Tort Cu Visine - Tort Cu Piscoturi - Dulciuri Si Prajituri Cu Fructe
Ingrediente pentru blat
si crema tort:
- 250 g piscoturi de sampanie
- 10 g de gelatina (foite)
- 170 g de unt
- 170 g de zahar
- 300 g de smantana
- 300 g de iaurt
- 300 ml frisca lichida
- 500 g de visine (visine congelate sau proaspete)
Ingrediente pentru sirop tort:
- 200 ml de lapte
- 2-3 linguri de zahar
Ingrediente ornat tort:
- 1 lingura de zahar tos
- 10-15 visine cu codite sau fara
- 50-100 g de ciocolata cu lapte
Mod de preparare tort:
Intr-o
cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina
culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic
pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom
servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de
sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem
gelatina intr-un castronel cu putina apa
si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul inmuiat la
temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand
se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se
incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se
topeste putin la bain-marine, apoi se
incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca.
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.
Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.
Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
POFTA BUNA!
Cel mai grozav si mai deosebit tort! Felicitari, nota 10!
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereDaca pun mandarine in loc de cirese este vreo problema?
Buna ziua, daca va plac mandarinele nu este nici o problema!
ȘtergereNumai ca visinele sunt mai acrisoare si dupa gustul meu dau o aroma si un gust perfect tortului. Eu cat de curand o sa incerc cu capsuni. :)
Buna ziua, daca folosesc margarina in loc de unt este vre-o problema?
RăspundețiȘtergere:) n-am incercat cu margarina dar untul este mult mai gustos si mai sanatos, sfatul meu este sa nu folositi margarina, o seara buna!
Ștergere