12 septembrie 2017

Prajitura in straturi cu crema de vanilie

Reteta Prajitura Tort Cu Blat De Cacao Si Crema De Vanilie


Prajitura in straturi cu crema de vanilie reteta,

O prajitura delicata care poate fi servita si ca tort, moale si pufoasa cu mai multe straturi de pandispan de cacao si crema de vanilie delicioasa pudrata cu nuca de cocos si ciocolata rasa o vom pregati destul de usor dar o vom manca mult mai repede si o vom savura cu placere. Prajitura se prepara in 3 etape, blatul de pandispan si apoi crema de vanilie si la final ornarea prajturii pentru care avem nevoie de 2-3 linguri nuca de cocos maruntita si 4 cuburi de ciocolata amaruie. Ingredientele sunt pentru o tava de cuptor dreptunghiulara 20/35. 
Prajituri retete,

Reteta si mod preparare pandispan  
Pentru pandispan vom folosi 5 oua, 1 cana de zahar, ½ cana faina, ½ cana cacao, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingura ulei, 1 lingurita unt, 1 lingura pesmet.

Separam in 2 vase diferite albusurile de galbenusuri, dupa care batem bine galbenusurile cu jumatate din zahar, praful de sare si uleiul pana cand zaharul s-a dizolvat si compozitia s-a dublat ca volum si a devenit o crema consistenta. 
Albusurile le batem spuma fara zahar, iar dupa ce s-au intarit adaugam restul de zahar si mixam pana cand zaharul este dizolvat si obtinem o bezea consistenta. 
Praful de copt se amesteca cu faina si cacao. Peste albusuri se amesteca usor crema de galbenusuri pana cand s-a incorporat dupa care se adauga treptat faina cu cacao. 

Se unge o tava cu unt si se presara cu pesmet dupa care se toarna in ea compozitia de pandispan si se coace in cuptorul preincalzit la 180-200 grade timp de 20-25 minute pana cand pandispanul este gata. Dupa ce s-a copt pandispanul se scoate din cuptor si se lasa la racit, eventual pana a doua zi dupa care se taie blatul pe jumatate, apoi fiecare parte in 2 blaturi, la final obtinand 4 blaturi de prajitura.

Reteta si mod preparare crema de vanilie
Crema de vanilie se prepara din amestecul a 2 creme, o crema fiarta si o crema de unt.
Pentru prepararea cremei fierte vom folosi 5 galbenusuri, 5 linguri zahar, 1 praf de sare, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 300ml lapte, 75g faina.
Pentru crema de unt vom folosi ¾ pachet unt, 4 linguri zahar pudra. 

Mixam galbenusurile cu sarea, zaharul vanilat si zaharul tos pana cand se obtine o crema in care zaharul s-a dizolvat si apoi radem deasupra coaja de lamaie. Dizolvam faina in laptele rece si apoi o punem pe foc, o amestecam bine si o lasam putin sa fiarba dupa care o lasam sa se raceasca. Cand este aproape racita o amestecam cu galbenusurile frecate si o mixam pana devine cremoasa. 
Untul la temperature camerei se mixeaza bine cu zaharul pana cand nu se mai cunoaste acesta si apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri si se mixeaza impreuna pana cand se obtine crema fina si aromata de vanilie. 

Montare prajitura
Pe un platou se asaza primul blat, se unge cu un strat de crema de vanilie, se presara nuca de cocos maruntita, se asaza la fel si celelalte straturi unse intre ele cu crema iar deasupra prajitura se unge cu un strat mai gros de crema peste care se presara nuca de cocos si se orneaza cu ciocolata rasa. Se da prajitura la rece cateva ore sau chiar pana a doua zi cand este si mai buna, dupa care se taie in romburi si se asaza pe platouri. 

Prajitura in straturi cu vanilie este o prajitură eleganta, delicioasa, dulce si aromata pe care o mananci cu multa placere alaturi de cei dragi, este un desert racoros care ti se topeste in gura! 
Daca esti in pana de idei si vrei retete de prajituri, deserturi si torturi de casa atunci incearca aceasta reteta simpla. 
POFTA BUNA! 
Preparare prajitura tort de casa in straturi reteta,

Prajitura de casa cu ciocolata si vanilie reteta,

Prajitura retete,

Prajitura cu ciocolata si cocos reteta,

Prajitura cu vanilie si cocos retete,

Prajitura cu vanilie si ciocolata reteta,

Un comentariu:

  1. Cautam sa pregatesc ceva dulce pentru copii si am ales aceasta reteta care mi-a reusit intocmai.Delicioasa!

    RăspundețiȘtergere