Tort de biscuiti reteta

Reteta Tort De Biscuiti Cu Ciocolata Si Nuci Retete Desert Prajitura De Casa Rapida Fara Coacere

Reteta tort de biscuiti cu ciocolata si nuci retete prajitura desert rapid de casa fara coacere,

Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci reteta desert rapid, cel mai delicios tort de ciocolata fara coacere gata in doar 10 minute, urmareste reteta pentru a invata cum se face cel mai bun desert de ciocolata fara cuptor si fara cunostinte de bucatarie, reteta prajitura de ciocolata glazurata facuta acasa.

Reteta tort de biscuiti cu ciocolata si nuci retete prajitura desert rapid de casa fara coacere,

Ingrediente tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

-700 g biscuiti populari
-300 ml lapte
-130 g zahar tos
-70 g cacao
-170 g unt 80 % grasime
-50 g miez de nuca
-10 g zahar vanilat
-1 lingura esenta de rom
-100 g smantana de gatit
-200 g ciocolata neagra 50 % cacao

Mod de preparare tort de biscuiti

Cum se face tortul de biscuiti urmareste pas cu pas reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-se foloseste o tava de tort cu peretii detasabili sau o tava normala (28/24 cm) tapetata cu hartie de copt,
-se asaza un rand de biscuiti, apoi se pune compozitia tortului asemanatoare cu cea de salam de biscuiti care se prepara astfel:
-se pune laptele pe foc si se adauga zaharul tos, zahar vanilat si cacao, se amesteca bine si dupa un clocot se oreste focul si se pune untul si esenta de rom,
-compozitia rezultata se toarna peste biscuitii rupti bucatele amestecati cu nucile taiate marunt si se amesteca bine,
-compozitia se preseaza bine in tava iar deasupra se asaza un alt rand de biscuiti,
-peste biscuiti se toarna glazura de ciocolata preparata astfel: se pune pe foc smantana de gatit si se da in clocot, apoi se opreste focul si se adauga ciocolata rupta bucatele,
-se orneaza tortul cu glazura calda, eu am presarat peste glazura putina cacao,
-se tine la rece minim 4 ore apoi se taie bucati,
-eu am servit tortul cu frisca, pofta buna!
Reteta tort de biscuiti cu ciocolata si nuci retete prajitura desert rapid de casa fara coacere,

Reteta tort de biscuiti cu ciocolata si nuci retete prajitura desert rapid de casa fara coacere,

Reteta ciorba de peste in 20 minute

Reteta Ciorba De Peste Rapida Cu Legume Si Verdeata Acrita Cu Bors Retete Mancare Romaneasca

Reteta ciorba de peste rapida cu legume si verdeata acrita cu bors retete mancare traditionala romaneasca,

Hai sa facem ciorba de peste in 20 minute. Bine ai venit in lumea gustului autentic unde aromele se impletesc armonios intr-o simfonie culinara! Hai să calatorim gustativ prin universul delicios al ciorbei de peste, o comoara a bucatariei traditionale romanesti. Aceasta minunata ciorba imbina savoarea fina a pestelui proaspat, legumele bogate in nutrienti si magia acra a borsului, creand o experienta culinara de neuitat. Pregatita cu maiestrie, ciorba de peste te va cuceri cu fiecare inghititura, aducand in farfurie bucuria unei traditii gastronomice autentice. Asadar, lasa-te purtat de parfumul seducator si gustul rafinat al acestei delicii, iar simturile tale vor calatori pe meleaguri de savoare autentic romaneasca!

Reteta ciorba de peste rapida cu legume si verdeata acrita cu bors retete mancare traditionala romaneasca,

Ingrediente ciorba de peste

-4 pesti caras
-1 ceapa
-1 morcov
-1 felie telina mica
-1 pastarnac mic
-½ ardei gras
-1 lingurita orez
-5 rosii cherry
-1 lingurita sare
-¼ lingurita piper macinat
-¼ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura leustean verde
-¼ legatura patrunjel verde
-50ml ulei de masline
-1 litru apa
-1 litru bors acru de casa
Reteta cu peste caras proaspat retete si mod de preparare,

Mod de preparare bors de peste

Cum se face ciorba de peste urmareste reteta mea, un gust minunat pentru o masa de peste extraordinara pregatita in zilele de post cu dezlegare la peste, o reteta rapida de ciorba din cap de peste gata in doar 20 minute. reteta video este si pe YouTube aici,

-pestele se curata de solzi, intestine si branhii apoi se portioneaza, eu am facut ciorba de peste numai din capatani si cozi, dar se poate face si din tot pestele, se presara sare grunjoasa peste bucatile de peste si se lasa 30 minute sa prinda gust cat timp se pregatesc legumele,
-ceapa se taie marunt, telina, morcovul si pastarnacul se taie cubulate mici, rosiile se curata de pielita si se taie bucatele, borsul se pune la fiert separat intr-o craticioara,
-se incinge uleiul intr-o craticioara si se calesc legumele cu 1 lingurita de sare grunjoasa pana devin sticloase, impreuna cu legumele se pune si orezul,
-se adauga apoi apa calda si se fierb legumele 10 minute pana sunt patrunse,
-se pun apoi rosiile, borsul fiert, putin piper si boia dupa gust iar cand zeama incepe sa fiarba se pun bucatile de peste,
-se continua fierberea maxim 5 minute pana cand ochiul pestelui iese putin in afara,
-la final se adauga verdeata taiata marunt si se opreste focul,
-se serveste ciorba de pește traditional cu mamaliguta si ardei iute, pofta buna!
Reteta ciorba de peste rapida cu legume si verdeata acrita cu bors retete mancare traditionala romaneasca,

Reteta ciorba de peste rapida cu legume si verdeata acrita cu bors retete mancare traditionala romaneasca,

Reteta ciorba de peste rapida cu legume si verdeata acrita cu bors retete mancare traditionala romaneasca,

Reteta ciorba de peste rapida cu legume si verdeata acrita cu bors retete mancare traditionala romaneasca,