6 mai 2014

Papanasi

Reteta Papanasi - Dulciuri - Papanasi Cu Dulceata - Papanasi Prajiti


papanasi, dulciuri, prajituri, reteta papanasi, papanasi prajiti, papanasi cu dulceata, papanasi cu branza, deserturi, retete papanasi, papanasi reteta, papanasi retete, reteta de papanasi, retete si preparate culinare, retete culinare,
Ingrediente:

  • 15 linguri de faina alba
  • 2 oua
  • 400 g de branza dulce
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 200 g de smantana
  • 1 borcan mic cu dulceata de visine

Mod de preparare:

     Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile impreuna cu un praf de sare. Punem intr-un castron branza de vaci, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si adaugam bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam compozitia si incepem sa adaugam si albusurile batute spuma, dupa care adaugam si faina, continuand sa amestecam bine pana cand compozitia nu se mai lipeste de maini. Compozitia de papanasi nu trebuie sa fie tare. Lasam 10-20 minute aluatul sa se odihneasca la frigider, sau putem sa-i facem imediat. 
     Formam din aluat 6 bile mari si 6 bile mici. Presaram blatul cu faina si asezam bilele pana cand punem intr-o tigaie ulei suficient de mult sa se incinga bine. In fiecare bila mare vom face o gaura pe mijloc cu degetul mare, rasucindu-l pana cand gaura este suficient de mare. Papanasii se prajesc in tigaia cu ulei incins pana cand devin aurii, apoi se scot si se lasa putin sa se raceasca si sa se scurga de ulei. Pe fiecare papanas se pune in gaura dulceata, iar deasupra smantana, apoi se acopera cu bila mica si se mai orneaza cu putina smantana si dulceata de visine
     Papanasi cu dulceata, un desert delicios, foarte gustosi si aspectuosi, o reteta de papanasi prajiti indragita de toata lumea, facand parte din bucataria traditionala romaneasca. O alta reteta de papanasi, o reteta mai dietetica: papanasi fierti.
POFTA BUNA! 

papanasi ingrediente, ingrediente pentru papanasi, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasi, ce ne trebuie pentru papanasi, ingrediente pentru dulciuri, ingrediente pentru prajituri, ingrediente pentru deserturi,

compozitie pentru papanasi, coca papanasi, aluat papanasi, coca de papanasi, aluat de papanasi, coca pentru papanasi, aluat pentru papanasi, reteta papanasi, retete papanasi, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasii,

coca papanasi, aluat papanasi, coca de papanasi, aluat de papanasi, coca pentru papanasi, aluat pentru papanasi, reteta papanasi, retete papanasi, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasii, rereta de papanasi prajiti,

coca papanasi, aluat papanasi, coca de papanasi, aluat de papanasi, coca pentru papanasi, aluat pentru papanasi, reteta papanasi, retete papanasi, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasii, rereta de papanasi prajiti,

papanasi, preparare papanasi, papanasi preparare, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasi, preparare papanasi prajiti, retete de dulciuri si prajituri,

papanasi, preparare papanasi, papanasi preparare, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasi, preparare papanasi prajiti, retete de dulciuri si prajituri,

papanasi, dulciuri, prajituri, reteta papanasi, papanasi prajiti, papanasi cu dulceata, papanasi cu branza, deserturi, retete papanasi, papanasi reteta, papanasi retete, reteta de papanasi, retete si preparate culinare, retete culinare,

papanasi, dulciuri, prajituri, reteta papanasi, papanasi prajiti, papanasi cu dulceata, papanasi cu branza, deserturi, retete papanasi, papanasi reteta, papanasi retete, reteta de papanasi, retete si preparate culinare, retete culinare,

papanasi, dulciuri, prajituri, reteta papanasi, papanasi prajiti, papanasi cu dulceata, papanasi cu branza, deserturi, retete papanasi, papanasi reteta, papanasi retete, reteta de papanasi, retete si preparate culinare, retete culinare,

Un comentariu:

  1. Sunt cei mai frumosi, mai pufosi si mai buni papanasi! Bravo, o sa fac si eu la fel si sper sa-mi iasa la fel de bine!

    RăspundețiȘtergere