Google+

1 septembrie 2015

Saksuka

Retete De Mancare Din Israel - Reteta Saksuka Israeliana - Shakshouka


saksuka israeliana, shakshouka, retete culinare, retete de mancare, mancare israeliana, retete din israel, mancaruri israeliene, retete straine, retete internationale, sos picant cu legume si oua ochiuri, retete saksuka, reteta saksuka, bucataria israeliana,

     O reteta de mancare israeliana foarte gustoasa este saksuka. Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 ardei capia rosu; 1 ardei gras rosu sau galben; 1 ciusca iute; 8 rosii prunisoare bine coapte; 1 lingurita de bulion; 4 linguri ulei de masline; 1 ceapa; ½ lingurita boia de ardei dulce sau iute; ½ lingurita de piper macinat; ½ lingurita de sare; 3 linguri de vin; 2 catei de usturoi; 3 lingurite de sos tabasco; 4 oua; 50 g de cascaval sau branza uscata. Reteta este pentru 2-4 persoane si se prepara in aproximativ 40 de minute. 
legume proaspete pentru saksuka israeliana, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de mancare, legume romanesti,

     Cum facem o saksuka buna? Saksuka israeliana se prepara simplu si usor. Toate legumele se spala. Ceapa, ciusca si usturoiul se taie marunt, ardeiul se taie fideluta, rosiile se taie cubulete. Se incinge putin ulei de masline si se caleste ceapa, apoi se adauga ardeiul, iar dupa 5 minute se pun rosiile si se smesteca. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia, se adauga usturoiul, pasta de tomate, vinul alb, se amesteca bine si se fierbe la foc mic timp de 10 minute, dupa care se adauga sosul tabasco
preparare saksuka israeliana, cum facem saksuca, cum facem mancare israeliana, retete culinare, retete de mancare, retete saksuka, reteta saksuka, bucataria israeliana,

Se continua fierberea pana cand sosul este legat (ingrosat), se mai potriveste dupa preferinta gustul sosului, daca vrem sosul mai picant atunci mai adaugam sos tabasco sau piper macinat, apoi cu o lingura se fac patru gropite printre legume si in fiecare gropita formata se pune cate un ou. Ca sa ne fie mai usor, fiecare ou se sparge mai intai intr-o ceasca si apoi se rastoarna in cuibul format printre legume
saksouka, shakshouka, preparare saksuka israeliana, cum facem saksuca, cum facem mancare israeliana, retete culinare, retete de mancare, retete saksuka, reteta saksuka, bucataria israeliana,

Se continua fierberea pana cand ouale sunt facute, dar galbenusurile trebuie sa ramana cleioase. Cand mancarea israeliana este gata, se presara peste oua cascaval sau branza rasa si se serveste fierbinte, dar este la fel de buna si rece. 
Saksouka, o reteta de mancare din bucataria Israeliana, gustoasa si delicioasa, cu multe legume aromate si placut picante datorat sosului tabasco, pe care o mananci oricand cu pofta si cu multa placere. 
Pofta Buna! 

saksuka, shakshouka, retete culinare, retete de mancare, mancare israeliana, retete din israel, mancaruri israeliene, retete straine, retete internationale, sos picant cu legume si oua ochiuri, retete saksuka, reteta saksuka, bucataria israeliana,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu