10 august 2015

Magiun de prune

Reteta Magiun De Prune - Magiun De Prune Fara Zahar - Marmelada De Prune


magiun, gem, gem de prune fara zahar, magjun de prune fara zahar, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

     Magiunul de prune este un gem de prune fara zahar, preparat in special la cuptor pentru un gust mai bun si pentru a scade si a se ingrosa mai repede. Este un desert natural din fructe, delicios, preparat acasa fara conservanti sau altceva in afara de fructe, pe care il mananci oricand cu placere si satisfactie. Este considerat pe buna dreptate un produs bio, un preparat natural cu multe calitati benefice pentru organism. Cum se face un magiun de prune bun? Foarte simplu, se prepara mai usor decat pare la prima vedere. 
fructe, fruct, prune pentru gem si magiun de casa, retete cu prune, preparate din prune, retete culinare, retete cu fructe, preparate din fructe, prune romanesti proaspete si gustoase pentru prepararea magiunului si gemului, cum se face magiunul de prune fara zahar,

fructe, fruct, prune pentru gem si magiun de casa, retete cu prune, preparate din prune, retete culinare, retete cu fructe, preparate din fructe, prune romanesti proaspete si gustoase pentru prepararea magiunului si gemului, cum se face magiunul de prune fara zahar,

     Singurul ingredient pe care il vom folosi sunt prunele, multe prune foarte bine coapte si sanatoase. Prunele se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa cateva minute, apoi se spala bine cu multa apa, dupa care se curata de samburi. Pentru prepararea magiunului de prune vom folosi pulpa si coaja prunelor, pastrand astfel vitaminele, mineralele si fibrele acestui minunat si gustos fruct
fructe, fruct, prune pentru gem si magiun de casa, retete cu prune, preparate din prune, retete culinare, retete cu fructe, preparate din fructe, prune romanesti proaspete si gustoase pentru prepararea magiunului si gemului, cum se face magiunul de prune fara zahar,

Prunele astfel curatate se pun intr-un ceaun sau intr-o oala cu fundul gros (dublu) si se fierb la foc mic amestecand usor din cand in cand pana cand compozitia scade un sfert, apoi se baga la cuptor. Gemul nu se amesteca cu putere pentru ca prunele sa ramana cat mai intregi si sa nu se terciuiasca. In legatura cu cantitatile folosite si timpul de preparare, din 4 kg de prune (cu samburi) ies 2 borcane de 800 g de magiun, iar timpul de fierbere este de 5-6 ore, in functie de consistenta magiunului. 
prune, fructe, preparare magiun de prune fara zahar, retete magiun de prune, reteta magiun de prune, retete culinare, gemuri preparare, retete cu prune, preparate din prune,

magiun, gem, retete magiun de prune, reteta magiun de prune, cum se face magiunul de prune fara zahar natural, retete culinare, preparare magiun natural bio de prune fara zahar, gemuri de casa preparare, retete cu prune, retete cu fructe, preparate din prune, gemuri pentru iarna preparate acasa,

     La cuptor este bine sa se rastoarne compozitia intr-o cratita mai intinsa pentru a fierbe mai bine, se potriveste focul sa nu fiarba prea tare si se tine pana cand se obtine consistenata dorita. Mie imi place magiunul mai gros deoarece il pot folosi cu succes si la prepararea prajiturilor si a gogosilor umplute care sunt foarte gustoase. De obicei cand consistenta magiunului arata ca o smantana groasa care curge atunci trebuie oprit focul, dar daca nu suntem siguri se poate opri focul si daca magiunul nu este asa cum ne-am dorit se poate continua a doua zi pana cand ne reuseste. 
magiun, gem, retete magiun de prune, reteta magiun de prune, cum se face magiunul de prune fara zahar natural, retete culinare, preparare magiun natural bio de prune fara zahar, gemuri de casa preparare, retete cu prune, retete cu fructe, preparate din prune, gemuri pentru iarna preparate acasa,

gem, gem de prune fara zahar, magjun de prune fara zahar, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

prepararea magiunului de casa fara zahar original, magiun, magiun natural, magiun bio, dulciuri, deserturi, retete culinare, gemuri, gem pentru iarna, magiun fara zahar,

magiun, gem, gem de prune fara zahar, magjun de prune fara zahar, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

     Magiunul fierbinte se pune in borcane sterilizate inainte, se astupa cu capace si se tine acoperit cu o patura groasa pana cand acesta se raceste, apoi se depoziteaza in camara. Magiun de prune, o reteta de gem pentru iarna cu o aroma si un gust aparte, un preparat sanatos, bogat in calorii, proteine, carbohidrati si sarac in lipide.  
POFTA BUNA! 

magiun, gem, gem de prune fara zahar, magjun de prune, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

magiun, magiun natural, magiun bio, dulciuri, deserturi, retete culinare, gemuri, gem pentru iarna, magiun fara zahar, prepararea magiunului de casa fara zahar original, reteta originala magiun,

gem de prune fara zahar, magjun de prune fara zahar, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

magiun, gem, magiun natural, magiun bio, dulciuri, deserturi, retete culinare, gemuri, gem pentru iarna, magiun fara zahar, prepararea magiunului de casa fara zahar original, reteta originala magiun,

magiun, gem, magiun natural, magiun bio, dulciuri, deserturi, retete culinare, gemuri, gem pentru iarna, magiun fara zahar, prepararea magiunului de casa fara zahar original, reteta originala magiun,

Un comentariu: