3 noiembrie 2014

Balmos


balmos, mamaliga cu branza si unt, balmos din maramures, balmos ardelenesc, balmos moldovenesc, retete de mancare, retete culinare, reteta balmos, retete balmos, retete cu malai, retete cu unt, retete cu branza, preparate din malai branza si unt, mamaligauta, mamaliguta cu branza si unt, preparate culinare, balmos la ceaun,
Ingrediente:

  • 1 cana de malai
  • 1 lingurita de sare
  • 50 g de unt
  • 200 g de cas sau branza de vaca sau de oaie proaspata
  • 3 cani de apa

Mod de preparare:

     Intr-un ceaun se pune apa sa fiarba impreuna cu sarea. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga untul si se amesteca bine pana cand untul s-a dizolvat complet. Se adauga treptat malaiul si se amesteca compozitia cu o lingura de lemn sau cu un facalet cu grija sa nu faca cocoloase. Mamaliga trebuie sa fiarba la foc incet si sa fie amestecata mereu. Casul se rade pe razatoarea mare, iar cand mamaliga este aproape gata se adauga in ceaun si se amesteca bine pana cand se incorporeaza complet in mamaliga. Se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna apoi se ia de pe foc si se serveste fierbinte in vase de lut. Balmos este o mancare traditionala romaneasca care se prepara in stanile de la munte si care are un gust foarte bun, cu o aroma de mamaliga romaneasca si branzeturi sanatoase. Balmosul se mai poate servi alaturi de smantana sau de lapte batut
POFTA BUNA! 
ingrediente balmos, ingrediente pentru balmos, cum se face balmos, cum facem balmos, cum se prepara balmos, cum preparam balmos, retete cu unt malai si branza, preparate din unt malai si branza,

ingrediente balmos, ingrediente pentru balmos, cum se face balmos, cum facem balmos, cum se prepara balmos, cum preparam balmos, retete cu unt malai si branza, preparate din unt malai si branza,

preparare balmos, cum se face balmos, cum facem balmos, cum se prepara balmos, cum preparam balmos, retete cu unt malai si branza, preparate din unt malai si branza,

preparare balmos, cum se face balmos, cum facem balmos, cum se prepara balmos, cum preparam balmos, retete cu unt malai si branza, preparate din unt malai si branza,

preparare balmos, cum se face balmos, cum facem balmos, cum se prepara balmos, cum preparam balmos, retete cu unt malai si branza, preparate din unt malai si branza,

balmos, mamaliga cu branza si unt, balmos din maramures, balmos ardelenesc, balmos moldovenesc, retete de mancare, retete culinare, reteta balmos, retete balmos, retete cu malai, retete cu unt, retete cu branza, preparate din malai branza si unt, mamaligauta, mamaliguta cu branza si unt, preparate culinare,

balmos, mamaliga cu branza si unt, balmos din maramures, balmos ardelenesc, balmos moldovenesc, retete de mancare, retete culinare, reteta balmos, retete balmos, retete cu malai, retete cu unt, retete cu branza, preparate din malai branza si unt, mamaligauta, mamaliguta cu branza si unt, preparate culinare,

balmos, mamaliga cu branza si unt, balmos din maramures, balmos ardelenesc, balmos moldovenesc, retete de mancare, retete culinare, reteta balmos, retete balmos, retete cu malai, retete cu unt, retete cu branza, preparate din malai branza si unt, mamaligauta, mamaliguta cu branza si unt, preparate culinare,

balmos, mamaliga cu branza si unt, balmos din maramures, balmos ardelenesc, balmos moldovenesc, retete de mancare, retete culinare, reteta balmos, retete balmos, retete cu malai, retete cu unt, retete cu branza, preparate din malai branza si unt, mamaligauta, mamaliguta cu branza si unt, preparate culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu