Google+

13 septembrie 2016

Shakshuka cu gogosari si oua de prepelita

Tigaie Picanta De Legume In Sos De Rosii Si Oua Ochiuri


Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume, retete picante,

     Un preparat israelian delicios este binecunoscuta si fotogenica shakshouka, o mancare cu legume foarte gustoasa cu un sos picant de rosii aromat si parfumat, o reteta de mancare care ca orice preparat poate fi adaptat si imbunatatit dupa gustul fiecaruia. Daca cauti retete de mancaruri picante incearca aceasta reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, o tigaie atractiva de sos placut picant care te arde bland, iti pune sangele in miscare si te revigoreaza, cu un plus de aroma de la gogosari carnosi si aromati printre care gasesti oua ochiuri moi fierte in sos.
Pentru 4 portii de shakshoka care se prepara usor in maxim 30 minute avem nevoie de: 3 gogosari, 2 ardei grasi, 2 cepe, 5 rosii, 8 oua de prepelita, 4 linguri ulei de masline, 2 ardei iuti, 1 lingurita bulion, 2 catei de usturoi, 250ml vin alb, 1 lingurita de sare, ½ lingurita boia de ardei, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de otet, branza rasa si patrunjel proaspat pentru ornat. 
retete cu legume, preparate din legume, gogosari, rosii, ardei, ceapa, usturoi, ciusca, retete,

Cum facem rapid o shakshuka gustoasa. Spala si curata toate legumele apoi ceapa o tai marunt, ardeii si gogosarii ii tai fasii, rosiile le tai cubulete, usturoiul si ciusca le tai bucatele. 
cu ce se prepara shakshuka, retete cu legume si oua de prepelita, preparate din legume,

Cum se prepara shakshuka
-incinge ulei de masline intr-o tigaie si caleste la inceput ceapa, presara putina sare si o calesti pana devine sticloasa; 
-pune ciusca si usturoiul si le le amesteci; 
-dupa 1 minut adauga ardeii si gogosarii, ii amesteci periodic iar dupa 3 minute pune jumatate din cantitatea de vin; 
legume trase la tigaie, retete cu legume, preparate din legume, mancaruri cu legume, retete culinare,

-cand gogosarii sunt pe jumatate patrunsi pune rosiile si restul de vin si amesteca; 
-adauga pasta de tomate si condimente dupa gust si fierbe mancarea timp de 10 minute, pana cand gogosarii sunt facuti; 
-gusta si mai potriveste gustul mancarii, sosul trebuie sa fie placut condimentat, putin dulceag dar si acrisor; 
-pune ouale unul cate unul in cuiburi facute cu lingura printre legume, ouale de prepelita sunt gata in 2 minute, galbenusul trebuie sa fie moale; 
-inainte ca saksuka sa fie gata presara branza deasupra, mai tine mancarea 1 minut apoi opreste focul si orneaza cu patrunjel verde. 
Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu legume,

     Serveste shakshuka calda, pune in farfurie cate 2 cuiburi cu oua si legume cu sos, deasupra mai poti presara branza si verdeata dupa gust. Este o reteta de vara atunci cand legumele sunt proaspete, le culegi din gradina si au un gust minunat. Daca cauti retete cu oua de prepelita, retete picante cu legume, sau un preparat culinar mai deosebit incearca aceasta reteta. 
Pofta Buna! 
Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, mancaruri cu legume, retete de mancare,

bucataria israeliana, Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume,

Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, mancaruri cu legume, retete culinare, retete de mancare,

retete de mancare, mancaruri cu legume, Shakshouka, Shakshuka israeliana, Shakshoka, Oua in sos de rosii, preparate culinare, preparate cu oua de prepelita,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu