27 august 2016

Vinete evantai


retete vinete evantai cu rosii si branza, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume,

     O mancare rapida si simplu de preparat, cu putine ingrediente dar foarte gustoasa, este reteta de vinete evantai. Reteta se prepara usor in 40 minute si este un preparat plin de culoare, arome si savoare. Daca cauti retete cu vinete sau preparate din vinete atunci incearca aceasta reteta cu vinete la cuptor.
Pentru 3 portii avem nevoie de: 3 vinete, 6 rosii, 250g branza, 50g cascaval, 3 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi, condimente dupa gust: sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, etc. 
retete cu legume vinete rosii si branza, preparate din vinete si rosii,

Cum facem vinete evantai. Alegem 3 vinete cat de cat drepte, le spalam bine, le stergem cu un servet si le taiem cu un cutit subtire in felii de 1cm grosime pana aproape de cotor, fara a taia insa cotorul (coada) formand astfel o vanata in forma de evantai. Presaram sare pe fiecare felie taiata si apoi asezam vinetele intr-o sita sa se scurga timp de minim 30 minute. Dupa acest timp spalam vinetele sub jet de apa si le lasam iar sa se scurga 5 minute. 
retete cu vinete, preparate din vinete, vinete, vanata, legume,

Pregatim si celelalte ingrediente, branza o taiem felii, rosiile le spalam si le taiem rondele, usturoiul il curatam si il tocam marunt, cascavalul il dam pe razatoarea mica, condimentele le amestecam pe o farfurioara. 
Cum se preparam vinete evantai. Ungem vinetele cu ulei de masline atat in exterior cat si in interior pe fiecare felie taiata, apoi le condimentam. Asezam intr-o tava de cuptor pe rand cate o vanata si intre fiecare felie de vanata punem usturoi, bucati de branza si rosii. Continuam asa si cu celelalte vinete, apoi le stropim cu ulei de masline, presaram usturoi si condimente. 
vinete umplute la cuptor, preparate din vinete, retete cu vinete, retete cu legume, preparate din legume,

Coacem tava in cuptorul incins la 200 grade timp de 45 minute sau pana sunt gata, iar cand vinetele sunt gata presaram cascaval peste ele si le mai tinem in cuptor 2 minute. 
vinete la cuptor cu rosii si cascaval, mancaruri cu legume, retete de mancare, retete culinare,

vinete la cuptor, vinete umplute, mancaruri cu legume, retete cu vinete, retete de mancare, preparate din vinete, retete culinare,

Servim vinetele calde cu verdeata proaspata, dar sunt la fel de bune si reci. Se mai pot servi cu mujdei de usturoi si putin otet balsamic. 
     Vinete evantai la cuptor, o mancare simpla preparata din vinete umplute cu branza si rosii, condimentata si aromata placut cu usturoi, piper, busuioc, oregano si cimbru, dar sa nu uitam si de aroma inconfundabila de vinete gatite sau rosii. Pofta Buna! 
vinete evantai, vinete umplute, mancaruri cu legume, mancaruri rapide, retete de mancare, retete culinare,

mancaruri cu legume, preparate din vinete, retete cu vinete, retete de mancare, retete culinare,

vinete, retete, retete de mancare, mancaruri rapide, vinete umplute, retete culinare, retete simple,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu