Peste Chefal Cu Legume La Cuptor - Retete De Peste - Preparate Din Peste
Un peste foarte dulce si gustos, cu carne alba si fara multe oase este chefalul. Pestele chefal este foarte bun preparat
la gratar, dar si preparat la cuptor simplu sau cu legume, unde isi pastreaza
gustul si aroma, iar carnea ramane moale si gustoasa de ti se topeste in gura, este
si mai bun. Pestele chefal preparat la cuptor este un deliciu culinar, foarte
apreciat de cunoscatori, de iubitorii preparatelor din peste si poate oricand
constitui un meniu pentru o cina romantica sau o mancare sanatoasa care nu ar trebui sa
lipseasca din alimentatia noastra de zi cu zi.
Reteta de peste chefal la cuptor se
prepara foarte simplu. Ca ingrediente se folosesc: 3 pesti de 500 g bucata; o rosie mare; 4
catei de usturoi; 1 lamaie mare; ½ lingurita de piper macinat; 1 lingurita de sare;
2 linguri de ulei de masline. Pestele se curata de solzi, intestine si urechi,
se spala bine cu apa din abundenta, se scurge de apa si se sareaza atat in
interior cat si la exterior, apoi se pastreaza la rece cateva ore bune.
Usturoiul se curata de coaja, se spala si se
taie rondele. Rosia si lamaia se spala si se taie felii subtiri. Ca ingrediente
se mai pot folosi dupa gust: 1 ceapa mica, 1 ardei gras, patrunjel verde, o crenguta de cimbru si 2 linguri de vin alb.
Se pregateste o tava de cuptor incapatoare
tinand cont ca pestii sunt marisori, se taie o foaie de hartie de copt destul
de mare incat pestii sa incapa in ea infasurati. Se scot pestii de la frigider,
se ung peste tot cu ulei de masline si se condimenteaza cu piper. Se intinde
hartia de copt iar in mijlocul ei se asaza un pat format din felii de rosii,
lamaie si usturoi, se stropeste cu putin ulei si se asaza pestii unul langa
altul pe acest pat de legume. Se pun felii de lamaie, rosie si usturoi in burta fiecarui
peste si peste ei.
Se stropeste cu putin ulei de masline deasupra, se
impacheteaza bine pestii in hartia de copt si se introduce tava in cuptorul
incins la 180 de grade pentru 40-50 de minute. Cu 15 minute inainte ca pestii
sa fie gata se pot desface din hartia de copt si se pot lasa putin sa se
rumeneasca cu cuptorul dat la 200 grade, dar dupa parerea mea zeama lasata de peste o sa se evapore iar o
parte din gustul pestelui o sa se piarda.
Chefal cu legume la cuptor, o reteta
de peste delicioasa, sanatoasa si hranitoare, care se mananca oricand cu placere
sau cand ne este pofta de un preparat din peste mai special asa cum este carnea
din chefal. Peste cu legume la cuptor, un preparat de care nu te saturi niciodata!
POFTA BUNA!