentru uns 
retete si preparate culinare ingrediente pentru muschi de porc in aluat foietaj, retete culinare, retete de mancare, retete pentru masa de craciun si revelion, preparate culinare,

Ingrediente marinata: 

  • 5 catei de usturoi 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 300 ml de vin alb 
  • ½ lingurita de sare 
  • ½ lingurita de piper negru macinat 
  • ½ lingurita de boia de ardei dulce  
retete si preparate culinare ingrediente marinata pentru muschi de porc in aluat foietaj, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, retete cu muschi de porc, preparate din muschi de porc,


Mod de preparare: 

     Muschi la cuptor in aluat foietaj, o friptura calda sau un aperitiv rece din carne de porc, foarte gustos si simplu de preparat. Indiferent ca este preparat pentru masa de Craciun sau masa de Revelion, este o mancare excelenta si va atrage mereu atentia prin aspectul deosebit, iar gustul va fi pe masura asteptarilor. 
In primul rand, bucata de carne de porc trebuie sa stea cateva ore la marinat pentru a prinde un gust si o aroma deosebita. Cum sa prepari o marinata? Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Intr-un castron se pune usturoiul zdrobit si se freaca putin cu uleiul de masline, se adauga piper, boia, sare si se amesteca bine compozitia.  Apoi se toarna vinul alb, se amesteca si se aseaza bucata de muschi in marinata preparata, se acopera castronul si se pastreaza la rece timp de 5- 8 ore, intorcand muschiul din cand in cand pe toate partile. 
retete si preparate culinare muschi de porc la marinat, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, retete cu muschi de porc, preparate din muschi de porc,

     Dupa ce bucata de muschi de porc a stat suficient timp la marinat se scoate din marinata, se lasa sa se scurga timp in care se pregatesc legumele. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Patrunjelul proaspat se spala si se taie mic. Intr-o tigaie se incinge ulei si se rumeneste putin bucata de carne pe toate partile, apoi se scoate intr-o farfurie. 
retete si preparate culinare friptura la cuptor din muschi de porc pentru masa de craciun si revelion, retete de mancare, retete culinare, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc,

     In uleiul incins in care s-a prajit carnea se adauga ceapa si se caleste putin, apoi se adauga ciupercile si se continua calirea inabusit cateva minute, apoi se da capacul la o parte sa scada zeama. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se opreste focul si se adauga patrunjelul verde tocat marunt. Se lasa compozitia sa se raceasca. Atat bucata de cotlet de porc cat si umplutura de ciuperci trebuie sa fie reci cand se pun pe bucata de aluat foietaj
retete si preparate culinare umplutura de ciuperci cu ceapa si patrunjel verde, retete cu ciuperci, preparate din ciuperci, retete de mancare, retete culinare,

     Se scoate aluatul foietaj din congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Cand aluatul este dezghetat se desface usor, fara sa se rupa, pe o folie alimentara. Se masoara aluatul cu cativa centrimetrii mai mare decat carnea, astfel incat sa poata fi rulat si sa ramana si putin aluat la capete, iar restul se taie. Se aseaza deasupra aluatului un strat subtire format din amestecul de ciuperci, ceapa si patrunjel, dupa care se aseaza in marginea de jos muschiul si se ruleaza cu grija, dupa care capetele se strang si se aseaza in partea de jos a aluatului. Se inteapa usor aluatul pentru a se elibera aburul in timpul coacerii, dupa care se unge cu ou batut si se aseaza intr-o tava dreptunghiulara de cuptor cu inaditura in jos. Se introduce tava la cuptor pentru 45- 60 de minute, pana cand aluatul se va rumeni frumos. Cand a capatat o crusta aurie, se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si apoi se feliaza frumos cu un cutit subtire si bine ascutit. 
retete si preparate culinare muschi de porc in aluat foietaj, friptura de porc la cuptor, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, preparare muschi in aluat, preparare cotlet in aluat,

     Muschi de porc in aluat, este o friptura deosebita, care se prepara in special de Revelion, sau cu alte ocazii importante, care se poate servi calda dar si dupa ce s-a racit. Cotlet de porc in aluat, o friptura din carne de porc foarte gustoasa, cu un invelis crocant de foietaj si un strat moale si aromat de ciuperci si verdeata, in mijlocul carora troneaza muschiul fraged si bine facut. Friptura de porc la cuptor in aluat foietaj se poate servi alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau piure de cartofi si o salata de sfecla rosie cu hrean in otet, dar sa nu uitam de nelipsitul pahar de vin bun sau o cupa de sampanie. 
POFTA BUNA!  

retete si preparate culinare muschi de porc in aluat, friptura de porc la cuptor, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete de craciun, retete de revelion, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete mancare, cotlet de porc in aluat la cuptor,

retete culinare, retete de mancare, muschi de porc in aluat, friptura de porc la cuptor, preparate culinare, meniu de craciun, meniu de revelion, retete cu porc, preparate din porc,

retete culinare, retete de mancare, muschi de porc in aluat, friptura de porc la cuptor, preparate culinare, meniu de craciun, meniu de revelion, retete cu porc, preparate din porc,

Ceafa de porc la cuptor in sos de vin

Friptura Din Ceafa De Porc La Cuptor In Sos De Vin


retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,
Ingrediente: 

  • 1- 2 kg de ceafa de porc 
  • 50- 100 g de sunca de porc afumata 
  • 300 ml de vin alb 
  • 2 linguri de ulei 
  • 7 catei de usturoi 
  • 1 lingurita de sare 
  • ½  lingurita de piper macinat 
  • ½  lingurita de boia de ardei 
  • ½ lingurita de cimbru macinat 
  • cartofi pentru garnitura (optional) 
  • carnati de porc pentru garnitura (optional) 

Mod de preparare:

     Sunca de porc se taie felii si bucatele. Usturoiul se curata, se spala si se taie pe jumatate (pe lung) si rondele. Se ia ceafa de porc si cu un cutit se fac mici incizii in bucata de carne de porc, apoi se impaneaza cu bucati de sunca si catei de usturoi. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper negru macinat, cimbru macinat si boia de ardei iute sau dulce. Bucata de carne condimentata si impanata se lasa la rece sa-si ia gust timp de 30- 60 de minute. Pentru un aspect mai deosebit bucata de carne se poate lega cu o sfoara ca la rulada de porc
     Pentru garnitura se pot folosi cartofi taiati cubulete sau felii si bucati de carnati de porc asezati in jurul fripturii de porc, preparati tot la cuptor. Iar ca salata o salata de varza murata cu putin ulei si ornata cu piper negru macinat sau boia de ardei. Se ia o tava de cuptor, se unge cu ulei, se aseaza carnea de friptura in tava si se se freaca si ea cu putin ulei din tava. Se adauga rondele de usturoi si vinul alb, se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce tava in cuptorul incins pentru 45 de minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se da la o parte folia de aluminiu si se intoarce carnea pe cealalta parte, se mai adauga vin daca mai este cazul si se introduce din nou in cuptor pana cand carnea este frumos rumenita. 
     Ceafa de porc la cuptor in sos de vin, o reteta de mancare cu carne de porc pentru masa de Craciun, frageda si gustoasa cu un gust minunat. Friptura de porc la cuptor, un preparat din carne de porc care merge servit cu muraturi sau salata de varza murata. 
POFTA BUNA! 
ingrediente pentru friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin pentru masa de craciun

carne de porc, ceafa, ceafa de porc, carne, retete cu ceafa de porc, retete cu carne de porc, preparate din ceafa de porc, preparate din carne de porc, carne de friptura, porc, retete culinare, preparate culinare,

retete si preparate culinare preparare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, preparare retete de mancare, preparare retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, preparare ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,