1 septembrie 2016

Unt de arahide

Reteta Unt De Arahide Facut In Casa - Sanatate - Nutritie - Alimentatie


unt de alune, retete unt de arahide de casa, retete culinare, desert, unt de casa, unturi, dulciuri, retete cu alune, preparate din alune, retete de mancare,

     Cum se face unt de arahide de casa. Un unt de arahide de casa fin si gustos se prepara simplu si usor in maxim 10 minute, avem nevoie doar de alune crude sau prajite (arahide crude sau prajite), ulei de arahide, floarea soarelui, masline, palmier, sau orice alt ulei ne place, miere de albine sau zahar, putina sare si diverse mirodenii dupa gust cum ar fi: scortisoara, cacao, fulgi de ciocolata, nuca de cocos, chipsuri de ciocolata, etc. Untul de arahide se prepara cu ajutorul unui robot de bucatarie sau al unui blender
arahide prajite, alune, arahide, retete cu alune, preparate din arahide, retete culinare,

Cum se prepara untul de arahide de casa. Eu zic sa incerci intai cu o cana de alune prajite, 3 linguri ulei de arahide sau floarea soarelui, 1 lingurita miere de albine, ½ lingurita rasa de sare, apoi adaugi dupa gust cacao si scortisoara sau il lasi simplu. Din ingredientele de mai sus ies aproximativ 350g unt
Cum fac eu untul de arahide. Am pus intr-un blender arahide prajite fara coaja si le-am mixat timp de 30 secunde, pana cand alunele au capatat un aspect (grosier) asemanator cu soia granule. Am curatat peretii blender-ului si le-am mai mixat inca o data pana cand alunele au fost fin mixate. Am adaugat sare, miere si ulei si de acum totul se mixeaza in reprise scurte de 10-15 secunde deoarece alunele la inceput se vor aduna pe peretii blender-ului. Am potrivit gustul de sare si am mai picurat cate putin ulei pana cand am obtinut o pasta de arahide cremoasa si delicioasa. 
alune prajite, arahide, alune, retete cu arahide, preparate din alune, retete,

retete unt de arahide, reteta unt de arahide, preparare pasta de alune, retete culinare, unt de alune reteta,

Daca iti place untul fin il lasi asa, mie imi place sa simt si cateva bobite de alune prin el (textura crocanta) asa ca la final am adaugat 1 lingura de alune mixate granule si apoi am amestecat bine compozitia. 
Untul se pastreaza in borcanase la rece fiind un desert minunat, aromat si parfumat, hranitor si plin de proteine, vitamine si energie. Il poti consuma simplu, intins pe felii de paine prajita, sau il poti adauga in diverse preparate cum ar fi: smoothie, inghetate, creme, torturi, etc. Este un unt de casa preparat din alune foarte apreciat de cei mici dar si de cei mari. 
Sa nu te astepti ca untul de casa sa aiba acelasi gust ca untul de arahide de cumparat, dar pe langa faptul ca este la fel de gustos stim sigur si ce contine. Daca vrei sa prepari untul in varianta raw atunci foloseste alunele crude
Pofta Buna! 
pasta de alune, pasta de arahide, unt de alune, unt de arahide, retete, retete culinare, desert, retete copii, unturi,

unt de arahide, pasta de alune, unt de alune, retete, retete culinare, unt de casa, unturi, retete copii,

unt de arahide reteta, unt de alune reteta, unt de casa, unturi, retete, retete culinare, deserturi, reteta copii,

unt de arahide, unt de alune reteta, unt de arahide reteta, desert, dulciuri, retete, retete culinare pentru copii mofturosi,

unt de alune reteta, unt de arahide reteta, unt de alune, retete, desert, retete culinare, dulciuri, gustari,

unt de arahide, desert, retete copii, retete cu alune, preparate din alune, sanatate, nutritie, alimentatie,

28 august 2016

Placinta cu praz si branza

Reteta Placinta Cu Praz Si Branza Sarata De Acasa


placinta, placinte, placinta de casa, retete de mancare, retete culinare, placinta cu ceapa,

     Pentru o placinta delicioasa de praz avem nevoie de 1-2 pachete foi de placinta subtiri (de cumparat), 200g branza telemea de vaca, 5 oua, 300ml iaurt, 50ml ulei, 2 bucati praz verde, 3 cepe, sare si piper dupa gust.   
retete cu praz, retete cu branza, ingrediente preparate de patiserie, retete culinare,

Cum facem umplutura de praz pentru placinta. Curatam prazul si il spalam bine, il taiem in 4 si apoi rondele. Ceapa galbena o curatam de coaja, o spalam si apoi o tocam marunt. Branza o dam pe razatoarea mare, 4 oua le spargem intr-un castron, iar 1 ou intr-o ceasca. Daca dorim putem pune doar praz, dar mie imi place combinatia de ceapa si praz
retete cu ceapa, retete cu praz, retete cu branza, preparate din praz, retete culinare,

Cum se prepara umplutura pentru placinta. Intr-o cratita incingem putin ulei si adaugam ceapa cu putina sare pe care o lasam sa se caleasca pana cand devine sticloasa. Punem prazul, amestecam si il lasam sa se caleasca impreuna cu ceapa pana cand se inmoaie. Dupa ce s-au calit lasam continutul putin sa se raceasca, apoi il condimentam cu putin piper. 
retete praz calit pentru placinta, retete cu praz, preparate din praz, retete culinare,

Batem cele 4 oua ca la ompleta, dupa care adaugam iaurtul si il incorporam in compozitie. 
retete cu oua si iaurt, oua si iaurt pentru placinta, retete culinare,

Peste compozitia de praz adaugam branza si ouale cu iaurtul, amestecam usor cu o lingura si astfel am obtinut compozitia pentru placinta cu praz
compozitie pentru placinta cu praz, praz cu branza oua si iaurt, retete culinare, cum facem compozitia umplutura pentru placinta cu praz,

Cum se face placinta cu praz. Desfacem pachetul cu foi de placinta si pregatim foile. Vom face dintr-un pachet cu 12 foi 3 suluri de placinta. Luam un set de 4 foi si ungem foile intre ele cu putin ulei, dupa care asezam cu o lingura compozitia de praz si o intindem frumos pe toata suprafata foilor, dupa care rulam pana obtinem un sul de placinta
retete placinta de casa, cum se face placinta, retete culinare, retete de patiserie, preparate de patiserie,

Procedam asemanator si cu celelalte suluri si apoi le asezam intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei. 
suluri de placinta, retete placinta, reteta placinta, retete culinare, cum se face placinta cu praz,

Batem un ou si il amestecam cu 1 lingura de iaurt, dupa care ungem cu o pensula sulurile de placinta si introducem tava in cuptorul incins. Lasam placinta cu praz sa se coaca timp de 20 minute la o temperatura de 250 grade, dupa care o mai ungem o data cu ou batut si o mai lasam inca 5 minute in cuptor. Cand placinta este frumos rumenita o scoatem din cuptor si o lasam putin sa se raceasca dupa care o taiem si o putem servi calda dar si rece este foarte buna. 
     Placinta cu praz, o placinta delicioasa, gustoasa si consistenta care se mananca mai ales pe plaiurile dobrogene alaturi de un iaurt gras de vaca sau de oaie. Placinta cu praz si branza, o placinta de casa mai deosebita de care te vei indragosti pe loc. Daca cauti retete macedonene incearca aceasta reteta de placinta
POFTA BUNA! 
retete placinta, reteta placinta, placinte, cum facem placinta de casa, retete culinare,

placinta cu praz, placinte, retete, mancaruri cu praz, retete culinare, retete placinta de casa,

placinta de casa macedoneasca cu praz si branza sarata, retete, retete culinare, retete de mnacare, retete patiserie,

retete placinta cu praz si branza macedoneasca, placinta, placinta de casa, retete culinare, retete de mancare,

placinta cu praz si branza, patiserie, placinte, mancare, gustari, retete, retete macedonesti,

retete placinta cu praz si branza din bucataria macedoneasca, retete, retete de mancare, retete culinare, placinte,

placinta, placinte, mancare, retete, macedoneni, machidoni, retete culinare, retete de mancare,