1 februarie 2015

Pui cu hrean

Reteta Carne De Pui Fiarta Cu Legume Si Sos De Hrean In Otet Retete Mancaruri Cu Carne


Pui fiert cu legume si sos de hrean in otet reteta de casa retete mancare mancaruri cu carne,

Ingrediente carne de pui fiarta cu hrean in otet

-1 pui intreg
-4 morcovi tineri
-4 cepe potrivite
-4 cartofi potriviti
-¼ telina radacina
-1 lingurita sare 
-3L apa pentru fiert
-hrean in otet pentru servit


Mod de preparare pui fiert cu sos de hrean

Ca si rasolul de porc sau de vita, carnea de cocos in special sau cea de pui este foarte gustoasa consumata cu sosul de hrean. Carnea de cocos este mai atoasa ca cea de pui, dar fiarta suficient este delicioasa. O reteta de mancare cu carne de pui foarte simplu si usor de facut, este aceast preparat din pui cu legume fierte.

Cum se procedeaza, puiul se parleste si se curata, se portioneaza si se spala cu apa rece. Legumele proapete se curata, se spala si se lasa intregi. Intr-o oala cu apa si sare se pune carnea de pui la fiert, iar cand aceasta incepe sa fiarba se spumeaza. Se adauga apoi legumele si se continua fierberea pana cand carnea si legumele sunt bine fierte. Daca legumele fierb mai repede atunci se scot si se continua fierberea puiului pana cand acesta este bine facut.

Intr-o farfurie se scot bucati de carne si legume fierte iar peste ele se pun cateva linguri de hrean in otet, se servesc fierbinti cu paine de casa. Cu zeama ramasa se poate prepara o delicioasa supa de pui cu legume, sau taitei fierti in supa de pui care sunt foarte gustosi, o reteta pentru hrean in otet este aici. Pui cu hrean si garnitura de legume, o mancare usoara si sanatoasa cu un gust foarte bun, este gustoasa si satioasa, intareste sistemul imunitar si tine raceala si gripa departe, pofta buna!
Carne de pui reteta de casa retete mancare de cocos mancaruri,

Legume proaspete pentru mancare reteta cu ceapa cartofi morcovi telina,

Carne de pui cu legume fierte reteta supa de casa retete supe mancaruri bune,

Carne de pui cu legume fierte reteta mancare retete mancaruri de casa,

Pui fiert cu legume si sos de hrean in otet reteta de casa retete mancare mancaruri cu carne,

Legume fierte reteta de casa retete mancaruri cu ceapa cartofi morcovi telina,

Pui fiert cu legume si sos de hrean in otet reteta de casa retete mancare mancaruri cu carne,

Pui fiert cu legume si sos de hrean in otet reteta de casa retete mancare mancaruri cu carne,

25 ianuarie 2015

Creier prajit

Retete Creier Pane - Creier De Porc Prajit In Aluat Pane


retete si preparate culinare de mancare creier de porc prajit pane
Ingrediente: 

  • 500 g de creier (creier de porc
  • 6 linguri de faina 
  • 3 oua 
  • 50 ml de lapte 
  • 2 linguri de otet 
  • 1 lingurita de sare 
  • ½ lingurita de piper macinat 
  • ulei pentru prajit 
retete si preparate culinare de mancare creier de porc prajit pane ingrediente

Mod de preparare: 

     Creierul se decongeleaza, si cand este aproape dezghetat se taie bucati potrivit de mari. Se pune o cratita cu apa la fiert, se adauga sare si otet si se lasa sa fiarba. Cand apa a inceput sa fiarba se pun bucatile de creier in ea si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, timp in care bucatile de creier se vor albi si se vor ridica la suprafata apei. Dupa ce au fiert, se scot din apa cu o paleta si se scurg bine, dupa care se lasa putin sa se raceasca, iar dupa ce s-au racit se condimenteaza cu sare si piper dupa gust pe ambele parti. 
retete si preparate culinare de mancare creier de porc preparare

     Creierul fiert se poate praji direct in ulei sau intr-o compozitie de pane. Intr-un castron se sparg ouale, se adauga sare si se bat bine. Se adauga faina treptat si se amesteca bine compozitia pane fara sa faca cocoloase, pana cand se obtine o compozitie bine legata, pe care o diluam cu putin lapte pana cand obtinem consistenta unei smantani mai groase care nu curge usor. 
retete si preparate culinare de mancare aluat compozitie pane preparare

     Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cand uleiul este bine incins se iau bucatile de creier, se introduc in compozitia de ou si faina (compozitia pane) pana cand sunt acoperite complet, dupa care se prajesc. Se intorc pe ambele parti pana cand sunt frumos rumenite si apoi se scot intr-o farfurie pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei. 
retete si preparate culinare de mancare creier de porc prajit pane preparare

Creier prajit, un preparat bun si gustos care se poate servi atat cald cat si rece, alaturi de un piure de cartofi, cartofi prajiti si niste castraveti si gogosari murati. Creier pane, un aperitiv deosebit, un fel de mancare excelent pentru o masa de duminica servita in familie. 
POFTA BUNA! 

retete si preparate culinare de mancare creier de porc prajit pane

retete si preparate culinare de mancare piure de carofi

retete si preparate culinare de mancare creier de porc prajit pane cu piure de cartofi

retete si preparate culinare de mancare creier de porc prajit pane cu piure de cartofi si muraturi