5 aprilie 2013

Pajitura cu morcovi Retete Prajitura De Post Cu Morcovi

Retete De Post - Retete De Prajituri - Dulciuri - Prajituri



Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 200 g de faina
  • 120 g de zahar
  • 120 ml de ulei
  • 200 ml de apa minerala
  • 20 g de scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilat


Pentru decor:

  • gem de prune (magiun)
  • nuca macinata


Mod de preparare:

     Morcovii se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea mica. Intr-un castron mare punem zaharul, zaharul vanilat, morcovii rasi, uleiul, apa minerala, scortisoara si amestecam bine. Cu ajutorul unui mixer, amestecam totul aproximativ 5 minute incontinuu. Separat, amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitia obtinuta anterior, pana cand aceasta capata consistenta unei smantani groase. 
     Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina si presarata cu faina, dupa care turnam compozitia in tava. Incingem bine cuptorul, introducem tava in cuptor si o coacem la foc mediu aproximativ 20-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se unge deasupra cu gem de prune sau magiun  Gem de caiseGem de prune si se presara cu nuca macinata. Se portioneaza in bucati sub forma de dreptunghiuri sau romburi, dupa preferinta. Prajitura cu morcovi este un delicios desert de post.
POFTA BUNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu