Chefal la cuptor

Peste Chefal Cu Legume La Cuptor - Retete De Peste - Preparate Din Peste


peste, peste chefal cu legume la cuptor, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, preparate culinare, retete de mancare, fripturi la cuptor, food, fish, recipes, mancare cu peste, retete cu chefal, cure, diete, regim, mancare sanatoasa,

     Un peste foarte dulce si gustos, cu carne alba si fara multe oase este chefalul. Pestele chefal este foarte bun preparat la gratar, dar si preparat la cuptor simplu sau cu legume, unde isi pastreaza gustul si aroma, iar carnea ramane moale si gustoasa de ti se topeste in gura, este si mai bun. Pestele chefal preparat la cuptor este un deliciu culinar, foarte apreciat de cunoscatori, de iubitorii preparatelor din peste si poate oricand constitui un meniu pentru o cina romantica sau o mancare sanatoasa care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra de zi cu zi. 
peste chefal, pesti chefali, retete de peste, retete cu chefal, preparate din peste, preparate din chefal, retete culinare, peste fara oase, peste cu carne alba,

     Reteta de peste chefal la cuptor se prepara foarte simplu. Ca ingrediente se folosesc: 3 pesti de 500 g bucata; o rosie mare; 4 catei de usturoi; 1 lamaie mare; ½ lingurita de piper macinat; 1 lingurita de sare; 2 linguri de ulei de masline. Pestele se curata de solzi, intestine si urechi, se spala bine cu apa din abundenta, se scurge de apa si se sareaza atat in interior cat si la exterior, apoi se pastreaza la rece cateva ore bune. 
chefal, pesti chefali, retete de peste, retete cu chefal, preparate din peste, preparate din chefal, retete culinare, peste fara oase, peste cu carne alba,

Usturoiul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Rosia si lamaia se spala si se taie felii subtiri. Ca ingrediente se mai pot folosi dupa gust: 1 ceapa mica, 1 ardei gras, patrunjel verde, o crenguta de cimbru si 2 linguri de vin alb. 
umplutura peste la cuptor, legume pentru peste, retete cu lamaie, retete cu usturoi, retete cu rosii, retete culinare, legume la cuptor,

     Se pregateste o tava de cuptor incapatoare tinand cont ca pestii sunt marisori, se taie o foaie de hartie de copt destul de mare incat pestii sa incapa in ea infasurati. Se scot pestii de la frigider, se ung peste tot cu ulei de masline si se condimenteaza cu piper. Se intinde hartia de copt iar in mijlocul ei se asaza un pat format din felii de rosii, lamaie si usturoi, se stropeste cu putin ulei si se asaza pestii unul langa altul pe acest pat de legume. Se pun felii de lamaie, rosie si usturoi in burta fiecarui peste si peste ei. 
peste, chefal, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste cu legume la cuptor, preparare peste chefal cu legume la cuptor, retete de mancare, food, recipes, fisfh, diete, cure, regim, mancaruri cu peste si legume,

Se stropeste cu putin ulei de masline deasupra, se impacheteaza bine pestii in hartia de copt si se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40-50 de minute. Cu 15 minute inainte ca pestii sa fie gata se pot desface din hartia de copt si se pot lasa putin sa se rumeneasca cu cuptorul dat la 200 grade, dar dupa parerea mea zeama lasata de peste o sa se evapore iar o parte din gustul pestelui o sa se piarda. 
     Chefal cu legume la cuptor, o reteta de peste delicioasa, sanatoasa si hranitoare, care se mananca oricand cu placere sau cand ne este pofta de un preparat din peste mai special asa cum este carnea din chefal. Peste cu legume la cuptor, un preparat de care nu te saturi niciodata! 
POFTA BUNA! 
peste, chefal la cuptor, peste chefal cu legume la cuptor, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, preparate culinare, retete de mancare, fripturi la cuptor, food, fish, recipes, mancare cu peste, retete cu chefal, cure, diete, regim, mancare sanatoasa, dezlegare la peste,

peste, chefal la cuptor, chefal cu legume la cuptor, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, preparate culinare, retete de mancare, fripturi la cuptor, food, fish, recipes, mancare cu peste, retete cu chefal, cure, diete, regim, mancare sanatoasa, dezlegare la peste,

Urs de mamaliga


retete culinare, retete de mancare, bulz, bulz de mamaliga, urs, urs de mamaliga, urs de mamaliga cu branza, branza de urs, ursul de mamaliga, bulzul de mamaliga, bot de mamaliga, urs ciobanesc, retete pentru cina, retete pentru mic dejun, mamaliga cu branza, mamaliga cu branza la gratar sau cuptor, food, recipes,
Ingrediente: 

  • 1,5 cana de malai 
  • 3,5 cani de apa 
  • ½ lingurita de sare 
  • 200 g de branza grasa de oi, branza de burduf de oi, 
  • 50 g de unt 


  • Ingrediente pentru 4 persoane (8 bucati de bulz) 
  • timp de preparare aproximativ 60 de minute


Mod de preparare: 

     Mamaliga pentru bulz trebuie sa fie bine fiarta si un pic mai vartoasa. Se poate prepara asa cum este reteta clasica cu apa, sau cu zer, jintita (zer cu bucatele de branza) sau cu lapte. Ca bulzul sa iasa gustos se prepara obligatoriu cu branza grasa de oaie sau cu branza framantata de oi cum este branza de burduf si se poate adauga dupa gust si putin unt. Ursul de mamaliga se prepara la gratar sau la cuptor si se serveste cu lapte, cu iaurt, cu carne fripta la gratar sau cu oua prajite ochiuri si este un preparat perfect pentru micul dejun sau cina. Dar cum se face un bulz sau un urs de mamaliga cu branza bun? 
     Intr-un ceaun sau intr-o cratita cu fundul mai gros se pune apa cu sare sa fiarba. Este foarte important ca apa sa fiarba in momentul adaugarii malaiului pentru a nu se forma cocoloase. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga malaiul in ploaie si se amesteca foarte repede cu un facalet sau cu un tel pana cand se incorporeaza tot malaiul. 
mamaliga, mamaliga pentru bulz, retete culinare, retete de mancare, cum se face mamaliga, retete cu mamaliga, preparate din mamaliga,

Se da aragazul la foc mic pentru ca mamaliga sa fiarba incet timp in care se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca in timpul fierberii. Se continua fierberea timp de aproximativ 20 de minute, pana cand mamaliga este bine fiarta si devine vartoasa. Cand mamaliga este gata se ia o farfurie si se rastoarna mamaliga in ea. Se lasa putin sa se raceasca, sa nu mai friga prea tare pentru ca vom modela din ea niste cocoloase. 
mamaliga de casa, mamaliga pentru bulz, retete culinare, retete de mancare, cum se face mamaliga, retete cu mamaliga, preparate din mamaliga, preparate culinare, malai fiert, mamaliga pentru mancare, food, recipes,

     Branza grasa de oi se rade pe razatoarea mare, sau daca folosim branza de burduf care este foarte gustoasa cu mamaliguta, se desface din burduf si se faramiteaza putin cu o furculita. 
branza, branza de burduf de oi, branza de burduf de oaie, branza framantata de oi, branza in burduf, branza sarata de oaie, retete culinare, retete de mancare, retete cu branza, preparate din branza, branza de stana, preparate cu branza, food, recipes,

Se ia o bucata maricica de mamaliga si se asaza pe o farfurie, la mijloc cu o lingura de lemn i se face o gropita in care asezam dupa gust putin unt si 1-2 linguri de branza, apoi incepem sa strangem marginile mamaligii si sa acoperim branza, dupa care o modelam sub forma unei mingii (forma rotunda sau ovala). 
preparare urs de mamaliga cu branza de burduf, mamaliga cu branza ca la stana de oi, retete culinare, retete de mancare, preparare bulz de mamaliga cu branza, preparare branza de urs, preparare bot de mamaliga, cum se face ursul si bulzul de mamaliga, retete cu mamaliga si branza la gratar, preparate din mamaliga cu branza la cuptor,

Continuam asemanator cu restul mamaligii si vom obtine niste mingii de mamaliga cu branza in interior. Bulzul il facem la dimensiunea dorita, ideal este sa nu fie nici prea mare dar nici prea mic, de marimea unui mar normal este suficient. 
retete culinare, retete de mancare, bulz, bulz de mamaliga, urs, urs de mamaliga, urs de mamaliga cu branza, ursul de mamaliga, bulzul de mamaliga, bot de mamaliga, urs ciobanesc, retete pentru cina, retete pentru mic dejun, mamaliga cu branza, mamaliga cu branza la gratar sau cuptor,

     Incingem un gratar si asezam bucatile de bulz pe el, le lasam sa se rumeneasca pe o parte si apoi le intoarcem si pe partea cealalta, trebuiesc rumenite ca branza din interior sa se topeasca.  
preparare urs de mamaliga cu branza de burduf, mamaliga cu branza ca la stana de oi, retete culinare, retete de mancare, preparare bulz de mamaliga cu branza, preparare branza de urs, preparare bot de mamaliga, cum se face ursul si bulzul de mamaliga, retete cu mamaliga si branza la gratar, preparate din mamaliga cu branza la cuptor,

preparare urs de mamaliga cu branza de burduf, mamaliga cu branza ca la stana de oi, retete culinare, retete de mancare, preparare bulz de mamaliga cu branza, preparare branza de urs, preparare bot de mamaliga, cum se face ursul si bulzul de mamaliga, retete cu mamaliga si branza la gratar, preparate din mamaliga cu branza la cuptor,

Dupa ce sunt frumos rumenite le scoatem intr-o farfurie si astfel am obtinut delicioasele “urs de mamaliga cu branza” sau bulzul, un preparat traditional romanesc, intalnit mai ales la stana, acolo unde branza este proaspata, grasa si buna. 
     Urs de mamaliga cu branza, o mancare romaneasca, sanatoasa si consistenta care se poate servi cu un ou ochi prajit deasupra , branza rasa, iaurt sau smantana, fiind un deliciu culinar cu o mamaliga buna si calda. Este foarte gustos si se poate consuma atat fierbinte cat si rece. Poate vrei sa vezi si alta reteta: balmos
POFTA BUNA! 
retete culinare, retete de mancare, bulz, bulz de mamaliga, urs, urs de mamaliga, urs de mamaliga cu branza de burduf, branza de urs, ursul de mamaliga, bulzul de mamaliga, bot de mamaliga, urs ciobanesc, retete pentru cina, retete pentru mic dejun, mamaliga cu branza, mamaliga cu branza la gratar sau cuptor, food, recipes,

retete culinare, retete de mancare, bulz, bulz de mamaliga, urs, urs de mamaliga, urs de mamaliga cu branza de burduf, branza de urs, ursul de mamaliga, bulzul de mamaliga, bot de mamaliga, urs ciobanesc, retete pentru cina, retete pentru mic dejun, mamaliga cu branza, mamaliga cu branza la gratar sau cuptor, urs de mamaliga cu branza si ou ochi cu sunculita, food, recipes,

retete culinare, retete de mancare, bulz, bulz de mamaliga, urs, urs de mamaliga, urs de mamaliga cu branza de burduf, branza de urs, ursul de mamaliga, bulzul de mamaliga, bot de mamaliga, urs ciobanesc, retete pentru cina, retete pentru mic dejun, mamaliga cu branza, mamaliga cu branza la gratar sau cuptor, urs de mamaliga cu branza si ou ochi cu sunculita, food, recipes,

retete culinare, retete de mancare, bulz, bulz de mamaliga, urs, urs de mamaliga, urs de mamaliga cu branza de burduf, branza de urs, ursul de mamaliga, bulzul de mamaliga, bot de mamaliga, urs ciobanesc, retete pentru cina, retete pentru mic dejun, mamaliga cu branza, mamaliga cu branza la gratar sau cuptor, urs de mamaliga cu branza si ou ochi, food, recipes,

retete culinare, retete de mancare, bulz, bulz de mamaliga, urs, urs de mamaliga, urs de mamaliga cu branza de burduf, branza de urs, ursul de mamaliga, bulzul de mamaliga, bot de mamaliga, urs ciobanesc, retete pentru cina, retete pentru mic dejun, mamaliga cu branza, mamaliga cu branza la gratar sau cuptor, urs de mamaliga cu branza si ou ochi cu sunculita, food, recipes,

retete culinare, retete de mancare, bulz, bulz de mamaliga, urs, urs de mamaliga, urs de mamaliga cu branza de burduf, branza de urs, ursul de mamaliga, bulzul de mamaliga, bot de mamaliga, urs ciobanesc, retete pentru cina, retete pentru mic dejun, mamaliga cu branza, mamaliga cu branza la gratar sau cuptor, food, recipes,