3 septembrie 2017

Dulceata de ardei iute


Dulceata de ardei iute reteta,

O dulceata de casa placut picanta ideala in prepararea mancarurilor cu legume si carne si in special a sosurilor este dulceata de ardei iuti care da un plus de aroma si un gust picant preparatelor gatite pe aragaz sau la gratar si grill. 
Cum se face dulceata de ardei iute urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 1000ml dulceaţă
Ardei iute retete,

Ingrediente
  • 700g ardei iute (ciusca rosie
  • 500g ardei capia sau gogosari rosii 
  • 500g zahar 
  • 500ml otet de mere sau vin  
  • 1 varf lingurita piper macinat 
Ciusca iute retete,

Mod de preparare 
Ciusca si ardeii se spala si se curata de cotor si seminte, la ardeii iuti se pot lasa si cateva seminte. Ardeii capia se toaca cat mai marunt sau se foloseste un blender sau robot de bucatarie iar ardeii iuti se taie rondele subtiri. 
Ardei kapia la blender reteta,

Intr-o cratita cu fundul gros se dizolva zaharul in otet si se fierbe timp de 2 minute, apoi se adauga cantitatea de ardei iuti si ardei kapia, se fierbe aproximativ 90 minute la foc moderat sau pana cand zeama scade si se leaga si are consistenta ca la orice dulceata
Preparare dulceata de ardei iute si capia reteta,

Preparare dulceata de ardei iute reteta,

Cand dulceata este gata se adauga putin piper dupa gust si se amesteca pe foc timp de 1 minut apoi se pune fierbinte in borcane bine sterilizate si se acopera cu capace. 
Dulceata de ardei iute de casa reteta,

Dulceata de ardei iuti retete,

Se intorc borcanele cu capacele in jos pentru 5 minute apoi se intorc cu capacele in sus si se lasa sa se raceasca dupa care se depoziteaza in camara. Are un gust dulce picant, foarte aromata si placut colorata datorita ardeiilor, un preparat nelipsit si folosit cu succes in bucatarie.  
Dulceata de ardei iute pentru iarna reteta,

Jam Pepper Recipes,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu