7 iunie 2013

Inghetata de capsuni

Retete Inghetata De Capsuni De Casa



Ingrediente:

  • 200 ml smantana lichida (pt. frisca)
  • 80 g zahar
  • 80 ml lapte condensat
  • 300 g capsuni
  • ½ lingurita sare
  • zeama de la ½ lamaie


Mod de preparare:

     Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza intr-un blender vertical pana se mixeaza complet. Se strecoara siropul de capsuni obtinut printr-o sita ca sa eliminam din seminte. Se pune smantana pentru frisca (nebatuta) intr-un vas impreuna cu laptele condensat, zaharul si un praf de sare dupa care se amesteca bine toate ingredientele cu mixerul pana cand zaharul este topit complet. Daca smantana lichida pe care o folosim este dulce, putem micsora cantitatea de zahar. Turnam peste compozitia obtinuta anterior siropul de capsuni, zeama de lamaie si amestecam bine. 
Turnam compozitia obtinuta intr-o caserola cu capac dupa care o introducem in congelator. Dupa aproximativ 5-6 ore ea va fi inghetata complet, numai buna de a fi servita cu cei dragi! Se poate orna cu ciocolata topita, bucatele de nuci si cateva ciresi. 
POFTA BUNA!

inghetata, inghetata de casa, dulciuri, deserturi, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare,

inghetata, inghetata de capsuni, dulciuri, deserturi, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare,

Parfe de capsuni

Retete Inghetata Parfe De Capsuni



Ingrediente:

  • 500 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 500 g capsuni
  • ½ lingurita sare


Mod de preparare:

     Smantana trebuie sa fie o smantana de calitate, gustoasa, cumparata foarte proaspata pentru a avea un gust bun frisca. Batem bine smantana cu mixerul pana cand obtinem frisca. Spalam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare se bat bine cu mixerul (sau telul) pana cand se intaresc si devin spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi maresc volumul si isi schimba culoarea. Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza cu blenderul pana devin ca un sirop mai gros, dupa care se strecoara de seminte cu ajutorul unei site. Intr-un vas incapator amestecam bine frisca, albusurile, galbenusurile si siropul de capsuni. Turnam compozitia obtinuta intr-o caserola cu capac si o lasam sa inghete la congelator. Dupa o ora, o scoatem din congelator si o mai batem putin cu mixerul, dupa care o introducem din nou la congelator. Dupa inca o ora, repetam din nou operatiunea si o lasam sa inghete de tot. Se poate servi cu bucatele capsuni presarate deasupra, sau stropita cu sirop de capsuni. 
POFTA BUNA!