5 august 2016

Salata de vinete cu ardei si rosii coapte

Reteta Salata De Vinete Taraneasca Cu Rosii Si Ardei Copti


salata de vinete, retete, aperitive, retete de post, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume,

     Cum facem cea mai buna salata de vinete. In primul rand pentru o salata de vinete reusita trebuie sa alegem vinete potrivite ca marime, de culoare mov inchis spre negru. Luam 4 vinete frumoase, 2 rosii, 2 ardei grasi galbeni, 1 ceapa si 2 catei de usturoi. Pentru salata mai avem nevoie de 50ml ulei si sare dupa gust. 
vinete, ardei, rosii, ceapa, usturoi, retete, retete culinare, ingrediente salata de vinete,

Cum pregatim vinetele. Vinetele le spalam si le uscam dupa care le coacem direct pe flacara aragazului intorcandu-le pe toate partile pana cand sunt coapte iar daca le apasam cu degetul acesta intra usor in ele. 
vinete, vinete coapte la aragaz, retete cu vinete, preparate din vinete, cum pregatim vinetele, retete culinare, legume coapte,

vinete, vinete coapte pe flacara, retete cu vinete, preparate din vinete, retete culinare, legume coapte,

Dupa ce le-am copt le punem pe o tava si le lasam putin timp sa se raceasca, apoi le taiem in doua si le scoatem cotorul. Cu o lingura adunam miezul vinetei si il curatam de particulele negre ramase, iar daca este nevoie il clatim cu foarte putina apa astfel incat sa nu i se piarda gustul. Dupa ce am curatat vinetele le punem intr-o sita sa se scurga de zeama, iar dupa ce s-au scurs le punem pe un fund si le tocam cu un cutit special din lemm sau ceramica, apoi le rasturnam intr-un castron, adaugam sare dupa gust si le frecam cu ulei pana cand devin cremoase si consistente si au capatat o culoare mai deschisa. 
salate, vinete, salata, retete cu vinete, preparate din vinete, aperitiv, retete culinare, salata de vinete coapte cu ceapa,

Intr-o tigaie coacem ardeii si rosiile pana cand sunt frumos rumenite si bine patrunse, dupa care le scoatem intr-o cratita, le presaram cu putina sare si le aburim cateva minute acoperind vasul cu un capac. 
ardei copti, rosii coapte, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete,

Dupa ce s-au racit putin curatam legumele de coaja si de cotor si le taiem cubulete. Ceapa si usturoiul le curatam de coaja, le spalam si le tocam marunt. 
legume coapte si taiate pentru gatit, retete, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare,

Peste salata de vinete adaugam ardeii, rosiile, ceapa si usturoiul, amestecam usor, nivelam salata dupa care o putem servi, sau o pastram la rece 1-2 ore fiind la fel de buna dupa acest timp. 
salata de vinete, cum se face salata de vinete, retete culinare, mancaruri cu legume preparare,

Salata de vinete cu ardei copti, o salata de vara delicioasa, o reteta de post din legume proaspete foarte potrivita pentru zilele calduroase de vara. Daca cauti retete de salate incearca aceata reteta. Salata de vinete o putem servi cu felii de rosii sau cu o salata de ardei copti cu usturoi, ulei si otet. 
Pofta Buna! 
salata de vinete, salate, aperitive, retete, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume, retete de post,

ardei copti cu usturoi ulei si otet, retete, salate, retete culinare, salata, retete de mancare,

salata de vinete, salata de vinete cu ardei copti, retete, aperitive, retete de mancare, mancaruri cu legume coapte,


     Salata de vinete cu ardei si rosii coapte o putem prepara si la blender. La blender putem face si un delicios piure de legume coapte pe care il putem servi si copiilor. 
Cum procedam, punem in vasul blender-ului: vinete coapte, ardei copti, rosii coapte, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, ulei si sare dupa gust, apoi mixam totul cateva secunde sau pana la consistenta dorita. 
legume coapte la blender, retete la blender, retete, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume, retete de post,

Este o reteta delicioasa, parfumata si sanatoasa. Poti mixa ingredientele enumerate mai sus sau poti adauga legumele tale preferate. Legumele se pun coapte si curatate in blender. 
Pofta Buna! 
salata de vinete, salata de vinete cu ardei copti, retete, retete de post, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu legume,

piure de legume, retete, retete copii, retete de post, retete de mancare, retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu