Retete Mancare De Stevie De Post Cu Ciuperci Si Mamaliguta
O mancare de primavara foarte
gustoasa este reteta de tocanita de stevie cu ciuperci intregi si mamaliguta. Este
o mancare de post foarte simplu si usor de preparat si este gata in maxim 35 minute.
Cum facem pas cu pas o mancare scazuta cu stevie si ciuperci servita cu
mamaliguta, un deliciu culinar din bucataria romaneasca.
Cum procedam, punem 3 cani de apa la fiert cu ½
lingurita sare pentru mamaliga, cand apa fierbe adaugam 1 cana de malai grisat
in ploaie amestecand continuu sa nu faca cocoloase, acoperim craticioara cu capac si o lasam sa fiarba
la foc mic. Mamaliga o sa fie gata in 20 minute si trebuie amestecata periodic,
cand este gata o rasturnam pe o farfurie.
In paralel facem si tocana, calim
3 cepe tocate marunt in 5 linguri de ulei, adaugam putina sare iar cand ceapa
sfaraie bine si incepe sa-si schimbe culoarea punem ciupercile intregi foarte
bine spalate inainte. Alegem ciuperci champignon micute si proaspete (culoare
alba) pe care le spalam sub jet de apa si le taiem doar putin din picioruse
lasandu-le cu coaja. Amestecam periodic si calim ceapa impreuna cu ciupercile
timp de 5 minute la foc tare, apoi adaugam stevia curatata de codite si spalata
inainte, punem 2 linguri pasta de tomate, 2 lingurite faina si 500ml apa.
Condimentam dupa gust cu sare,
boia, piper, cimbru, marar si patrunjel verde sau uscat, apoi continuam fierberea inca
10 minute sau pana cand sosul se leaga. Servim mancarea calda cu mamaliguta.
Stevie cu ciuperci si mamaliga, o mancare romaneasca delicioasa de post, foarte buna si gustoasa, sanatoasa si hranitoare care se mananca mai ales primavara in timpul Postului Mare si de care te bucuri mancand.
Pofta Buna!