1 septembrie 2018

Pui cu lamaie la cuptor

Retete Fripturi De Casa Reteta Friptura De Pui La Cuptor Cu Lamaie


Pui cu lamaie la cuptor reteta,

O friptura rapida cu carne de pui este urmatoarea reteta de mancare si anume friptura de pui cu lamaie la cuptor. Se prepara rapid, foarte simplu si usor si are un gust minunat. 
Friptura de pui retete culinare,

Cum se procedeaza, intr-un castronel se prepara un mix de condimente, se amesteca bine: 1 lingurita cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, ½ lingurita piper negru macinat, oregano, rozmarin, ghimbir si usturoi granulat. 
Mix de condimente reteta,

Carnea de pui se parleste la flacara aragazului si se spala sub jet de apa rece, se scurge bine si se condimenteaza peste tot cu sare grunjoasa si din mixul de condimente, apoi se lasa la rece timp de 30 minute sa intre aromele in ea. 
Carne de pui condimentata reteta,

Tot 30 minute se lasa si lamaile in apa calda bine spalate inainte, ca sa iasa toxinele din coaja. Supa de carne (500 ml supa) se amesteca cu restul de condimente ramase si zeama de la o lamaie. Cuptorul se incinge la 200 grade celsius. Se pregateste o tava de cuptor. 
Dupa acest timp se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si 2 linguri de unt, se pune pe foc iar cand untul este topit se pun bucatile de carne la prajit cate doua minute pe fiecare parte astfel incat sa li se inchida doar porii, apoi se rastoarna atat carnea cat si grasimea din tigaie intr-o tava de cuptor
Retete cu pui,

Pui la tigaie reteta,

Se asaza carnea frumos cu pielea in sus, de jur imprejur se pun felii de la 2 lamai, 3 catei de usturoi curatati de coaja, apoi se toarna in tava supa de carne amestecata cu mixul de condimente care a ramas dupa condimentarea carnii. 
Pui la tava reteta,

Friptura de pui cu lamaie la cuptor preparare reteta,

Se da la cuptor pentru 30 minute la 200 grade celsius, sau pana cand carnea este facuta dupa gustul fiecaruia, mai rumenita sau mai putin rumenita. Friptura de pui se serveste calda asa cum este sau alaturi de garnitura preferata. Alte retete de fripturi si aici sau retete cu pui aiciPofta Buna! 
Friptura de pui la cuptor reteta,

Friptura de pui cu lamaie la cuptor reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu