26 iulie 2016

Friptura Retete gratar de porc

Retete Friptura Din Carne De Porc Cu Os Preparata La Gratar


friptura de porc, carne de porc cu os la gratar, coaste de porc la gratar, retete cu porc, retete culinare, preparate din porc, retete de mancare,

     O reteta pentru un gratar perfect, un gratar de porc rapid si simplu de preparat, foarte gustos de te lingi pe degete se poate face din coaste de porc. Ce este mai gustos la un preparat la gratar cu carne de porc decat o bucata de carne cu os pe care sa-l rozi la final.
Pentru preparare avem nevoie de coasta de porc, coasta trebuie sa aiba atat carne dar si un strat de grasime care este foarte gustoasa si sa nu fie batrana, bucata de porc se poate pune intreaga pe gratar sau se poate portiona in bucati de cate 1-2 coaste. 
carne de porc, retete cu porc, preparate din porc, retete culinare, retete, carne de porc cu os,

Eu am taiat bucata de carne de porc cu os de-a lungul fiecarui os separand astfel fiecare coasta una de alta. Am taiat cu grija si am lasat pe fiecare os un strat generos de carne si grasime, am condimentat fiecare bucata cu sare, piper, cimbru, cateva picaturi de ulei si le-am lasat la rece 20 minute sa-si ia gust cat timp am incins un gratar. Langa friptura de porc mai poti pune si cateva legume preferate pe gratar servite ca o garnitura: felii de cartofi, dovlecei, ardei, vinete, fire de ceapa si usturoi verde intregi, etc.
Cand gratarul a fost incins am pus bucatile de carne si le-am fript pe ambele parti astfel incat carnea sa nu se usuce dar sa fie facuta, iar interiorul sa ramana moale, chiar in sange daca ne place astfel, dar carnea din jurul osului sa fie facuta bine si nu cu sange. Am servit friptura fierbinte alaturi de legume fripte la gratar, mai poti pune alaturi si un sos dulce sau condimentat si usor picant. 
Pofta Buna! 
fripturi, friptura de porc, coaste de porc la gratar, retete de mancare, retete culinare,

gratar de porc, friptura de porc, mancaruri la gratar, retete culinare,

25 iulie 2016

Afinata Retete lichior de afine

Retete Pentru Doamne Si Domnisoare – Bautura Aperitiv Din Afine De Padure


lichior de afine, bauturi dulci, lichior de fructe, aperitiv, retete, retete culinare,

     O bautura alcoolica din fructe mai slaba dar foarte fina si delicata, care poate fi servita atat ca aperitiv, "medicamentdigestiv, cat si la ocazii mai speciale fiind o bautura foarte parfumata si aromata, este afinata de casa sau lichior de afine preparat din afine de padure, zahar si alcool
afine, fructe, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

Procedeul de preparare este foarte simplu, se pun afine cu zahar intr-o damigeana de 5-10kg si se lasa timp de 4-5 zile la macerat intr-un loc calduros, pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop negru si gros, siropul de afine. Apoi se adauga alcool si se amesteca continutul, bautura se face dupa gustul fiecaruia, mai dulce, mai tare sau mai slaba. Dupa preparare afinata se poate servi imediat sau atunci cand este cazul, iar cu cat sta mai mult se face si mai buna. 
afine de padure, fructe, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

     Cum se face afinata de casa. Eu ca ingrediente folosesc: 1kg afine, 1kg zahar, 2kg alcool 60%. Afinele se curata de codite si frunzulite, se spala sub jet de apa si se indeparteaza orice corp strain, dupa care se pun in damigeana. Daca nu avem o damigeana de sticla putem foarte bine folosi si un pet de 5-10kg, depinde cat lichior vrem sa facem. Peste afine punem zaharul si timp de 4-5 zile amestecam periodic continutul, agitam vasul usor astfel incat zaharul sa se amestece cu siropul format. Dupa acest timp si atunci cand zaharul este complet dizolvat adaugam cantitatea de alcool si agitam iar vasul. 
sirop de afine, afinata preparare, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

afinata, preparare afinata sau lichior de afine, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

Alcoolul se poate adauga dupa gust si posibilitati, de exemplu putem folosi tuica, votca sau palinca, important este ca peste siropul de afine sa punem la inceput putin alcool, de exemplu 0,5l palinca de 50-60% si pe urma adaugam cantitatea de tuica de casa pana la taria dorita. Se amesteca si bautura este gata. 
La fel se prepara si visinata, alta bautura foarte apreciata de sexul frumos. Dupa 30 zile putem strecura afinata si o depozitam in sticle, iar afinele aromate si pline de alcool le punem intr-un borcan pe care-l pastram la rece fiind foarte bune la prepararea diverselor prajituri si dulciuri de casa. Si din sirop de afine putem opri fiind foarte bun cu sifon sau apa minerala. Cum se face tuica de casa citeste si aici
Degustare placuta! 
afinata, aperitiv, bauturi femei, lichior de casa, bautura dulce, afinata de casa,

afinata, lichior de afine, afinata de casa, lichior de fructe, retete,

afinata, lichior de afine, bauturi, aperitiv, bautura dulce femei, retete pentru sexul frumos,