Google+

25 mai 2014

Tort de visine si piscoturi

Tort Cu Visine - Tort Cu Piscoturi - Dulciuri Si Prajituri Cu Fructe


tort, torturi, prajitura, prajituri, dulciuri, deserturi, tort cu visine, tort cu piscoturi, tort de visine si piscoturi, prajitura cu visine, tort cu fructe, reteta tort, retete de tort, retete torturi, torturi de casa, retete culinare, preparate culinare,

Ingrediente pentru blat si crema tort:

  • 250 g piscoturi de sampanie
  • 10 g de gelatina (foite)
  • 170 g de unt
  • 170 g de zahar
  • 300 g de smantana
  • 300 g de iaurt
  • 300 ml frisca lichida
  • 500 g de visine (visine congelate sau proaspete)

Ingrediente pentru sirop tort:

  • 200 ml de lapte
  • 2-3  linguri de zahar

Ingrediente ornat tort: 

  • 1 lingura de zahar tos
  • 10-15 visine cu codite sau fara
  • 50-100 g de ciocolata cu lapte


Mod de preparare tort:

     Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul inmuiat la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca
     Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasaVisinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele. 
     Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
POFTA BUNA! 

ingrediente pentru tort de visine si piscoturi, cum se prepara tortul de fructe, cum facem tortul de fructe, cum preparam tortul de visine si piscoturi, cum se prepara prajitura cu visine,

retete si preparate culinare cu visine, visini, visine, visina, visine pentru torturi si prajituri, visine pentru dulciuri si deserturi,

frisca batuta din smantana, cum se prepara frisca de casa, cum facem frisca din smantana, frisca pentru prajituri si torturi cu fructe, frisca pentru dulciuri si deserturi, retete si preparate culinare cu frisca de casa,

compozitie cu fructe pentru tort, umplutura cu fructe pentru tort, crema cu fructe pentru tort, retete si preparate culinare torturi si prajituri si dulciuri cu fructe, unt batut pentru tort,

compozitie cu fructe pentru tort, umplutura cu fructe pentru tort, crema cu fructe pentru tort, retete si preparate culinare torturi si prajituri si dulciuri cu fructe,

compozitie cu fructe pentru tort, umplutura cu fructe pentru tort, crema cu fructe pentru tort, retete si preparate culinare torturi si prajituri si dulciuri cu fructe, retete cu visine,

preparare tort de visine si piscoturi, cum se prepara si oeneaza un tort cu visine si piscoturi, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri si torturi cu fructe de casa,

preparare tort, reteta tort, retete tort, cum se prepara un tort cu fructe, cum facem un tort cu visine si piscoturi, tort, torturi, prajituri, dulciuri, deserturi,

preparare tort, reteta tort, retete tort, cum se prepara un tort cu fructe, cum facem un tort cu visine si piscoturi, tort, torturi, prajituri, dulciuri, deserturi, preparare tort cu piscoturi,

preparare tort, reteta tort, retete tort, cum se prepara un tort cu fructe, cum facem un tort cu visine si piscoturi, tort, torturi, prajituri, dulciuri, deserturi,

tort, torturi, prajitura, prajituri, dulciuri, deserturi, tort cu visine, tort cu piscoturi, tort de visine si piscoturi, prajitura cu visine, tort cu fructe, reteta tort, retete de tort, retete torturi, torturi de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cu fructe,

tort, torturi, prajitura, prajituri, dulciuri, deserturi, tort cu visine, tort cu piscoturi, tort de visine si piscoturi, prajitura cu visine, tort cu fructe, reteta tort, retete de tort, retete torturi, torturi de casa, retete culinare, preparate culinare,

tort, torturi, prajitura, prajituri, dulciuri, deserturi, tort cu visine, tort cu piscoturi, tort de visine si piscoturi, prajitura cu visine, tort cu fructe, reteta tort, retete de tort, retete torturi, torturi de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cu fructe,

tort, torturi, prajitura, prajituri, dulciuri, deserturi, tort cu visine, tort cu piscoturi, tort de visine si piscoturi, prajitura cu visine, tort cu fructe, reteta tort, retete de tort, retete torturi, torturi de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cu fructe, dulciuri cu fructe,

tort, torturi, prajitura, prajituri, dulciuri, deserturi, tort cu visine, tort cu piscoturi, tort de visine si piscoturi, prajitura cu visine, tort cu fructe, reteta tort, retete de tort, retete torturi, torturi de casa, retete culinare, preparate culinare,

tort, torturi, prajitura, prajituri, dulciuri, deserturi, tort cu visine, tort cu piscoturi, tort de visine si piscoturi, prajitura cu visine, tort cu fructe, reteta tort, retete de tort, retete torturi, torturi de casa, retete culinare, preparate culinare,

tort, torturi, prajitura, prajituri, dulciuri, deserturi, tort cu visine, tort cu piscoturi, tort de visine si piscoturi, prajitura cu visine, tort cu fructe, reteta tort, retete de tort, retete torturi, torturi de casa, retete culinare, preparate culinare,

3 comentarii:

  1. Cel mai grozav si mai deosebit tort! Felicitari, nota 10!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Daca pun mandarine in loc de cirese este vreo problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, daca va plac mandarinele nu este nici o problema!
      Numai ca visinele sunt mai acrisoare si dupa gustul meu dau o aroma si un gust perfect tortului. Eu cat de curand o sa incerc cu capsuni. :)

      Ștergere