16 decembrie 2013

Cartofi copti

Retete Cu Cartofi - Retete De Mancare - Cartofi La Cuptor


 mancare de cartofi, cartofi la cuptor, retete cu cartofi

Ingrediente:

  • cartofi
  • ulei de masline
  • oregano sau rozmarin
  • cimbru
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

     Cartofii copti la cuptor in coaja se prepara astfel: se aleg cartofii de marime medie si cam de aceeasi dimensiune si se spala bine. Se cresteaza in felii subtiri fara a se taia complet, ca sa ramana cartoful intreg. Se ung cartofii cu ulei de masline, se ung si in exterior dar si in interior (printre taieturi). Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si oregano. Se aseaza cartofii intr-o tava de cuptor. Se introduce tava in cuptorul incins si se coc la foc potrivit 60-90 de minute. Cartofii copti sunt foarte sanatosi si este indicat consumul lor frecvent pentru prevenirea constipatiei si a bolilor de colon. Cartofii copti in coaja se pot servi simpli,  sau cu un sos crema de usturoi in zilele de post, sau garnitura alaturi de o friptura. 
POFTA BUNA! 









Un comentariu:

  1. Imi plac foarte mult cartofii si am sa incerc si eu sa-i prepar dupa reteta ta, mai ales ca acum e post!

    RăspundețiȘtergere