Nalangate De Post - Gogosi De Post - Dulciuri De Post
Ingrediente
- 500 g faina alba
- 300 ml apa
- 50 g drojdie
- zahar pudra pentru pudrat
- un praf de sare
- 1 pliculet de zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se dizolva drojdia de bere cu putin zahar. Se adauga
apa calduta, zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie rasa. Se adauga faina si se amesteca bine pana se obtine o pasta putin mai
groasa ca smantana. Se lasa compozitia de gogosi la crescut (dospit). Intr-o tigaie mai adanca incingem ulei.
Pregatim un castron unde o sa scoatem nalangatele, un castron cu zahar pudra, o
cana cu apa si o lingura.
Inmuiem lingura in apa si o scuturam, luam o lingura
de aluat dospit si o turnam in tigaia cu ulei. Repetam la fel pana umplem tigaia cu gogosi.
Trebuie sa iasa niste (diverse) forme rotunde. Uleiul nu trebuie sa fie prea
incins pentru ca gogosile se vor rumenii prea repede iar mijlocul o sa ramana crud. Daca
coca de nalangate este prea vartoasa atunci nalangatele vor iesi mai tari. Daca coca este prea moale
atunci nalangatele vor inghiti ulei mai mult.
Se intorc gogosile pe toate partile pana se prajesc, se scurg bine de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat. Nalangate sau gogosi dobrogene se servesc si fierbinti dar sunt la fel de gustoase si reci. Se poate prepara si reteta de dulce cu iaurt: nalangate sau gogosi dobrogene. Pofta Buna!
Se intorc gogosile pe toate partile pana se prajesc, se scurg bine de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat. Nalangate sau gogosi dobrogene se servesc si fierbinti dar sunt la fel de gustoase si reci. Se poate prepara si reteta de dulce cu iaurt: nalangate sau gogosi dobrogene. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu