Cum Facem Macrou Marinat - Cum Facem Peste Macrou Marinat Pentru Iarna
Ingrediente:
- 3- 4
pesti potriviti de mari - peste macrou
- 2
linguri rase de sare
- 1 cana de otet
- 1
lingurita de boia
- 1
lingura de piper boabe
- 1
lingurita de cimbru
- 2 foi
de dafin
- ulei
Mod de preparare:
Pestele macrou se curata, se spala intreg si se lasa la scurs. Se taie capatanile, aripioarele, varful cozilor si se proportioneaza in bucati de marimea (grosimea) a doua
degete. Se sareaza, se amesteca cu mana usor sa-si ia uniform sare si se lasa
la sare trei ore. Dupa trei ore se adauga otetul, in asa fel incat sa
acopere foarte putin pestele. Se amesteca pestele bine si se lasa 4- 5
ore sa stea in otet. Se rastoarna pestele intr-o strecuratoare si se lasa cateva minute sa se
scurga de zeama. Dupa ce s-a scurs, se aseaza intr-un vas in asa fel incat sa fie
pe un singur rand. Se condimenteaza cu dafin, piper, cimbru si boia de ardei. Se
amesteca si se toarna peste el ulei cat sa cuprinda tot pestele. Se fierbe la
foc foarte mic timp de 60- 90 de minute, pana cand pestele este gata. Focul trebuie sa
fie foarte mic, daca este puternic atunci pestele se va praji. Se asaza in borcane si se
toarna ulei peste el (uleiul in care a fiert). Se poate pastra si consuma toata iarna. Peste marinat, o reteta cu peste pentru iarna delicioasa.
POFTA BUNA!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu