Mancare de dovlecei reteta de post



Retete Mancare De Post Cu Dovlecei Si Legume - Reteta Tocanita De Dovlecei


dovlecei cu legume, mancare de dovlecei, retete de post, mancare de post, retete culinare, mancaruri de post, tocanita de dovlecei, bucataria romaneasca, retete romanesti, retete simple si gustoase, retete cu dovlecei, preparate din dovlecei,

   O reteta deosebit de simpla si gustoasa este mancarea cu dovlecei si legume in sos de rosii preparata de post, o mancare aromata si parfumata care nu trebuie ratata in special in perioada postului. Pentru preparare avem nevoie de 1kg dovlecei tineri, 1 ceapa mare, 1 ardei gras galben, 1 ardei kapia rosu, 1 morcov potrivit, 2 rosii bine coapte, 3 catei usturoi, 1 lingura bulion, 2 linguri ulei, 2 lingurite faina, 1 cana apa (250ml), 1 lingurita sare, 1 lingurita boia de ardei dulce, ½ lingurita piper macinat, ½ legatura marar proaspat sau patrunjel. Mancarea este gata in 30-40 minute, din ingredientele de mai sus ies aproxiativ 4-6 portii, pasta de tomate si condimente se adauga dupa gust, eu o sa pun bulion putin mai mult deoarece imi place mancarea mai colorata, o sa adaug o bucata de dovlecel taiata marunt pentru formarea unui sos consistent si gustos.  
     Cum procedam ca sa facem o mancare de dovlecei gustoasa. Pentru inceput curatam si spalam bine toate legumele, ceapa o taiem marunt, ardeii, rosiile si morcovul le taiem cubulete, usturoiul si verdeata le tocam marunt, dovleceii ii taiem bucati mai mari, faina o amestecam cu putina apa pana obtinem o pasta, ½ dovlecel il taiem cubulete. O sa procedam la fel ca la o mancare de cartofi clasica, incingem putin ulei si calim la inceput ceapa, apoi adaugam pe rand cu intervale de 3 minute: usturoiul, morcovul, ardeii si dovlecelul taiat mic, bucatile de dovlecei, iar la final rosiile. Cand dovleceii sunt pe jumatate facuti punem pasta de tomate, pasta de faina, iar dupa ce amestecam bine completam cu apa. Condimentam dupa gust cu sare, piper, boia si fierbem mancarea la foc mic inabusit timp de 15 minute, pana cand dovleceii sunt fierti. La final punem verdeata si oprim focul, sevim mancarea calda sau rece dupa preferinta. 
legume calite pentru mancare, dovlecei si legume de post, preparare mancare de dovlecei si legume de post, cum facem mancare de dovlecei, retete culinare de post,

tocanita de dovlecei, legume calite pentru mancare, dovlecei si legume de post, preparare mancare de dovlecei si legume de post, cum facem mancare de dovlecei, retete culinare de post,

     Mancare de dovlecei, o mancare de post minunata, o tocanita de dovlecei foarte gustoasa, sanatoasa si hranitoare cu un gust usor dulceag de dovlecel proaspat care se mananca foarte usor de buna ce este alaturi de cei dragi.
Pofta Buna! 
dovlecei cu legume, mancare de dovlecei de post, retete de post, mancare de post, retete culinare, mancaruri de post, tocanita de dovlecei, bucataria romaneasca, retete romanesti, retete simple si gustoase, retete cu dovlecei, preparate din dovlecei,

mancare de dovlecei de post, retete de post, mancare de post, retete culinare, mancaruri de post, tocanita de dovlecei, bucataria romaneasca, retete romanesti, retete simple si gustoase, retete cu dovlecei, preparate din dovlecei, mancare de dovlecei,

ghiveci, mancare de dovlecei de post, dovlecei cu legume, mancare de dovlecei, retete de post, mancare de post, retete culinare, mancaruri de post, tocanita de dovlecei, bucataria romaneasca, retete romanesti, retete simple si gustoase, retete cu dovlecei, preparate din dovlecei,

Fasole verde scazuta Retete de post


fasole pastai scazuta, fasole verde scazuta, mancare de fasole scazuta fara carne, retete, retete de post, retete de mancare, tocanita, fasole, fasolica, mancare de post, mancaruri de post, fasole scazuta, bucataria romaneasca, fasole de post, retete simple si usoare,

     Cum facem o mancarica de fasole pastai de post. Pentru prepararea a 6 portii avem nevoie de 1kg fasole verde (fasole pastai galbene sau verzi), 3 cepe, 1 ardei, 2 linguri ulei, 2 linguri pasta de tomate, 3 cani de apa, 2 lingurite faina, 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita de sare, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita cimbru macinat, 2 catei de usturoi, ½ ardei iute, ½ legatura verdeata proaspata (marar, patrunjel). Mancarea de fasole se prepara foarte simplu si usor in 40 minute, iar pentru preparare putem folosi atat fasole congelata cat si fasole proaspata.
     Ceapa, ciusca, usturoiul si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea pastai daca este proaspata se curata, se spala si se rupe pe jumatate, apoi se fierbe timp de 2 minute in apa clocotita, dupa care se scurge de zeama. Daca este congelata se spala in cateva ape (apa calda). Faina se amesteca cu putina apa pana se obtine o pasta fara cocoloase. Verdeata se spala si se toaca marunt. 
Se incinge putin ulei si se caleste ceapa, apoi se adauga ardeiul, ciusca si usturoiul. Se calesc toate legumele inabusit cateva minute, apoi se adauga si fasolea pastai care se caleste si ea timp de 2-3 minute sa prinda gust. La final se pune bulion si pasta de faina, iar dupa ce bulionul si faina sunt bine amestecate se completeaza cu apa. Fasolea o sa fiarba in 15-20 minute, deci nu trebuie pusa prea multa apa. Se adauga condimentele dupa gust si se fierbe mancarea pana cand fasolea este fiarta si se formeaza un sos gustos si bine legat, se pune verdeata tocata marunt si se opreste focul. Se foloseste in special marar verde care merge foarte bine la o mancare de fasole pastai. Mancarea se serveste calda dar si rece.  
     Tocanita de fasole pastai, o mancare de fasole fara carne de post gustoasa si hranitoare, preparata fara carne cu legume proaspete si gustoase, o mancare romaneasca des intalnita in bucataria romanilor inca din copilarie. Daca nu tinem post o putem servi cu o lingura de iaurt sau smantana, sau alaturi de un preparat de carne la gratar, fiert sau prajit la tigaie.
Pofta Buna! 
fasole pastai scazuta, fasole verde scazuta, mancare de fasole scazuta fara carne, retete, retete de post, retete de mancare, tocanita, fasole, fasolica, mancare de post, mancaruri de post, fasole scazuta, bucataria romaneasca, fasole de post, retete simple si usoare, retete cu fasole verde, food,