28 octombrie 2015

Spaghete cu chiftele

Spaghete Cu Chiftelute In Sos De Rosii Dulce Picant Sau Marinat


spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, paste cu carne, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food, recipes,

     Spaghete cu chiftele in sos de rosii, o reteta gustoasa si delicioasa preparata din paste fainoase si chiftelute in sos marinat sau sos de rosii cu un gust dulce sau picant. Reteta se prepara foarte simplu din urmatoarele ingrediente: 10-12 chiftele de porc, 500g spaghete, 500ml suc de rosii, sare si piper macinat dupa gust, cateva frunze de busuioc verde, 2 linguri de ulei, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de otet, 1 lingurita de vin alb sau rosu, 50g cascaval sau branza veche uscata. 
     In primul rand preparam cateva chiftele din carne de porc. Daca chiftelutele sunt facute cu o zi inainte este si mai bine. Cum facem niste chiftelute gustoase de casa? O reteta simpla este aici. Pastele se fierb 8-10 minute in apa suficienta cu un putina sare sau conform prospectului de pe ambalaj, apoi se pun intr-o sita, se clatesc sub jet de apa si se lasa la scurs. Dupa ce am prajit chiftelele, le lasam sa se raceasca cat timp preparam sosul dulce, picant sau marinat, un sos gustos dupa gustul fiecaruia. 
     Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri din uleiul in care am prajit chiftelele, apoi punem cateii de usturoi pe care i-am curatat si taiat feliute inainte. Prajim 2 minute bucatile de usturoi dupa care turnam sucul de rosii si il fierbem aproximativ 10 minute, pana cand sosul incepe putin sa se lege. Daca nu avem suc de rosii, atunci punem intai 2 linguri de bulion, amestecam bine si apoi punem 500 ml de apa. Adaugam chiftelutele prajite, condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc, vin, punem si putin zahar si otet daca vrem sa facem un sos marinat si continuam fierberea la foc mic inca 10 minute. Cum facem un sos marinat sau chiftelute marinate? O reteta simpla si gustoasa este aici
     Cand sosul este gata, punem spaghetele fierte si amestecam usor continutul, dupa care mai dam 2 clocote si oprim focul. Mancarea se serveste fierbinte cu branza sau cascaval ras deasupra si ornata dupa gust cu frunze de busuioc sau menta proaspata. Spaghete cu chiftele de porc in sos tomat, o reteta foarte gustoasa de paste, simpla si usor de preparat, care-ti ofera o portie de energie si voie buna, consistenta, cu un gust dulce-acrisor si o aroma minunata care se serveste alaturi de un pahar de vin bun. 
Pofta Buna! 
spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food,

spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food,

spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food,

spaghete, chiftele, chiftelute, spaghete cu chiftele marinate, spaghete cu chiftele si sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, paste cu sos, spaghete cu sos, chiftele cu sos si spaghete, chiftelute marinate, food,

24 octombrie 2015

Friptura de pui si cartofi acordeon

Friptura De Pui La Cuptor Cu Cartofi Acordeon Umpluti Cu Kaiser


fripturi, friptura, retete culinare, retete de mancare, friptura de pui, friptura la cuptor, pui cu cartofi la cuptor, cartofi acordeon umpluti cu kaiser si friptura de pui la cuptor, retete cu pui, preparate din pui, retete cu carne de pui, retete usoare si gustoase,

     O reteta deosebit de gustoasa de mancare cu carne de pui si cartofi, este reteta de friptura de pui si cartofi acordeon umpluti cu kaiser sau bacon, preparata la cuptor. Reteta se prepara foarte simplu in aproximativ 90 de minute, iar ingredientele sunt suficiente pentru 4-6 portii. Pentru prepararea fripturii de pui avem nevoie de: 1 pui intreg de greutate normala (1,2 -1,5 kg), 1 kg de cartofi potriviti ca marime, 200 g de kaiser, sare si piper macinat dupa gust, 3 linguri de ulei, 1 ceasca de apa sau supa de carne, 1 lingura de cimbru macinat. 
     Cu 1-2 ore inainte sa preparam friptura ne ocupam de pui. Luam puiul si il curatam bine, eventual il si parlim daca este cazul, apoi il spalam si il lasam sa se scurga de apa. Puiul se taie pe jumatate, se presara cu sare peste tot si se pastreaza la rece timp de 1-2 ore sa prinda gust. Dupa acest timp se condimenteaza cu piper si cimbru si se freaca bine cu ulei pe toate partile. Kaiserul se taie feliute subtiri iar cartofii se curata de coaja, se spala si se lasa la scurs. Fiecare cartof se cresteaza in felii dar nu pana la capat, sub forma unui acordeon. O reteta simpla cu cartofi copti in coaja si crestati este aici. Se condimenteaza fiecare cartof cu sare si cimbru, se ung cu ulei, iar in fiecare crestatura se baga cate o feliuta de kaiser. Pe langa kaiser sau bacon se mai poate folosi si cascaval taiat feliute, iar cartofii asfel preparati se servesc stropiti cu smantana fiind o garnitura perfecta la o friptura de carne, un deliciu culinar! 
     Friptura se prepara ca orice friptura la cuptor normala. Se ia o tava de cuptor, se unge bine cu ulei, se asaza bucatile de carne de pui in mijlocul tavii iar de jur imprejur se asaza frumos fiecare cartof umplut cu kaiser. Se adauga o ceasca de apa sau supa, se presara deasupra putin cimbru, apoi se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins la 250 de grade pentru 30 de minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea, apoi se acopera din nou tava si se coace inca 20 de minute, dupa care se descopera tava si se continua coacerea pana cand friptura de pui cu cartofi este frumos rumenita. 
     Friptura de pui la cuptor cu garnitura de cartofi acordeon, o mancare deosebita, gustoasa, foarte apetisanta si aspectuasa, o reteta cu pui la indemana oricui, potrivita pentru mese festive, aniversari sau ocazii mai speciale, care merge foarte bine alaturi de o salata de varza sau castraveti si gogosari in oteti si un pahar de vin bun. 
Pofta Buna! 
fripturi, friptura, retete culinare, retete de mancare, friptura de pui, friptura la cuptor, pui cu cartofi la cuptor, cartofi acordeon umpluti cu kaiser si friptura de pui la cuptor, retete cu pui, preparate din pui, retete cu carne de pui, retete usoare si gustoase,

fripturi, friptura, retete culinare, retete de mancare, friptura de pui la cuptor, friptura la cuptor, pui cu cartofi la cuptor, cartofi acordeon umpluti cu kaiser si friptura de pui la cuptor, retete cu pui, preparate din pui, retete cu carne de pui, retete usoare si gustoase,