5 aprilie 2013

Ananasul Fructul Ananas

Fructul Ananas - Proprietatile Ananasului - Beneficiile Ananasului - Ananasul





Prezentare:

      Ananasul (Ananas comosus) este un fruct carnos, aromat, cu un parfum deosebit si un gust dulce, acrisor. Ananasul provine din familia Bromeliaceae. Contine betacaroten, magneziu, potasiu si saruri minerale.
                                                                                                                  

Origini:

     Provine din America de Sud (sudul Braziliei si al Paraguayului) si a fost adus in Europa de Cristofor Columb.

                                                                                                                  
Componenta:

     Ananasul contine acid citric, acid malic, vitaminele A, B, C. Contine o drojdie si un ferment digestiv (bromelina) care digera in cateva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine si care este comparata cu pepsina si papaina. Contine betacaroten, iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf si saruri minerale.


Proprietati nutritive ale ananasului / 100g


  • 60 calorii
  • 84 % apa
  • 0.2 % grasimi
  • 16 ml calciu
  • 17 mg magneziu
  • 19 mg calciu
  • 173 mg caliu


Proprietati:

     Ananasul este nutritiv (foarte digestibil), stomahic, diuretic, dezintoxicant.


Indicatii:

     Anemie, crestere, convalescenta, demineralizare, intoxicatii, dispepsii, arterioscleroza, artrita, litiaza, guta, obezitate, constipatie. Intareste sistemul imunitar si se spune ca stopeaza raspîndirea celulelor canceroase.


Mod de folosire:

     Pentru uz intern: fructul (foarte copt) sau sucul obtinut din el. Este foarte util in tratarea obezitatii.
     Pentru uz extern: sucul de ananas in aplicatie externa este recomandat ca tonifiant al pielii normale.



Cum alegem un ananas copt:


     Un ananas bun si copt are nevoie de aproximativ 1 an pentru a ajunge la maturitate si a putea fi consumat. Un ananas bun si copt il recunoastem dupa aspect. Cu cat sunt mai lungi si mai desi solzii uscati, cu atat este mai dulce. Este bine copt atunci cand frunzele din mijlocul fructului se smulg usor, exteriorul poate avea o culoare galbena pana la maroniu, roscat sau chiar verde. In mod normal ananasul se recolteaza copt, de aceea este indicat sa se consume relativ repede de la cumparare. Chiar daca nu se strica, isi schimba gustul si dispare prospetimea. Un ananas inceput nu se pastreaza in frigider pentru ca isi va pierde gustul si dulceata, va face pete maronii si va capata un gust rau. Ananasul este singurul fruct exotic care odata cules nu se va mai coace pe parcurs.

ananas, ananasul, fruct ananas, fructul ananas, ananas comosus, ananas copt, ananas bun, retete cu ananas, preparate din ananas, prorietatile ananasului,

ananas, ananasul, fruct ananas, fructul ananas, ananas comosus, ananas copt, ananas bun, retete cu ananas, preparate din ananas, prorietatile ananasului,

ananas, ananasul, fruct ananas, fructul ananas, ananas comosus, ananas copt, ananas bun, retete cu ananas, preparate din ananas, prorietatile ananasului,

ananas felii, ananas rondele, ananas, ananasul, fruct ananas, fructul ananas, ananas comosus, ananas copt, ananas bun, retete cu ananas, preparate din ananas, prorietatile ananasului,

ananas felii, ananas rondele, ananas, ananasul, fruct ananas, fructul ananas, ananas comosus, ananas copt, ananas bun, retete cu ananas, preparate din ananas, prorietatile ananasului,

ananas cubulete, ananas felii, ananas rondele, ananas, ananasul, fruct ananas, fructul ananas, ananas comosus, ananas copt, ananas bun, retete cu ananas, preparate din ananas, prorietatile ananasului,

ananas felii, ananas rondele, ananas, ananasul, fruct ananas, fructul ananas, ananas comosus, ananas copt, ananas bun, retete cu ananas, preparate din ananas, prorietatile ananasului,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu