Google+

7 februarie 2013

Dulceata de visine



Ingrediente:

  • 1 farfurie de visine fara samburi
  • 1 kg de zahar
  • 1 lingurita de sare de lamaie

Mod de preparare:

     La 1 kg de zahar ne trebuie o farfurie mare adanca plina cu varf de visine curatate de samburi. Visinile se spala bine cu apa, se curata de samburi, se amesteca intr-un vas cu zaharul si se lasa 2-3 ore sa-si lase zeama. 
Se pune continutul intr-o oala la fiert si se fierbe la foc mic aproximativ 40-45 de minute, iar cand siropul se leaga oprim si adaugam sarea de lamaie. Dulceata de visine se pune fierbinte in borcan si se astupa bine cu capacul. 
Dulceata de visine este un desert apreciat pentru gustul si aroma deosebita, este o dulceata pentru iarna nelipsita din camarile noastre. Dulceata de visine merge foarte bine cu niste clatite pufoase de casa sau cu un gris cu lapte.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu