Gulas

Gulas De Pui - Gulas Unguresc - Papricas De Pui Cu Galuste De Faina


gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,
Ingrediente gulas:

  • carne de pui (copane de pui si aripi de pui)
  • 4 cepe mari (ceapa rosie si ceapa galbena)
  • 2 ardei (ardei galben si ardei rosu)
  • 1 morcov
  • 1 cartof (optional) 
  • 2 rosii
  • 1- 2 ardei iuti
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de faina
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de boia de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cani de apa

Ingrediente galusti:

  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare:

     Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete, cartoful se taie bucati putin mai mari decat celelalte legume, iar usturoiul se piseaza. Intr-o craticioara (sau ceaun) se incinge ulei si se prajesc putin bucatile de carne, dupa care se adauga ceapa, putina sare si zahar si se caleste inabusit pana cand carnea este patrunsa si ceapa este calita. Intr-o cana se amesteca bine faina cu o lingura de bulion si putina apa. Cand ceapa este calita se adauga si celelalte legume, cana cu faina si bulion, se amesteca si se calesc inabusit 5- 10 minute. Daca carnea este prea facuta se scoate si se adauga la final.
     Se adauga apa, pasta de tomate, se condimenteaza dupa gust cu piper si boia de ardei si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cand se formeaza un sos legat. Cat timp mancarea fierbe se pregatesc galustile. Intr-un castronel se bate oul inpreuna cu un praf de sare, se adauga apa si se amesteca bine, apoi se adauga putin cate putin si faina pana cand se obtine un aluat consistent (compozitie ca o smantana mai groasa) care se poate lua cu lingurita. Galustile din faina se pot fierbe direct in mancare sau se pot fierbe separat in apa cu sare. Intr-o craticioara cu apa si sare se fierb galustile la foc mic aproximativ 10 minute, dupa care se scot cu o spumiera si se adauga in oala cu mancare care fierbe incet. Mancarea se mai fierbe fara capac, la foc mic inca 15 minute. 
     Gulasul este gata atunci cand sosul este bine legat (gros) si toate legumele si carnea sunt fierte. Gustul sosului de gulas trebuie sa fie placut condimentat (dulce-acrisor-iute). Gulas de pui, un preparat traditional din bucataria ungureasca, deosebit de gustos cu aroma specifica mancarurilor unguresti, placut picanta si aspectuoasa. Gulas unguresc, mananci de nu te mai saturi! 
POFTA BUNA! 

ingrediente gulas, ingrediente papricas, cum se prepara gulas, cum se prepara papricas, cum facem papricas sau gulas,

ingrediente gulas, ingrediente papricas, cum se prepara gulas, cum se prepara papricas, cum facem papricas sau gulas,

preparare gulas, preparare gulas cu carne de pui si galusti, preparare gulas unguresc, reteta gulas unguresc, reteta de gulas, retete culinare, cum se prepara gulas , cum facem gulas, cum se face gulas, cum se face papricas, cum facem papricas, cum se prepara papricas, reteta papricas, preparare papricas,

preparare gulas, preparare gulas cu carne de pui si galusti, preparare gulas unguresc, reteta gulas unguresc, reteta de gulas, retete culinare, cum se prepara gulas , cum facem gulas, cum se face gulas, cum se face papricas, cum facem papricas, cum se prepara papricas, reteta papricas, preparare papricas,

preparare gulas, preparare gulas cu carne de pui si galusti, preparare gulas unguresc, reteta gulas unguresc, reteta de gulas, retete culinare, cum se prepara gulas , cum facem gulas, cum se face gulas, cum se face papricas, cum facem papricas, cum se prepara papricas, reteta papricas, preparare papricas,

aluat pentru galusti, coca pentru galusti, compozitie pentru galusti, aluat galusti, cum se fac galustile, cum facem galusti, cum se prepara galustile, reteta galusti, retete galusti, aluat galusti din faina, preparare galusti,

galusti din faina fierte in apa cu sare, retete galusti, reteta galusti,

preparare gulas, preparare gulas cu carne de pui si galusti, preparare gulas unguresc, reteta gulas unguresc, reteta de gulas, retete culinare, cum se prepara gulas , cum facem gulas, cum se face gulas, cum se face papricas, cum facem papricas, cum se prepara papricas, reteta papricas, preparare papricas,

gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,

gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,

gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,

gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,
Alte retete:  Gulas de porc  

Prajitura Negresa


negresa, prajitura negresa, prajitura negresa cu glazura de cacao si nuci, reteta negresa, retete negresa, prajitura negresa cu glazura, prajituri, dulciuri, deserturi, prajituri glazurate, retete de prajituri, retete prajituri, prajituri retete, reteta prajituri, prajituri delicioase, prajituri cu crema, retete culinare, retete prajituri de casa, reteta de negresa, prajituri negrese, negresa cu glazura,
Ingrediente prajitura:

  • 1 cana lapte
  • 500g zahar
  • 300g faina 
  • 1 pachet de cacao 50g
  • 1 +½ pachet unt
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • o mana de nuci
  • un praf de sare

Ingrediente glazura:

  • 6 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • ½ pachet unt
  • 1 pachet cacao 50g

Mod de preparare:

     Intr-o craticioara se amesteca ingredientele: lapte, zahar, unt, cacao si un praf de sare. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, dupa care se lasa sa se raceasca. Din compozitie se umple o cana si se lasa separat sa se raceasca. Cand compozitia din craticioara s-a mai racit se adauga ouale batute bine si faina amestecata cu praful de copt, dupa care se amesteca bine compozitia (se mixeaza cu un mixer). Se ia o tava de cuptor, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, se rastoarna compozitia in ea si se coace in cuptorul incins timp de aproximativ 20 de minute.
     Intre timp se prepara glazura de cacao. Intr-un ibric se amesteca ingredientele: apa, zahar, unt si cacao si se dau cateva clocote dupa care se lasa sa se raceasca. Prajitura se incearca daca este gata, nu se lasa prea mult la cuptor sa se usuce, se atinge usor cu palma iar daca nu se mai lipeste inseamna ca este gata. Se scoate prajitura negresa din cuptor si peste ea fierbinte se toarna cana oprita din compozitie, dupa care se lasa sa se raceasca. Cand prajitura este rece se taie in dreptunghiuri sau romburi, se adauga nucile prajite putin si faramitate si glazura de cacao
Negresa cu glazura de cacao este o prajitura eleganta si rafinata, cu un gust bun si o savoare deosebita, dulce amaruie care este preferata tuturor. Negresa, o prajitura ideala pentru diverse ocazii festive si nu numai. 
POFTA BUNA! 
ingrediente prajitura negresa, ingrediente negresa, ingrediente prajituri si dulciuri de casa, cum se prepara prajitura negresa, cum facem prajitura negresa, cum preparam prajitura negresa, retete culinare,

ingrediente prajitura negresa, ingrediente negresa, ingrediente prajituri si dulciuri de casa, cum se prepara prajitura negresa, cum facem prajitura negresa, cum preparam prajitura negresa, retete culinare,

preparare prajitura negresa, preparare negresa, preparare compozitie negresa, preparare blat negresa, reteta prajitura negresa, retete prajitura negresa, cum se prepara negresa, cum facem negresa, cum preparam prajitura negresa, retete culinare,

preparare prajitura negresa, preparare negresa, preparare compozitie negresa, preparare blat negresa, reteta prajitura negresa, retete prajitura negresa, cum se prepara negresa, cum facem negresa, cum preparam prajitura negresa, retete culinare,

preparare prajitura negresa, preparare negresa, preparare compozitie negresa, preparare blat negresa, reteta prajitura negresa, retete prajitura negresa, cum se prepara negresa, cum facem negresa, cum preparam prajitura negresa, retete culinare,

preparare prajitura negresa, preparare negresa, preparare compozitie negresa, preparare blat negresa, reteta prajitura negresa, retete prajitura negresa, cum se prepara negresa, cum facem negresa, cum preparam prajitura negresa, retete culinare,

prajitura negresa, negresa, reteta negresa, retete negresa, prajitura negresa cu glazura, prajituri, dulciuri, deserturi, prajituri glazurate, retete de prajituri, retete prajituri, prajituri retete, reteta prajituri, prajituri delicioase, prajituri cu crema, retete culinare, retete prajituri de casa, reteta de negresa, prajituri negrese,

prajitura negresa, negresa, reteta negresa, retete negresa, prajitura negresa cu glazura, prajituri, dulciuri, deserturi, prajituri glazurate, retete de prajituri, retete prajituri, prajituri retete, reteta prajituri, prajituri delicioase, prajituri cu crema, retete culinare, retete prajituri de casa, reteta de negresa, prajituri negrese,

glazura, glazura pentru prajituri, glazura pentru torturi, glazura de cacao, glazura retete, retete glazura, reteta glazura, glazura reteta, ornament pentru prajituri si torturi, dulciuri, prajituri, retete culinare, retete cu cacao, preparate din cacao, glazuri,

glazura, glazura pentru prajituri, glazura pentru torturi, glazura de cacao, glazura retete, retete glazura, reteta glazura, glazura reteta, ornament pentru prajituri si torturi, dulciuri, prajituri, retete culinare, retete cu cacao, preparate din cacao, glazuri, glazura delicioasa,

negresa, prajitura negresa, prajitura negresa cu glazura de cacao si nuci, reteta negresa, retete negresa, prajitura negresa cu glazura, prajituri, dulciuri, deserturi, prajituri glazurate, retete de prajituri, retete prajituri, prajituri retete, reteta prajituri, prajituri delicioase, prajituri cu crema, retete culinare, retete prajituri de casa, reteta de negresa, prajituri negrese, negresa cu glazura,

negresa, prajitura negresa, prajitura negresa cu glazura de cacao si nuci, reteta negresa, retete negresa, prajitura negresa cu glazura, prajituri, dulciuri, deserturi, prajituri glazurate, retete de prajituri, retete prajituri, prajituri retete, reteta prajituri, prajituri delicioase, prajituri cu crema, retete culinare, retete prajituri de casa, reteta de negresa, prajituri negrese, negresa cu glazura,

negresa, prajitura negresa, prajitura negresa cu glazura de cacao si nuci, reteta negresa, retete negresa, prajitura negresa cu glazura, prajituri, dulciuri, deserturi, prajituri glazurate, retete de prajituri, retete prajituri, prajituri retete, reteta prajituri, prajituri delicioase, prajituri cu crema, retete culinare, retete prajituri de casa, reteta de negresa, prajituri negrese, negresa cu glazura,