19 noiembrie 2013

Paste cu nuca si zahar

Retete Deseruri Cu Paste Si Nuca - Reteta Desert Delicios De Casa



Ingrediente: 

  • 1 pachet de macaroane sau spaghete 
  • 250-300 g de nuci 
  • 150 g de zahar 
  • 100 g de unt 
  • ½ lingurita de sare 


Mod de preparare: 

     Pastele se fierb in apa cu putina sare. Nuca se coace putin la cuptor (pentru un gust si o aroma mai buna) si se faramiteaza (granule). Dupa ce au fiert pastele, se clatesc bine sub jet de apa si se scurg bine de apa. Intr-o craticioara topim untul, adaugam zaharul si nuca si amestecam. Adaugam si pastele si amestecam pana cand se amesteca toata ingredientele. Se servesc fierbinti dar sunt foarte bune si reci. Se mai poate adauga dupa gust putin zahar vanilat si scortisoara. 
     Sunt multe retete si toate sunt bune, dar o reteta care mie mi s-a parut mai gustoasa si mult mai usoara (se poate vedea in poze). Fierbem pastele in apa cu sare, le clatim bine sub jet de apa si le scurgem. Le lasam sa se raceasca, le putem pune chiar la frigider. Dupa ce s-au racit le amestecam cu nuca (coapta la cuptor si faramitata) si zahar dupa gust. Reci au un gust aparte si sunt foarte racoroase. 
POFTA BUNA!  




deserturi, dulciuri, desert, retete culinare, macaroane cu nuca si zahar, retete cu paste fainoase, preparate din paste fainoase, retete, retete cu nuca, preparate din miez de nuca,

deserturi, dulciuri, desert, retete culinare, macaroane cu nuca si zahar, retete cu paste fainoase, preparate din paste fainoase, retete, retete cu nuca, preparate din miez de nuca,

deserturi, dulciuri, desert, retete culinare, macaroane cu nuca si zahar, retete cu paste fainoase, preparate din paste fainoase, retete, retete cu nuca, preparate din miez de nuca,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu