Mancare De Post - Ardei Umpluti De Post - Retete De Post
Ingrediente:
- 7 ardei grasi sau ascutiti
- 5 dovlecei (nu prea mari)
- 2 rosii
- 2 cepe potrivite
- 4 linguri de ulei
- 1 ceasca de orez cu bob rotund
- 200 g de ciuperci champignon
- 2 cani de suc de rosii
- 3 cesti de apa
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de piper
- marar si patrunjel verde
Mod
de preparare:
Se curata de coaja ceapa si ciupercile
dupa care se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar ciupercile se taie feliute. Ardeii se spala si li se taie cotorul, dupa
care se curata de samburi. Dovleceii se spala si se taie in doua pe lung, dupa care
se scobesc in interior iar miezul dovleceilor se taie cubulete.
Se pune orezul intr-o cratita cu 2 cesti
de apa si sare sa fiarba, dupa care se lasa pe foc pana cand scade toata apa,
se lasa sa se raceasca. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se calesc: ceapa, ciupercile si cubuletele din miezul dovleceilor. Se adauga orezul partial fiert, jumatate de cana de suc de rosii de casa, verdeata tocata
marunt si se amesteca bine compozitia. Se potriveste de sare si piper dupa gust, dupa care
se lasa putin sa se raceasca.
Se umplu ardeii si dovleceii cu amestecul
pregatit anterior si se aseaza intr-o tava. Se adauga suc de rosii in tava
printre ei si se presara deasupra verdeata tocata (si rosii taiate rondele), dupa care se introduce tava in
cuptorul incins pentru 30 de minute. Cand mancarea de ardei umpluti si dovlecei umpluti este gata, se scoate tava din cuptor
si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se serveste cu sos de rosii din belsug. Ardeii umpluti de post la cuptor sunt deliciosi, este o reteta de post simpla si usor de preparat, foarte
gustoasa si hranitoare. Este o mancare de post la indemana oricui.
Pofta Buna!