14 noiembrie 2015

Cartofi acordeon

Cartofi Copti La Cuptor Umpluti Cu Cascaval Si Afumatura


cartofi copti, cartofi copti la cuptor, cartofi umpluti la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, aperitive si garnituri, mancaruri sanatoase si diete si cure de slabire, cartofi al cuptor cu bacon si cascaval,

     O garnitura excelenta pentru orice fel de friptura din carne de porc sau mai ales de pui, este reteta de cartofi copti la cuptor preparati simpli sau umpluti cu bacon, kaizer, gusa de porc, sunculita afumata, branza sau cascaval. Reteta este usoara si se prepara foarte simplu in aproximativ 60 de minute. Avem nevoie de: cartofi de marime medie si de forma lunguiata daca gasim, afumatura de orice fel, cascaval sau branza, sare si piper dupa gust, ulei, rozmarin sau cimbru macinat. Cantitatea ingredientelor difera de cate portii vrem sa facem, de obicei 2-3 cartofi copti si umpluti sunt suficienti ca garnitura la o portie de friptura de carne. 
     Afumatura si cascavalul se taie felii subtiri sau de grosimea dorita. Cartofii se curata de coaja, se spala si se lasa la scurs. Fiecare cartof se taie in felii dar nu de tot, sub forma de acordeon. Se condimenteaza cu sare si piper, se ung cu ulei si apoi in fiecare taietura introducem felii de cascaval si de afumatura. Asezam cartofii astfel pregatiti intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt, ii stropim cu foarte putin ulei si ii condimentam cu cimbru sau rozmarin. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul incins unde o coacem la o temperatura de 250 de grade timp de 50-60 de minute, depinde de marimea cartofilor. Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor si o descoperim, ornam fiecare cartof cu branza sau cascaval ras si mai continuam coacerea cu tava descoperita inca 10 minute, pana cand cartofii sunt frumos rumeniti. Dupa cum se vad in poza, mie imi plac mai rumeniti, dar nu este obligatoriu sa fie asa. 
     Cartofi copti, o reteta deosebit de gustoasa de cartofi umpluti cu diverse afumaturi si branzeturi, foarte sanatoasa si hranitoare, merge foarte bine alaturi de fripturi de pui sau porc. Se servesc fiebinti, au un gust minunat si o aroma imbietoare de afumatura, se pot servi si cu iaurt de casa natural sau cu sos tatichi alaturi. Poate vrei sa vezi si alte retete: friptura de pui cu cartofi acordeon sau cartofi copti in coaja la cuptor
Pofta Buna! 
cartofi copti, cartofi acordeom, cartofi umpluti la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, aperitive si garnituri, mancaruri sanatoase si diete si cure de slabire, cartofi al cuptor cu bacon si cascaval,

cartofi copti, cartofi copti la cuptor, cartofi acordeon, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, aperitive si garnituri, mancaruri sanatoase si diete si cure de slabire, cartofi al cuptor cu bacon si cascaval,

cartofi copti, cartofi copti la cuptor, cartofi acordeon, cartofi umpluti la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, aperitive si garnituri, mancaruri sanatoase si diete si cure de slabire, cartofi al cuptor cu bacon si cascaval,

8 noiembrie 2015

Tiramisu

Reteta Tiramisu - Cum Sa Faci Un Tiramisu Bun


prajituri, torturi, prajitura tiramisu, reteta tiramisu, retete culinare, deserturi, dulciuri, tiramisu cu frisca, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu piscoturi, tiramisu reteta originala, retete italiene, reteta tiramisu originala, reteta desert italian, tort tiramisu,

     Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian, foarte delicios si apreciat de toata lumea. In trecut “Tiramisu” se mai numea si “Supa Ducelui” sau “Bagatela Toscana”, iar in traducere din limba italiana deliciosul desert italian “Tiramisu” se traduce “Ridica-ma” datorita proprietatilor afrodisiace pe care acest renumit desert se pare ca le are. Sunt cateva ingrediente predominante importante care o deosebesc clar de alte deserturi si anume: aroma intensa si inconfundabila de cafea si de piscoturi si gustul branzei mascarpone, amestecate aceste arome reusesc cu succes sa ne incante papilele noastre gustative. 
     Dar cum facem un tiramisu bun? Ce secrete trebuie sa stim ca sa ne reuseasca prajitura tiramisu? Reteta este foarte simpla si nu necesita efort deosebit iar crema tiramisu nu se prepara pe foc. Toate ingredientele trebuie sa fie de calitate, ouale si smantana foarte proaspete iar branza mascarpone sa aiba grasime min 80%. Avem nevoie de: 300g piscoturi de sampanie (eu am folosit piscoturi Savoiardi de la Lidl), 500g mascarpone cu 90% grasime, 5 oua, 6 linguri de zahar, 400g smantana, 1 lingura de cafea (sau cacao), 1 zahar vanilat, 1 sticluta esenta de rom (25 ml), 1 lingurita de unt, un praf de sare. 
ingrediente tiramisu, cum facem un tiramisu bun, piscoturi, mascarpone, smantana, cacao, cafea, retete culinare, retete italiene,

     In primul rand facem o frisca din smantana. Smantana trebuie sa fie proaspata si moale, trebuie sa curga. Vom folosi un mixer, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10 minute, pana cand smantana capata consistenta de frisca. Daca o mixam la viteza mare riscam ca in loc de frisca sa ne iasa unt. Nu adaugam zahar ca sa nu avem surpriza sa ni se taie frisca. O pastram la rece si ne ocupam de celelalte ingrediente
frisca, preparare frisca din smantana, cum se face frisca din smantana, retete culinare, frisca de casa, frisca naturala, frisca pentru prajitura tiramisu, frisca pentru tort tiramisu, frisca pentru torturi si prajituri,

Intr-un ibric preparam o cafea dintr-o lingura de cafea si 200ml de apa si o lasam sa se raceasca. Dupa ce cafeaua s-a racit se separa de zat, se adauga esenta de rom, apoi se pune intr-un vas intins unde o sa inmuiem piscoturile. Daca din anumite motive nu avem voie cafea, putem inlocui cu succes cafeaua cu cacao
cafea pentru prajitura tiramisu, cacao pentru prajitura tiramisu, cafea pentru insiropat piscoturi pentru tiramisu, retete culinare, retete cu cafea si cacao,

Separam ouale albusuri de galbenusuri. Albusurile le pastram la rece deoarece o sa le batem la final. Mixam bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar si un praf de sare, punem si zaharul vanilat si mixam pana cand galbenusurile se albesc si isi maresc volumul iar zaharul este complet dizolvat. 
galbenusuri frecate cu zahar pentru prajitura tiramisu, crema de galbenusuri pentru prajituri si desereturi de casa, galbenusuri de ou frecate cu zahar pentru diverse creme de torturi si prajituri, retete culinare,

Peste crema de galbenusuri adaugam mascarpone si mixam usor pana cand sau amestecat, apoi adaugam frisca si mixam pana cand toate ingredientele sau amestecat, pastram la rece crema rezultata. 
preparare crema tiramisu, galbenusuri frecate cu zahar amestecate cu mascarpone si frisca de casa din smantana, retete culinare, cum facem crema pentru tiramisu,

     Pregatim o tava dreptunghiulara cu peretii mai inalti sau o forma de tort si o ungem in interior cu unt atat pe fund cat si pe pereti. Piscoturile le desfacem din punga iar cafeaua o punem alaturi. Scoatem albusurile de la rece si le batem bine cu un praf de sare pana cand se intaresc. Apoi adaugam restul de zahar si continuam sa le mixam pana cand zaharul este dizolvat complet si am obtinut o bezea din albusuri consistenta care este foarte bine legata
bezea, albusuri batute cu zahar, bezea pentru tiramisu, retete culinare, cum se face crema pentru tiramisu, albusuri frecate cu zahar,

In crema preparata anterior din galbenusuri, mascarpone si frisca adaugam bezeaua din albusuri si amestecam usor de jos in sus (ca la compozitia de pandispan), compozitia cremei trebuie sa fie aerata. 
crema pentru prajitura tiramisu, crema pentru tort tiramisu, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare, cum facem crema pentru tiramisu, tiramisu crema,

In tava tapetata cu unt asezam un strat de piscoturi inmuiati foarte putin in cafea (2-3 secunde), deasupra turnam jumatate din crema de tiramisu si nivelam frumos, apoi asezam inca un strat de piscoturi, iar deasupra restul de crema. Pentru un gust mai intens putem pudra cu cacao si primul strat de crema pe care l-am intins peste piscoturi, dar nu este obligatoriu. 
preparare tiramisu, cum facem tiramisu, cum facem un tiramisu bun, prajitura tiramisu preparare, tort tiramisu preparare, dulciuri, deserturi, prajituri, torturi, retete italiene, retete culinare, montare si ornare prajitura tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi,

Ornam tortul cu un strat de cacao, sau dupa gust si imaginatie cu diferite fructe de padure, capsuni, bucati de ciocolata, etc. Pastram prajitura la rece minim 24 de ore inainte sa fie servita, se poate pastra si la congelator fiind un desert foarte gustos si racoros. 
deserturi, dulciuri, prajituri, torturi, desert, prajitura, prajitura tiramisu, retete culinare, tiramisu cu frisca, tiramisu cu piscoturi, tiramisu cu mascarpone, reteta tiramisu, cum facem tiramisu, cum facem un tiramisu bun, retete italiene, desert italian, reteta traditionala italiana, reteta originala de tiramisu,

prajituri, torturi, tiramisu, reteta tiramisu, retete culinare, deserturi, dulciuri, tiramisu cu frisca, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu piscoturi, tiramisu reteta originala, retete italiene, reteta tiramisu originala, reteta desert italian, tort tiramisu,

prajituri, torturi, tiramisu, prajitura tiramisu, reteta tiramisu, retete culinare, deserturi, dulciuri, tiramisu cu frisca, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu piscoturi, tiramisu reteta originala, retete italiene, reteta tiramisu originala, reteta desert italian,


prajituri, dulciuri, deserturi, torturi, prajitura tiramisu, tort tiramisu, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu frisca, tiramisu cu piscoturi, tiramisu italian, retete italiene, reteta originala tiramisu, retete de mancare,