21 ianuarie 2017

Costita cu fasole

Retete Mancare De Fasole Scazuta Cu Costita Afumata


retete mancare de fasole scazuta cu afumatura, iahnie de fasole cu costita afumata, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare, gastronomie, bucataria romaneasca,

O reteta delicioasa din bucataria romaneasca care nu mai are nevoie de nicio prezentare este reteta de fasole scazuta sau iahnie de fasole. O mancare de fasole boabe gustoasa este preparata cu succes cu afumatura, in cazul de fata cu costita afumata. Reteta de mancare este foarte simpla si se prepara foarte usor, iar pentru un gust mai bun se prepara obligatoriu la ceaun

Ingrediente
  • 500g fasole boabe 
  • 1,5l apa 
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras 
  • ¼ telina radacina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 4-6 felii costita afumata
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita piper boabe
  • 1 lingurita cimbru macinat 
  • 1 lingurita boia de ardei dulce 
  • 1 lingurita marar uscat 
  • 1 lingurita patrunjel uscat 


Mod de preparare
Cum se face fasole cu costita (fasole cu afumatura). O mancare de fasole taraneasca cu costita afumata se face in felul urmator, fasolea lasata la inmuiat cu o zi inainte se opareste si se scurge de apa, apoi se pune la fiert in putina apa cat s-o acopere cu 2 degete. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 ceapa taiata marunt, morcovul si telina taiate cubulete. 
Fierbem fasolea la foc moderat acoperita cu capac si completam cu apa ori de cate ori apa scade. Fasolea fiarta in apa putina o sa fie gata mult mai repede decat daca o fierbem in apa multa. 

Separat incingem putin ulei si prajim feliile de costita, cand sunt frumos colorate le scoatem pe o farfurie iar in grasimea lasata calim restul de ceapa taiata marunt. Adaugam 1 lingurita de sare si o calim pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam bulion, picuram putina apa si mai dam 1-2 clocote, apoi oprim focul. 
Cand fasolea este aproape fiarta adaugam ardeiul taiat cubulete si continuam fierberea pana cand fasolea este bine fiarta. Adaugam prajala de ceapa, costita prajita si condimente dupa gust. Potrivim gustul de sare si culoare adaugand bulion daca mai este nevoie, apoi mai fierbem mancarea la foc mic inca 15 minute si oprim focul. Servim fasolea calda cu muraturi sau salata de varza murata. 

Mancare de fasole scazuta, o mancare traditionala romaneasca gustoasa si satioasa cu un gust si o aroma placuta de afumatura, o reteta de fasole cu carne de porc pe care o prepari aproape cu orice ocazie. Fasole cu ciolan sau costita o mancare nelipsita de pe mesele romanilor cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei 1 Decembrie
Pofta Buna! 
retete de mancare, mancaruri cu carne, iahnie de fasole, retete culinare, costita cu fasole, fasole scazuta cu afumatura,

retete fasole scazuta cu costita afumata, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare romaneasca, bucataria romaneasca,

retete mancare de fasole cu afumatura, iahnie de fasole, retete de mancare, mancaruri cu carne, fasole boabe cu carne de posc, retete culinare,

Retete iahnie de fasole cu afumatura, reteta mancare de fasole boabe, retete de mancare, mancaruri cu carne, porc, gastronomie, bucatarie,

retete, mancare de fasole, iahnie de fasole, fasole scazuta, mancaruri cu carne, fasole boabe la ceaun, gastronomie, mancare romaneasca,

mancare de fasole scazuta cu costita afumata, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare,

17 ianuarie 2017

Tocana de iepure

retete de mancare, iepure la ceaun, mancaruri cu carne, iepure gatit vanatoreste, retete culinare,

O reteta de mancare rapida cu carne de iepure deosebit de gustoasa este tocana de iepure preparata la ceaun sau la tigaie wok. Un iepure gatit in stil vanatoresc cu legume si un sos bogat plin de arome si culoare, o mancare de iepure simpla si usor de preparat pe care o servesti cu mamaliga sau paine de casa. Daca vrei retete cu iepure si preparate din iepure atunci incearca aceasta reteta simpla
iepure, carne de iepure, retete cu iepure, preparate din iepure, iepuri taiati si curatati,

Ingrediente
  • 500g carne de iepure (sira spinarii, pulpe de iepure)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • ¼ telina radacina
  • 6 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 15 masline kalamata negre cu putina sare 
  • 400g rosii in bulion (rosii cuburi pentru pizza)
  • 300g ciuperci champignon proaspete
  • 200ml vin rosu de butuc
  • 100ml apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita cimbru macinat
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • ½ lingurita marar uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita oregano

retete cu legume si carne de iepure, preparate din legume si carne de iepure,

retete cu iepure, preparate din iepure, carne pentru gatit, iepure transat pentru mancare,

Mod de preparare
Cum se face tocana de iepure. Cum se portioneaza un iepure am mai spus si aici, pentru tocana vom folosi pulpele si sira spinarii pe care le portionam in bucati potrivit de mari. Amestecam intr-un castron faina cu 1 lingurita de boia dulce si cate ½ lingurita de sare, piper, marar, patrunjel, cimbru si oregano, trecem carnea de iepure prin amestecul de faina si condimente pana ce carnea este bine acoperita, apoi o punem separat pe o farfurie sa-si ia gust cat timp pregatim legumele. 
retete iepure condimentat si aromat pentru gatit la ceaun cu sos vanatoresc,

Legumele le curatam, le spalam si le taiem ca pentru mancare, ceapa julien, ardeiul fideluta, usturoiul il zdrobim, morcovul rondele, telina cubulete, ciupercile felii, maslinele le curatam de samburi.
retete cu legume si carne de iepure pentru mancare preparata la ceaun,

Cum se face o mancare de iepure cu sos. Cum procedam, in primul rand prajim carnea pana isi schimba culoare. Incingem putin ulei intr-un ceaun si prajim carnea la foc iute timp de 5 minute, apoi o scoatem pe o farfurie. 
retete iepure la ceaun, retete de mancare, friptura de iepure, preparate din iepure,

reteta friptura, retete carne de iepure prajita la ceaun, retete de mancare, retete cu iepure, preparate din iepure, retete culinare,

In grasimea ramasa calim timp de 1 minut la inceput ceapa cu usturoiul, apoi morcovul si ardeiul. 
preparare tocana de iepure, retete ceapa morcovi telina usturoi si ardei calite la ceaun pentru mancare de iepure,

Adaugam ciupercile iar dupa 5 minute punem sucul de rosii si cand acesta incepe sa fiarba punem carnea si stropim cu vin. 
retete preparare tocana de iepure, retete cu iepure, preparate din carne de iepure, retete culinare de mancare gatita,

Lasam totul sa fiarba la foc mic timp de 30-40 minute, sau pana cand carnea este fiarta. La final punem maslinele, potrivim gustul de sare si adaugam patrunjel si oregano dupa gust, mai dam un clocot si oprim focul. Servim mancarea calda cu mamaliguta sau paine integrala. 
retete de mancare, iepure la ceaun, mancaruri cu carne, preparat vanatoresc, sos vanatoresc,

Iepure gatit vanatoreste, o tocana romaneasca de iepure cu sos vanatoresc cu un gust minunat si o aroma imbietoare pentru o masa speciala alaturi de cei dragi cinstind un pahar de vin bun rosu de butuc. 
O alta reteta cu iepure: friptura de iepure la cuptor
Pofta Buna! 
retete de mancare, tocana de iepure, mancaruri cu carne, preparat vanatoresc, retete cu iepure, preparate din iepure,

retete tocana de iepure la ceaun cu sos vanatoresc, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare,

retete de mancare, iepure la ceaun, mancaruri cu carne, retete cu iepure, preparate din iepure, iepure gatit vanatoreste,