Un suc de rosii la borcan pentru
iarna foarte gustos, aromat si viu colorat este si reteta de suc de rosii cu ardei
capia un suc simplu deosebit de bun. Cum se face acest suc folositor in bucatarie urmareste reteta mea,
ingredientele sunt pentru 20 borcane mari (800ml) iar timpul de preparare este
de aproximativ 90 de minute.
Ingrediente
- 10 kg rosii prunisoare bine coapte
- 5 kg ardei kapia
- 1 lingurita de sare la litrul de suc
- 1 lingurita de zahar la litrul de suc
- 3 lingurite boia de ardei dulce (optional)
Mod de preparare
Legumele bine spalate se taie
feliute, se curata de cotor si se mixeaza la blender, se pun amestecate ardei
si rosii ca sa se mixeze mai bine. Sucul rezultat se masoara si se pune la
fiert cu sare, zahar si boia dulce dupa gust. Eu am pus cate 1 lingurita rasa
de sare si zahar la 1 litru de suc, dar merge facut si fara sare si zahar. Am
mai adaugat boia de ardei dulce care ii da un plus de aroma si culoare.
Sucul se fierbe timp de 30 minute la
foc moderat depinde de consistenta dorita, apoi se pune fierbinte in borcane bine
sterilizate si se acopera cu capace. Borcanele bine inchise se intorc cu
capacele in jos timp de 2 minute ca sa se verifice capacele, apoi se pun intr-o
cratita intinsa la fiert cu capacele in sus unde se fierb 15 minute la foc mic.
Dupa acest timp se scot si se lasa sa se raceasca singure apoi se
depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna.
Suc de rosii cu ardei, o reteta pentru iarna delicioasa nelipsita din gospodarie, un suc special care da gust, aroma si culoare mancarurilor de post, la o mancare cu legume si carne, dar si fripturilor si gratarelor.
Alte retete de conserve si muraturi pentru iarna: suc de rosii, sfecla rosie la borcan, muraturi asortate, rosii intregi la borcan, frunze de vita la saramura, rosii cu ardei copti la borcan, ciusca murata, pasta de ardei, varza murata, vinete conservate, ciuperci la borcan, zacusca de ciuperci, castraveti in otet, conopida murata, gogosari in otet, rosii coapte la borcan.
Alte retete de conserve si muraturi pentru iarna: suc de rosii, sfecla rosie la borcan, muraturi asortate, rosii intregi la borcan, frunze de vita la saramura, rosii cu ardei copti la borcan, ciusca murata, pasta de ardei, varza murata, vinete conservate, ciuperci la borcan, zacusca de ciuperci, castraveti in otet, conopida murata, gogosari in otet, rosii coapte la borcan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu