9 septembrie 2017

Stavrid prajit

Un peste gustos si simplu de preparat este pestele stavrid (stavride, stavrizi) iar un mod simplu de preparare este prajit in ulei la tigaie. Pestele se serveste cald dupa gust cu felii de lamaie, mujdei de usturoi, paine de casa sau mamaliga calda si are un gust minunat. 
Stavride prajit cu lamaie reteta,

Ingrediente 2 portii
  • 500g peste stavrid
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri faina pentru pudrat
  • 200ml ulei pentru prajit
Stavrid reteta,

Stavrizi retete,

Mod de preparare
Pestele proaspat se curata de intestine si se lasa dupa preferinta cu cap sau fara cap. Se spala bine sub jet de apa si se pune intr-o sita sa se scurga bine de apa, apoi se presara putina sare peste el si se amesteca usor cu mana ca sa prinda tot pestele sare, dupa care se lasa 30 minute la frigider sa prinda gust de sare. 
Se incinge putin ulei intr-o tigaie, pestele se da prin faina pe ambele parti si se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana cand este facut si are o culoare aurie, apoi se scoate pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei. 
Are un gust delicios, are carnea alba si oase putine si se mananca foarte usor cu zeama de lamaie sau mujdei de usturoi si un pahar de vin alb. Alte retete cu peste si aici
Pofta Buna! 
Peste prajit la tigaie reteta,

Stavrid prajit la tigaie reteta,

Peste retete,

Peste prajit reteta,

Stavrizi prajiti reteta,

3 comentarii: