6 august 2016

Pastrav la gratar

Pastrav La Grill – Retete Cu Pastrav – Preparate Din Peste - Gratar De Peste


peste, retete de peste, preparate din peste, retete, peste la gratar, retete culinare,

     Astazi este dezlegare la peste, fiind singura sarbatoare din Postul Maicii Domnului (Schimbarea la Fata a Domnului) asa ca putem sa ne delectam cu o reteta de peste minunata. Vom pregati un peste la gratar delicios, fara prea multe oase, cu o carne alba, frageda si gustoasa cum numai la pastrav o intalnim. Vom face un fel de mancare pe care iubitorii mancarurilor cu peste nu-l pot refuza si anume: Pastrav la gratar cu mujdei de usturoi si mamaliguta
Pastravul este un peste care innoata in apele repezi si reci de la munte, cu solzi mici si oase putine, dar care are o carne alba si foarte gustoasa. Carnea de pastrav este sanatoasa si o poti da si copiilor daca o alegi inainte bine de oase. Oasele sunt albe si subtiri si se aleg foarte usor. 
peste, retete de peste, preparate din peste, retete cu pastrav, peste cu carne alba,

Alegem un pastrav de vreo 400-500g, il curatam de solzi, de intestine si de branhii dupa care il spalam bine cu apa rece si apoi il punem putin sa se scurga de apa, dupa care il presaram cu sare atat in exterior cat si in interior si il lasam la frigider 30 minute. 
pastrav, retete cu pastrav, preparate din pastrav, retete cu peste,

Pentru reteta cu pastrav la gratar mai avem nevoie de: ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita busuioc, 1 lingura ulei de masline, 1 lamaie. Ierburile aromatice le putem pune si proaspete daca avem fiind mult mai bune. 
retete pentru gratar, retete culinare, ingrediente peste pastrav la gratar,

Pentru reteta de mujdei avem nevoie de: 1 capatana usturoi romanesc, 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingurita otet de mere, ½ lingurita sare, 1 ceasca de apa.
Pentru reteta de mamaliga avem nevoie de: 1 cana malai, 3 cani de apa, 1 lingurita sare. Mamaliguta o vom prepara la ceaun sau intr-un vas cu fundul mai gros. 
     Cum procedam pentru a pregati un gratar de peste perfect. Dupa 30 minute scoatem pestele de la frigider si il crestam de 3-4 ori pe fiecare parte ca sa se faca mai usor, il condimentam peste tot cu piper, cimbru, rozmarin si busuioc, apoi il ungem cu ulei de masline si il bagam la rece pentru inca 30 minute cand il vom gati la gratar sau grill. 
peste pastrav, preparare pastrav, peste, preparate din pastrav, retete cu pastrav, retete de peste, retete culinare,

Punem mamaliga pe foc care este gata in 30 minute. Pestele pe gratar o sa stea 8-10 minute, deci socotim timpul ca mamaliga sa fie gata si sa fie calda atunci cand servim pestele. Cum facem o mamaliga reusita, punem apa la fiert cu o lingurita de sare, iar cand aceasta fierbe adaugam malaiul in ploaie amestecand continu sa nu faca cocoloase. Lasam mamaliga sa fiarba la foc mic, amestecam periodic iar cand aceasta este gata o rasturnam pe o farfurie. Mamaliga se face cel mai bine la ceaun. 
mamaliga, mamaliguta, retete, reteteculinare, reteta mamaliga de casa,

Cat timp mamaliga fierbe ne ocupam de mujdei care trebuie sa fie cremos si gustos, nu trebuie sa fie prea iute, trebuie sa mearga ca uns cu pestele fript si sa-l mananci cu placere. Curatam usturoiul de coaja, il zdrobim si il frecam intr-un castronel intai cu cu sare grunjoasa si apoi cu ulei pana cand devine cremos ca o maioneza. Adaugam putin otet iar la sfarsit diluam cu apa pana la consistent dorita, pana cand obtinem un mujdei de usturoi perfect, un dressing nelipsit de la un peste la gratar
mujdei, dressing, sos, sosuri, retete, sos peste, dressing peste, mujdei de casa,

Incingem un gratar, scoatem pestele de la rece si il asezam pe gratarul incins unde il tinem timp de 4-5 minute pe o parte apoi il intoarcem si pe cealalta parte. il lasam sa se rumeneasca pe o parte pana cand se desprinde usor, dupa care il intoarcem si pe cealalta parte pana cand se rumeneste frumos. 
peste, pastrav, peste la gratar, pastrav la gratar, peste la grill, retete culinare,

Cand este gata il scoatem pe un platou special pentru peste, punem alaturi cateva feliute de lamaie si il putem servi cu mujdei de usturoi si cu o mamaliguta calda si obligatoriu cu un pahar de vin bun alb. 
     Pastrav la gratar cu mujdei de usturoi, o delicatesa culinara de peste cu un gust deosebit de care ne vom indragosti pe loc si pentru totdeauna. Pastrav la gratar, o masa minunata intr-o vacanta la munte alaturi de omul minunat de langa tine sau de intreaga familie. Daca cauti retete de peste si preparate din peste, sau retete cu pastrav ...prepara aceasta reteta! 
Pofta Buna! 
peste la gratar, pastrav la grill, pastrav, peste, preparate din peste, retete, retete de peste, retete cu pastrav,

pastrav, gratar, peste, retete de peste, preparate din peste, peste fript, retete,

peste, pastrav la gratar, retete cu pastrav, preparate din peste, retete de peste, preparate din pastrav, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu